Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cauzele avortului spontan

de Sunt Fericita la 2018-11-06
Cauzele avortului spontan
Mai mult de 20% dintre sarcini se termina subit in special in primul trimestru de sarcina. Iata care sunt cauzele si mai ales ce inseamna sa pierzi o sarcina printr-un avort spontan.


Ce inseamna avort spontan
 

Cel mai dureros sentiment pe care il poate trai o viitoare mamica este sa piarda sarcina. Este extrem de greu de depasit aceast episod si de multe ori apar depresiile. Avortul spontan are mai multe cauze, iar sportul sau viata sexuala nu este deloc o cauza concreta care duce acolo.
 
Avortul spontan poate aparea din cauza unei anormalitati genetice a embrionului, dereglare hormonala, boli cronice, dar si probleme ale cromozomilor. Dupa momentul fertilizarii, sperma si ovulul aduc cate 23 de cromozomi pentru a putea crea 23 de perechi. Este un proces complex, insa  se pot crea anomalii care sa impiedice embrionul sa mai creasca, iar daca fetusul primeste prea putini ori prea multi cromozomi in timpul conceptiei atunci poate aparea o evolutie anormala. 
 
Simptomele avortului spontan
De regula, sangerarile sunt ceva normal intr-o sarcina, insa aceste sangerari pot reprezenta si semne negative ce duc la avortul spontan. Se intampla ca anumite femei sa nu aiba aceste sangerari, insa sa existe simptome precum: 
 
- Crampe intestinale foarte puternice sau cu o intensitate medie;
- Mucus de culoarea alb-roz;
- Dureri de spate puternice, dar si la nivelul abdomenului;
- Simptome precum greata sau chiar voma.
 
Dereglari hormonale. Mai mult de 15% dintre pierderile de sarcina au o legatura directa cu dereglarile hormonale precum nivelul scazut de progesteron care nu ii dau voie ovulului sa se implanteze in uter.
 
Bolile cronice precum bolile de inima, de ficat sau chiar diabetul pot cauza un procent de 6% de avorturi spontante. Daca stii ca suferi de una dintre aceste boli, cel mai bine ar fi sa ceri parerea medicul specialist inainte de sarcina, dar si sa ai o sarcina in permanenta  monitorizata.
 
Febra prea mare. Chiar daca stii ca nu ai nicio problema de sanatate, febra prea mare poate fi un semn al avortului spontan. Embrionul este afectat mai ales in primele sase saptamani de viata.
 
Din pacate, nu exista o modalitate prin care poti sa impiedici pierderea sarcinii, dar poti preveni aparitia infectiilor ori a hemoragiilor daca mergi regulat la controalele ginecologice, mai ales pe timpul sarcinii. De asemenea, acorda o importanta deosebita alimentatiei pe timpul sarcinii. Sunt interzise drogurile, fumatul, alcoolul, dar si anumite medicamente care pot afecta fatul.

Sursa foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
De dor de sufletul lui Andersen - Nichita Stanescu


Texte cu o circulatie foarte restransa si texte inedite ale poetului Nichita Stanescu – un mic tezaur care a stat ascuns vreme de decenii Volumul contine si un corp de texte originale recoltate din arhiva personala a autorului de sotia sa Comoara a fost pastrata de autor intr-un dosar pe coperta caruia a scris De dor...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Te-ai simtit vreodata coplesita de haosul din locuinta ta si nu ai stiut cum sa faci fata ...
    Semintele de chia nu sunt doar o sursa bogata de nutrienti esentiali, ci si un ingredient versatil ...
    Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
     
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
    0