Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Investigatii de facut in mod regulat pentru femei

de Camelia Diaconu la 2018-11-23
Investigatii de facut in mod regulat pentru femei
Chiar daca ne simtim bine si pare ca suntem invincibile, noi femeile, trebuie sa ne facem cateva investigatii de control in mod regulat. Trebuie sa existe vizite regulate la medic, pentru controale uzuale, pentru a preveni aparitia eventualelor afectiuni mai grave. Iata care sunt aceste investigatii pe care in mod obligatoriu trebuie sa le faci!


Investigatii medicale pe care orice femeie trebuie sa le faca
 

Femeile sunt cu mult mai sensibile decat barbatii in ceea ce priveste starea de sanatate si tocmai din acest motiv, pentru a preveni aparitia anumitor boli, este indicat sa mearga in mod regulat la control. Iata ce investigatii nu trebuie sa scape din vedere!
  • Test Papanicolau. Este recomandat in fiecare an, mai ales dupa varsta de 30 de ani, pentru a depista din timp cancerul de col uterin. Testul Papanicolau este facut de medicul ginecolog, nu dureaza mult si iti ofera toate informatiile de care ai nevoie, in timp util. 
 
  • Mamografie. Cancerul la san, mai ales cel in stadii incipiente este descoperit la controlul denumit si mamografie. Daca au existat cazuri de cancer la san in familie, atunci este recomandat sa iti faci o data pe an acest control, insa in mod normal, mamografia se face o data la doi ani. Consultul nu dureaza mult si prespune sa stai in fata unor aparate cu radiatii X, aparate special concepute pentru mamografie. Riscul de radiatie este unul minor.
 
  • Analize generale de sange. O data pe an sunt recomandate analizele generale pe care trebuie sa ti le indice medicul de familie. Analizele generale iti pot spune care este starea tensiunii tale, cum stai cu sursele de calciu, fier, magneziu, dar si nivelul colesterolului si alte detalii importante. 
 
  • Vizita la medicul oftalmolog. O vizita la doi ani te poate scuti de probleme reale pe termen lung. Daca te dor ochii, ai cearcane, ai probleme cu vederea sau dureri de cap nejustificate, atunci mergi la medicul oftalmolog pentru un control. Este valabil mai ales pentru persoanele care petrec multe ore pe zi in fata calculatorului sau cu ochii in telefon.
 
  • Vizita la stomatolog. Cu totii ar trebui sa ne facem cel putin o data pe an o programare in cabinetul medicului stomatolog. Probleme precum paradontoza sau chiar gingivita pot ajunge sa agraveze starea generala de sanatate, asa ca mai bine previi decat sa tratezi.
 
  • Vizita la dermatolog. Daca ai alunite pe corp care au o forma sau o textura diferita, atunci mergi la medicul dermatolog pentru a verifica starea acestora. Vezi ce tip de alunite sunt si daca este mai sigur sa le scoti decat sa le pastrezi pe corp. Interventia de scos alunite nu dureaza mult, maxim o ora si ai parte de anestezie locala pentru a nu simti nici un discomfort.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Personalitati ale Arhitecturii Romanesti


Lucrarea Personalitati ale Arhitecturii Romanesti 1859-2023 este una dintre atat de rarele antologii dedicate arhitectilor care au activat si au creat in spatiul romanesc O arhiva bogata ce contine peste 1400 de nume reprezentative de arhitecti cu ajutorul careia puteti deslusi tendintele arhitecturale ale celor 165 de ani pusi sub lupa ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 5 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
    O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este cruciala pentru mentinerea ...
    In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
     
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
    0