Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce sa mananci pentru a scapa de durerile de cap

Ce sa mananci pentru a scapa de durerile de cap
Expertii sunt de acord cu faptul ca este foarte important sa cunosti factorii declansatori ai migrenelor si sa-i eviti, pentru a scapa de aceasta suparatoare problema. Acesti factori sunt legati si de dieta si cei care sufera de dureri cronice de cap invata adesea ce sa bea si ce sa manance pentru a le fi bine. Daca anumite alimente sunt trecute la capitolul interzis, nu acelasi lucru se poate spune si despre urmatoarele:


1. Spanacul.
Daca ai nevoie de inca un motiv sa-ti mananci legumele: frunzele verzi contin riboflavina, o vitamina din grupa B, care are puterea de a preveni migrenele.
2. Peste gras.
Adica acizi grasi omega-3. Proprietatile lor antiinflamatorii pot reduce durerile cronice de cap si beneficiile lor sunt potentate si de acizii grasi omega-6 (care se gasesc in uleiuri).
3. Pepene rosu.
Daca durerea de cap este cumva declansata de deshidratare, este nevoie sa bei apa. Dar te pot ajuta si alimentele bogate in apa, cum ar fi castravetele si pepenele risu. Obtinem cam 20% din aportul zilnic de apa din mancare, dar pepenele rosu are si minerale esentiale pe care le pierzi atunci cand esti deshidratata, cum ar fi magneziul si potasiul.
4. Cartofi.
Ca tot vorbeam de potasiu: acest mineral poate tratata durerile de cap si adesea ducem lipsa de magneziu cand suntem deshidratate. In ciuda reputatie bune a bananelor in acest departament, un cartof mediu copt la cuptor contine in jur de 900 de miligrame de magneziu, mai mult de dublu decat intr-o banana.
5. Cafeina.
Atata vreme cat nu exagerezi, cafeina te poate ajuta cand te doare capul. Multe medicamente dedicate problemei contin o doza mica de cafeina, pentru ca ea ajuta organismul sa absoarba mai repede substantele active.
Nu este insa bine sa fii dependenta de cafea sau ceai, caci, dupa ce le trece efectul, iti va reveni si durerea de cap. Avertismentul este valabil numai in cazul in care consumi cam 5 cani pe zi (adica peste 500 de miligrame de cafeina pe zi).
6. Migdalele.
Exista destul de putine studii care atesta importanta magneziului cand vine vorba de tratarea migrenelor. Exista cercetatori care spun ca magneziul arata potential cand vine vorba de prevenire, dar dovezile in sprijinul ideii ca ajuta in cazul unor dureri minore de cap sunt insuficiente. Dar, pentru ca este relativ sigur sa iei acest mineral, nimeni nu recomanda sa-l eviti. Daca alegi aceasta ruta de „vindecare”, migdalele sunt un pariu castigat, caci au peste 80 de miligrame pe portie.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre migrene

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0