Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Carbohidrati buni pe care sa ii consumi si carbohidrati rai pe care sa ii eviti

de Sunt Fericita la 2019-06-27
Carbohidrati buni pe care sa ii consumi si carbohidrati rai pe care sa ii eviti
In toate curele de slabire auzi ca trebuie sa renunti la carbohidrati pentru ca acestia ingrasa. Ei bine, organismul uman are nevoie si de carbohidrati, insa acestia trebuie selectati cu grija. Iata care sunt carbohidratii buni pe care ii poti consuma chiar si in dietele de slabit, dar si care sunt carbohidratii la care trebuie sa renunti.


Carbohidratii buni de care organismul are nevoie regleaza nivelul de zahar din sange si char echilibraza functia hormonilor. In schimb, carbohidratii rai nu fac altceva decat sa ingreuneze digestia, sa provoace crampe abdominale si, de ce, chiar si obezitatea.

Mai jos ti-am facut o lista cu cei mai buni carbohidrati pe care sa ii incluzi in dieta alimentara, dar si cu carbohidratii rai pe care nu ar trebui sa ii mai mananci.

 
Carbohidrati buni - paine din grau integral
 
Produsele din grau integral si, includem pe lista si pastele, contin fibre si nu sunt atat de procesate precum cele din faina alba. Consumul acestor produse te va ajuta sa ai mai multa energie, dar si sa ii acoperi corpului nevoia de vitamina B.

 
Carbohidrati buni - leguminoase
 
Naut, linte sau fasole neagra, toate aceste alimente fac parte din lista carbohidratilor buni pe care este recomandat sa ii introduci in alimentatia zilnica. Te ajuta sa ai un sistem digestiv sanatos si sa iti imbunatatesti nivelul colesterolului din sange.

 
Carbohidrati buni - fructe
 
Intra pe lista carbohidratilor deoarece si fructele contin zahar. Insa, fructele sunt recomandate deoarece contin minerale, vitamine si antioxidanti care te tin departe de mai multe afectiuni. Este recomandat, insa, consumul cu moderatie si nu seara tarziu.

 
Carbohidrati buni - cereale integrale si germeni de grau
 
Quinoa, ovaz, orez salbatic sau orez brun sunt doar cateva dintre alimentele pe care ar trebui sa le consumi mai des. Aceste alimente reduc cresterea brusca a nivelului de zahar din sange si previn aparitia inflamatiilor.

 

Carbohidrati rai pe care ar trebui sa ii eviti


 
Carbohidrati rai - paine alba
 
Este saraca in fibre si minerale si din cauza faptului ca se digera rapid, aceasta creste nivelul glucozei si insulinei sin sange. Consumul de paine alba este asociat cu diabet, obezitate, dar si afectiuni cardiace.

 
Carbohidrati rai - chipsuri 
 
Ca si painea alba, chips-urile ridica nivelul glucozei in sange foarte repede. Se digerafoarte usor si datorita faptului ca sunt foarte sarate, acestea nici nu dau senzatia de saturatie, ceea ce ne face sa consumam fara masura, iar asta nu poate fi decat un dezastru pentru organism.

 
Carbohidrati rai - cereale la micul dejun
 
Daca nu sunt cereale integrale, restul contin zahar si nu au deloc fibre. Nu este deloc un mod sanatos sa iti incepi ziua, asa ca cel mai bine ar fi sa inlocuiesti cerealele de la micul dejun cu proteine sanatoase care iti aduc senzatia de satietate pentru mai mult timp.


Sursa foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
50 de exercitii yoga pentru relaxare Ghid practic pentru incepatori


Te-ai gandit vreodata ca yoga ar putea fi solutia pentru problemele tale Solutia pentru a fi sanatos Pentru a avea un corp armonios o minte linistita si un spirit mereu tanar Ei bine yoga chiar este solutia pe care o cauti si chiar iti poate oferi toate aceste lucruri Yoga iti pune la dispozitie modalitati practic nelimitate de a-ti...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.13 din 5 - 15 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Te-ai simtit vreodata coplesita de haosul din locuinta ta si nu ai stiut cum sa faci fata ...
    Semintele de chia nu sunt doar o sursa bogata de nutrienti esentiali, ci si un ingredient versatil ...
    Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
     
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
    0