Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Greseli pe care le fac parintii in educatia copiilor

de Camelia Diaconu la 2019-09-16
Greseli pe care le fac parintii in educatia copiilor
Este adevarat ca orice parinte este liber sa isi creasca dupa bunul plac copiii, insa, nu de putine ori am auzit cu totii cazuri, cand parintii de acum isi educa piticii asa cum au fost si ei educati, fara sa evite anumite greseli. Cu siguranta multi dintre noi am trait anumite experiente pe care ne-am promis ca nu le vom repeta o data cu educatia copiilor nostri. Iata care sunt greselile comune pe care le fac multi parinti in educatia copiilor!


Sunt greseli de comportament ale parintilor care, chiar daca sunt facute in mod involunar, pot avea un efect negativ asupra copilului, mai ales pe termen lung. Ce poti sa faci? Ei bine, sa incerci pe cat posibili sa eviti cateva greseli, cum ar fi:
 
Sa nu iti neglijezi propria viata. Chiar daca iti doresti sa ii oferi totul copilului si sa petreci cat mai mult timp cu el, mai ales in primii ani de viata, este important sa nu iti neglijezi propriile nevoi. Fiecare om are propriile stari, nevoi, sentimente prin care trebuie sa treaca. Pe termen lung, neglijarea ta, ca persoana, dar si a cuplului, poate crea probleme. Este important ca ambii parinti sa mentina un echilibru, atat in relatia personala, cat si in relatia cu copilul. Mai mult de atat, un copil este fericit intr-o familie in care vede fericirea parintilor.
 
Sa nu iti pierzi autoritatea. Chiar daca cel mic este un adevarat “hot de sentimente” cel mai bine ar fi sa nu te lasi coplesit de emotii si sa iti sustii punctul de vedere in momentul in care este important. Bineinteles ca nu vorbim aici despre o autoritate iesita din comun, mai ales atunci cand nu trebuie, insa este important ca cel mic sa stie ca exista si situatii cand lucrurile nu seintampla asa cum vrea el. Trebuie intotdeauna sa ii dovedesti ca esti un exemplu pentru el, un adult cu experienta care vrea sa il invete ce este bine si sa il fereasca de ce este rau.
 
Sa nu iti lovesti niciodata copilul. Indiferent de ce suparari ai sau care sunt starile pe care copilul tau te face sa le simti, violenta fizica nu este niciodata un model de crestere si educatie a unui copil. De cele mai multe ori, orice forma de violenta, fie ea si doar verbala, lasa urma adanci in sufletul copilului, rani psihice si chiar sufletesti. Daca este cazul unei pedepse, atunci gandeste-te sa ii interzici o activitate ori sa il mustrezi pentru ceea ce a facut, insa niciodata sa nu il agresezi. Pedeapsa este constructiva si fara bataie.
 
Sa nu iti oblige copilul. De multe ori, auzim cazuri cand parintii, din cauza propriilor frustrari, isi doresc sa aiba copii care sa le urmeze pasiunile, visurile. Daca ai anumite vise neimplinite, nu le revarsa asupra copilului, mai ales daca acesta nu simte ca i se potrivesc. Desigur ca nu este gresit sa incerci sa duci copilul la pian, balet, inot, dans, tenis, insa, lasa-l sa aleaga care este pasiunea pe care isi doreste sa o urmeze. Invata-l ca o pasiune il auto-educa si o sa il ajute sa isi formeze o viata echilibrata, insa lasa-l sa aleaga.

Sursa foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
In slujba coroanei


Volumul memorialistic & 39;In slujba coroanei& 39; ne invita sa cunoastem perspectiva personala a autorului dl Dan Ion Lazar membru al echipei ce a insotit Familia Regala la revenirea in tara ca martor si participant direct la evenimentele petrecute atunci dar si mai tarziu la activitatile Casei Regale Romane Aflam intai despre...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 3.75 din 5 - 8 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Grasimea de la nivelul abdomenului este inamicul numarul unu al femeilor care isi doresc o talie de ...
    Proteinele, pentru majoritatea oamenilor inseamna o portie de carne carne, sursa sigura pe care ...
    Pietrele la rinichi, infectiile de tract urinar sau cancerul renal sunt doar cateva dintre ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016