Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cartile care ne-au facut oameni

Cartile care ne-au facut oameni
Parerile sunt impartite. Am cunoscut, de-a lungul timpului, oameni pentru care cartile reprezinta o fereastra catre suflet, aceasta cautare febrila in interior fiind si motivul initial al lecturii. Pentru altii, cartile inseamna sfaturi pe care le pot aplica in viata reala, inseamna cunostinte esentiale pe care nu le pot acumula doar din experientele traite. Mai sunt si cei care pot numi, fara sa stea pe ganduri, o carte care, dupa spusele lor, le-a schimbat viata.


Privesc cu neincredere spre cartea pe care o port cu mine in geanta zilele acestea. Cu greu imi fac timp pentru ea si cu mare amaraciune o pun deoparte dupa doar cateva pagini. Termin orice carte, chiar si pe cele care nu imi plac, cele care nu ma „prind”. Dar le citesc dintr-o constiinciozitate educata treptat. 

Mi se pare, pana la urma, de bun simt sa termini o carte a unui autor ca sa iti poti exprima ulterior o opinie. Plec de la ideea ca lecturile noastre sunt, in general, de calitate, dar ca se intampla, cum este si firesc, sa nu ne atraga toate si sa nu fie ceea ce asteptam de la paginile unei carti atunci cand incepem sa le citim.

Sunt multe cartile care mi-au ramas in inima si sunt putine cele care mi-au ramas in minte. Sunt si mai multe cartile pe care le-am citit si din care nu am ramas decat cu sentimentul unor ore pierdute, sterse insa din memorie ca si cum acele ore tarzii de lectura nu au existat vreodata.

Nu ma numar printre cei care sa poata rosti cu certitudine un singur titlu. Pe mine m-au fascinat inca de mica aventurile lui Nils Holgersson si cele ale lui Habarnam. Am descoperit mai tarziu literatura victoriana si am citit mai multe carti de Dickens decat mi-as fi imaginat vreodata. Am trecut apoi la descoperirea distopiilor, iar cartea atat de renumita precum este O mie noua sute optzeci si patru imi revine inca in memorie prin imagini care m-au uimit in timpul lecturii.

Cu aceeasi forta revin si imagini din Imparatul mustelor a lui William Golding sau din Meteorii lui Tournier. Stiu insa unde imi sunt lacunele si stiu ca daca astazi incerc sa recuperez citindu-i pe autorii romani contemporani, mai am de citit rafturi intregi care sa imi ofere o perspectiva diferita si noua asupra vietii. Am oferit, iata, prin ultimele cuvinte, si raspunsul meu cu privire la ce inseamna lectura si ce asteptam de la carti.

Voi ce cautati atunci cand cititi? Ce va asteptati sa descoperiti acolo? Si, bineinteles, care au fost cartile care v-au impresionat?


Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
50 de exercitii yoga pentru relaxare Ghid practic pentru incepatori


Te-ai gandit vreodata ca yoga ar putea fi solutia pentru problemele tale Solutia pentru a fi sanatos Pentru a avea un corp armonios o minte linistita si un spirit mereu tanar Ei bine yoga chiar este solutia pe care o cauti si chiar iti poate oferi toate aceste lucruri Yoga iti pune la dispozitie modalitati practic nelimitate de a-ti...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre carti

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre lectura

Cele mai citite articole

In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Te-ai simtit vreodata coplesita de haosul din locuinta ta si nu ai stiut cum sa faci fata ...
Semintele de chia nu sunt doar o sursa bogata de nutrienti esentiali, ci si un ingredient versatil ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0