In primul rand nu este benefic pentru sanatate sa ai telefonul lipit de tine in permanenta, cu atat mai mult pentru telefon, care se poate strica, din cauza locurilor in care este pastrat. Nu iti lasa telefonul in urmatoarele locuri:
Lipit de piele. Chiar daca atunci cand vorbim la telefon, acesta sta cel mai aproape de piele, incearca sa te obisnuiesti sa tii aparatul la cel putin un centimetru distanta de fata, tocmai pentru a evita transferul de bacterii la nivelul fetei. De asemenea, cantitatile de radiatii electromagnetice sunt mult mai putin absorbite de piele in momentul in care telefonul sta mai departe si nu are un contact direct.
Nu il lasa in soare. Chiar daca ai unul dintre cele mai performante modele de telefoane mobile, nu il lasa in razele puternice ale soarelui. Acesta se incalzeste foarte repede, atrage caldura din cauza materialului din care este facut si se pot strica. Incearca sa il acoperi intotdeauna cu un prosop sau o haina, chiar si atunci cand esti la plaja sau pisicina.
Nu il lasa langa surse magnetice. Cardurile sau cartelele magnetice pot fi demagnetizate din cauza radiatiilor pe care le produce telefonul mobil. Incearca sa le tii cat mai departe, tocmai din acest motiv nu sunt recomandate nici husele pentru telefon, care au si spatiu liber pentru card. Risti sa nu iti mai poti folosi cardurile atunci cand ai cea mai mare nevoie de ele.
In buzunarele din fata si din spatele pantalonilor. In buzunarul din spatele pantalonilor este cel mai usor sa pierzi un telefon mobil. Mai mult de atat, telefonul tinut acolo cat mai mult timp poate afecta si circulatia sangelui. In buzunarul din fata pantalonilor, mai ales in cazul barbatilor, este nociv deoarece radiatiile electromagnetice pot afecta calitatea si cantitatea spermatozoizilor.
In caruciorul in care se afla copilul. Acest loc poate fi periculos pentru copil deoarece radiatiile electromagnetice le pot afecta sanatatea celor mici. Nu exista inca studii concrete care sa aiba aceste rezultate, insa copiii au un organism mult mai sensibil fata de adulti si pot fi mai usor atacati de factorii externi.
Langa perna. De multe ori stam cu telefonul in mana pana adormim, iar locul cel mai bun al acestuia ramane langa perna. Ei bine, nu este deloc recomandat mai ales din cauza radiatiilor care pot produce ameteala si dureri de cap. Mai mult de atat, sunetele pe care le tot auzi la telefon pot dauna calitatii somnului, avand un grad al melatoninei mult mai scazut.
Sursa foto: pixabay.com
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Prin Bucuresti cu rucsacul in spate
Ca sa nu cada in derizoriu un autor contemporan de literatura de calatorie trebuie sa stie sa spuna povesti frumoase Si mai ales sa le spuna frumos Dan Manusaride a demonstrat ca poate face si una si alta in volumele pe care le-a publicat tot la editura Rentrop & Straton in anii din urma Calatorind prin aer pe apa...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 4.92
din 5
- 6 voturi.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!