Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Care sunt nivelurile de radiatie care pun in pericol sanatatea si viata oamenilor?

Care sunt nivelurile de radiatie care pun in pericol sanatatea si viata oamenilor?
Centrala nucleara de la Fukushima (din nord-estul Japoniei) a emis joi radiatii de 400 milisievert pe ora. Acest nivel de iradiere nu cauzeaza efecte adverse imediate asupra organismului, dar doza echivaleaza cu 1.000 de mamografii (o mamografie genereaza o iradiere de 0,4 milisievert), explica in editia de vineri, 18 martie, cotidianul spaniol ABC, citat de Agerpres. Milisievertul si sievertul reprezinta unitati de masura ale dozei de radiatii. Expunerea la radiatii de 10.000 de milisievert ar provoca moartea unui om in mai putin de o luna. Ce efecte au asupra organismului uman diferite niveluri de radiatii? 10.000 milisievert - Toate persoanele expuse unui asemenea nivel de radiatii mor in maximum cateva saptamani; 6.000 milisievert - Aceasta este doza la care au fost expusi muncitorii de la centrala nucleara de la Cernobal. Ei au murit dupa o luna; 5.000 milisievert - O singura doza ar ucide 50% din persoanele expuse acestui nivel de radiatii; 1.000 milisievert - O astfel de doza poate provoca stare de voma, ameteli, senzatie de greata, dar nu si decesul (cel putin nu va provoca decesul in termen scurt). Alte doze de radiatii si semnificatiile lor: 400 milisievert - Radiatia maxima pe ora emisa joi de centrala de la Fukushima; 350 milisievert - De la acest nivel de expunere au fost evacuati locuitorii de langa Cernobal; 100 milisievert - Limita maxima de radiatie recomandata pentru o perioada de 5 ani pentru lucratori. 10 milisievert - Tomografie axiala computerizata (TAC) pentru intregul corp (Examen radiologic ce utilizeaza tomodensitometrul, ori scanerul cu radiatii X, care permite obtinerea, sub forma unei imagini numerice, a unor sectiuni foarte fine ale organelor examinate); 9 milisievert - Expunerea pe care o primeste anual personalul care face naveta pe ruta New York – Tokyo; 2 milisievert - Radiatii la care suntem expusi anual in mod normal; 1,02 milisievert - Radiatii pe ora detectate la Fukushima in ziua de 12 martie; 0,4 milisievert – mamografie; 0,1 milisievert - radiografie toracica; 0,01 milisievert - radiografie dentara. Pentru aceeasi doza de radiatii, efectele asupra corpului variaza, totusi, in functie de tipul de radiatii si de organism.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
De dor de sufletul lui Andersen - Nichita Stanescu


Texte cu o circulatie foarte restransa si texte inedite ale poetului Nichita Stanescu – un mic tezaur care a stat ascuns vreme de decenii Volumul contine si un corp de texte originale recoltate din arhiva personala a autorului de sotia sa Comoara a fost pastrata de autor intr-un dosar pe coperta caruia a scris De dor...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre radiatii

Cele mai citite articole

Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
In preajma sarbatorilor Pascale ne aflam in cautarea cadourilor perfecte pentru cei dragi. Alegerea ...
In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0