Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Alimente pe care este musai sa le consumi in anotimpul rece

Alimente pe care este musai sa le consumi in anotimpul rece
O dieta echilibrata, mai ales cea din timpul iernii, trebuie sa includa varza murata, branza cu mucegai, iaurt si masline, adica alimente care fermenteaza, deoarece acestea intaresc sistemul imunitar. Aceste alimente sunt indicate mai ales in cazul persoanelor care sufera de sindromul colonului iritabil, boala care afecteaza intestinul si care se caracterizeaza prin dureri abdominale, constipatie sau diaree, flatulenta, balonari etc.


Acestea sunt concluziile la care au ajuns cercetatorii de la Cambridge care spun ca aceste alimente reduc si riscul aparitiei diabetului cu pana la 25%.
Secretul este ca unele bacterii din alimente elimina acid lactic in timpul fermentarii si aceta acidifiaza mediul din intestine, stimuland dezvoltarea bacteriilor „bune”. Alimentele fermentate devin astfel un supliment probiotic natural.
Ii este mai usor stomacului sa consume alimentele fermentate care au fost predigerate de microorganisme, decat daca le-ar consuma crude. Se contribuie in acest fel si la o mai buna absorbtie a nutrientilor, este de parere doctorul Mao Shing Ni, colaborator al mai celebrului doctor Oz.
„70 sau 80% dintre celulele sistemului imunitar sunt in intestin”, a declarat Alison Clark, de la British Dietetic Association, citat de Huffington Post. Alimentele fermentate stimuleaza bacteriile care ajuta imunitatea: cafea, ciocolata, ceai, aiurt, branza, salami, vin, bere, muraturi, otet, miso.
Nu toti specilistii in nutritie sunt convinsi de importanta alimentelor fermentate. Un gastroenterolog britanic, Peter Whorwell, spune ca nu exista suficiente dovezi in acest sens, caci nu se stiu exact ce tip de bacterii contin alimentele in cauza. 
In 2011, o cercetare a Organizatiei Mondiale a Sanatatii a clasificat legumele murate ca avand „potential cancerigen”.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 4.75 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre varza murata

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sindromul colonului iritabil

Cele mai citite articole

Proteinele, pentru majoritatea oamenilor inseamna o portie de carne carne, sursa sigura pe care ...
Pietrele la rinichi, infectiile de tract urinar sau cancerul renal sunt doar cateva dintre ...
Imbunatatirea digestiei este un proces de durata, care presupune o grija si o atentie amanuntita in ...
Slabeste rapid
si scapa de toxine!
Iti oferim un Raport Special GRATUIT
"Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
Citeste zilnic GRATUIT totul despre sanatate, frumusete, stil!
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016