SuntFericita cauta meniu
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Alimente pe care este musai sa le consumi in anotimpul rece

Alimente pe care este musai sa le consumi in anotimpul rece
O dieta echilibrata, mai ales cea din timpul iernii, trebuie sa includa varza murata, branza cu mucegai, iaurt si masline, adica alimente care fermenteaza, deoarece acestea intaresc sistemul imunitar. Aceste alimente sunt indicate mai ales in cazul persoanelor care sufera de sindromul colonului iritabil, boala care afecteaza intestinul si care se caracterizeaza prin dureri abdominale, constipatie sau diaree, flatulenta, balonari etc.


Acestea sunt concluziile la care au ajuns cercetatorii de la Cambridge care spun ca aceste alimente reduc si riscul aparitiei diabetului cu pana la 25%.
Secretul este ca unele bacterii din alimente elimina acid lactic in timpul fermentarii si aceta acidifiaza mediul din intestine, stimuland dezvoltarea bacteriilor „bune”. Alimentele fermentate devin astfel un supliment probiotic natural.
Ii este mai usor stomacului sa consume alimentele fermentate care au fost predigerate de microorganisme, decat daca le-ar consuma crude. Se contribuie in acest fel si la o mai buna absorbtie a nutrientilor, este de parere doctorul Mao Shing Ni, colaborator al mai celebrului doctor Oz.
„70 sau 80% dintre celulele sistemului imunitar sunt in intestin”, a declarat Alison Clark, de la British Dietetic Association, citat de Huffington Post. Alimentele fermentate stimuleaza bacteriile care ajuta imunitatea: cafea, ciocolata, ceai, aiurt, branza, salami, vin, bere, muraturi, otet, miso.
Nu toti specilistii in nutritie sunt convinsi de importanta alimentelor fermentate. Un gastroenterolog britanic, Peter Whorwell, spune ca nu exista suficiente dovezi in acest sens, caci nu se stiu exact ce tip de bacterii contin alimentele in cauza. 
In 2011, o cercetare a Organizatiei Mondiale a Sanatatii a clasificat legumele murate ca avand „potential cancerigen”.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Prin Bucuresti cu rucsacul in spate


Ca sa nu cada in derizoriu un autor contemporan de literatura de calatorie trebuie sa stie sa spuna povesti frumoase Si mai ales sa le spuna frumos Dan Manusaride a demonstrat ca poate face si una si alta  in volumele pe care le-a publicat tot la editura Rentrop & Straton in anii din urma Calatorind prin aer pe apa...

Oferta Speciala
valabila 48h

Newsletter GRATUIT SuntFericita
Aboneaza-te acum GRATUIT si primesti imediat Raportul Special "Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre varza murata

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sindromul colonului iritabil

Cele mai citite articole

De multe ori ne trezim tarziu, suntem pe graba si nu apucam sa mancam un mic dejun sanatos, care sa ...
Grasimea de pe abdomen este inamicul numarul unu al siluetei. Toate femeile isi doresc sa scape ...
Stilul vestimentar iti poate evidentia foarte usor trasaturile, mai ales daca este ales corect, cu ...
Slabeste rapid
si scapa de toxine!
Iti oferim un Raport Special GRATUIT
"Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
Citeste zilnic GRATUIT totul despre sanatate, frumusete, stil!
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016