Investigatii medicale pe care orice femeie trebuie sa le faca
Femeile sunt cu mult mai sensibile decat barbatii in ceea ce priveste starea de sanatate si tocmai din acest motiv, pentru a preveni aparitia anumitor boli, este indicat sa mearga in mod regulat la control. Iata ce investigatii nu trebuie sa scape din vedere!
- Test Papanicolau. Este recomandat in fiecare an, mai ales dupa varsta de 30 de ani, pentru a depista din timp cancerul de col uterin. Testul Papanicolau este facut de medicul ginecolog, nu dureaza mult si iti ofera toate informatiile de care ai nevoie, in timp util.
- Mamografie. Cancerul la san, mai ales cel in stadii incipiente este descoperit la controlul denumit si mamografie. Daca au existat cazuri de cancer la san in familie, atunci este recomandat sa iti faci o data pe an acest control, insa in mod normal, mamografia se face o data la doi ani. Consultul nu dureaza mult si prespune sa stai in fata unor aparate cu radiatii X, aparate special concepute pentru mamografie. Riscul de radiatie este unul minor.
- Analize generale de sange. O data pe an sunt recomandate analizele generale pe care trebuie sa ti le indice medicul de familie. Analizele generale iti pot spune care este starea tensiunii tale, cum stai cu sursele de calciu, fier, magneziu, dar si nivelul colesterolului si alte detalii importante.
- Vizita la medicul oftalmolog. O vizita la doi ani te poate scuti de probleme reale pe termen lung. Daca te dor ochii, ai cearcane, ai probleme cu vederea sau dureri de cap nejustificate, atunci mergi la medicul oftalmolog pentru un control. Este valabil mai ales pentru persoanele care petrec multe ore pe zi in fata calculatorului sau cu ochii in telefon.
- Vizita la stomatolog. Cu totii ar trebui sa ne facem cel putin o data pe an o programare in cabinetul medicului stomatolog. Probleme precum paradontoza sau chiar gingivita pot ajunge sa agraveze starea generala de sanatate, asa ca mai bine previi decat sa tratezi.
- Vizita la dermatolog. Daca ai alunite pe corp care au o forma sau o textura diferita, atunci mergi la medicul dermatolog pentru a verifica starea acestora. Vezi ce tip de alunite sunt si daca este mai sigur sa le scoti decat sa le pastrezi pe corp. Interventia de scos alunite nu dureaza mult, maxim o ora si ai parte de anestezie locala pentru a nu simti nici un discomfort.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
In slujba coroanei
Volumul memorialistic & 39;In slujba coroanei& 39; ne invita sa cunoastem perspectiva personala a autorului dl Dan Ion Lazar membru al echipei ce a insotit Familia Regala la revenirea in tara ca martor si participant direct la evenimentele petrecute atunci dar si mai tarziu la activitatile Casei Regale Romane Aflam intai despre...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
de SuntFericita.ro
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 5
din 5
- 5 voturi.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!