Acestea sunt concluziile la care au ajuns cercetatorii de la Cambridge care spun ca aceste alimente reduc si riscul aparitiei diabetului cu pana la 25%.
Secretul este ca unele bacterii din alimente elimina acid lactic in timpul fermentarii si aceta acidifiaza mediul din intestine, stimuland dezvoltarea bacteriilor „bune”. Alimentele fermentate devin astfel un supliment probiotic natural.
Ii este mai usor stomacului sa consume alimentele fermentate care au fost predigerate de microorganisme, decat daca le-ar consuma crude. Se contribuie in acest fel si la o mai buna absorbtie a nutrientilor, este de parere doctorul Mao Shing Ni, colaborator al mai celebrului doctor Oz.
„70 sau 80% dintre celulele sistemului imunitar sunt in intestin”, a declarat Alison Clark, de la British Dietetic Association, citat de Huffington Post. Alimentele fermentate stimuleaza bacteriile care ajuta imunitatea: cafea, ciocolata, ceai, aiurt, branza, salami, vin, bere, muraturi, otet, miso.
Nu toti specilistii in nutritie sunt convinsi de importanta alimentelor fermentate. Un gastroenterolog britanic, Peter Whorwell, spune ca nu exista suficiente dovezi in acest sens, caci nu se stiu exact ce tip de bacterii contin alimentele in cauza.
In 2011, o cercetare a Organizatiei Mondiale a Sanatatii a clasificat legumele murate ca avand „potential cancerigen”.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
50 de exercitii yoga pentru relaxare Ghid practic pentru incepatori
Te-ai gandit vreodata ca yoga ar putea fi solutia pentru problemele tale Solutia pentru a fi sanatos Pentru a avea un corp armonios o minte linistita si un spirit mereu tanar Ei bine yoga chiar este solutia pe care o cauti si chiar iti poate oferi toate aceste lucruri Yoga iti pune la dispozitie modalitati practic nelimitate de a-ti...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 4.75
din 5
- 2 voturi.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!