Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum ne afecteaza culorile viata si sanatatea

Cum ne afecteaza culorile viata si sanatatea
Culorile sunt peste tot in jurul nostru si ne afecteaza mai mult decat credem. De exemplu, pentru o alimentatie sanatoasa, e bine sa avem o dieta cat mai colorata, adica sa mancam fructe si legume care sa acopere tot spectrul de culori. Iata si alte moduri in care ne afecteaza culorile...


- ROSU -
1. Dermatologii trateaza cu o lumina rosie de LED anumite pete de pe piele sau riduri.
2. Cercetarile arata ca femeile imbracate in rosu sunt considerate a fi mai atractive. Alege culoarea rosie pentru imbracaminte, unghii, buze.
3. Daca mananci capsune inainte de a face sport, e posibil sa arzi mai multe calorii. Nu se stie inca exact de ce se intampla asta, insa nu strica niciodata sa mananci frumoasele fructe rosii.
4. Anul acesta se poarta rujul rosu, intr-o nuanta cat mai intensa posibil. Este cel mai usor mod in care poti crea un contrast intre pielea alba si buze, iar efectul va fi clasic, elegant si iti va da un plus de feminitate.
5. Culoarea roscata e la mare moda anul acesta... si cu cat mai intensa si mai aiurita, cu atat mai bine. Aleasa bine, culoarea aceasta de par poate intineri chipul unei femei de 40-50 de ani; aleasa prost, roscatul imbatraneste urat pana si chipul unei femei de 20 de ani.
6. Aromaterapia ne spune ca parfumul trandafirilor rosii reduce stresul si relaxeaza mintea.

- VERDE -
7. Algele bogate in clorofila s-au dovedit a avea mari beneficii pentru organismul nostru, in interior, dar si in exterior, prin efectele anti-imbatranire.
8. O leguma verde, castravetele, este bun pentru ten, atat natural cat si ca ingredient in diferite produse cosmetice; el reduce iritatiile pielii si ii reda stralucirea.
9. Sampoanele sau balsamurile de par cu menta sau eucalipt ajuta piela capului si da volum parului.
10. Mirosul de mar verde inlatura simptomele migrenelor.
11. Ochelarii de soare ai caror lentile au nuante verzui sunt mai buni decat cei in tente rosiatice; cercetarile arata ca ochelatii cu lentile verzi mareste producerea de dopamina in creier si da o senzatie de calm.
12. Mirosul stimulant al rozmarinului afecteaza pozitiv memoria, dupa cum ne invata aromaterapia.

- GALBEN –
13. Uleiul esential de papadie este bun pentru hidratarea parului si afecteaza in bine scalpul uscat, cu probleme.
14. Daca ai pielea uscata, mananca ulei din seminte de limba mielului in fiecare zi.
15. Balsamurile de buze care contin uleiuri esentiale de lamaie afecteaza pozitiv si respiratia, pentru ca parfumul de citrice desfunda caile respiratorii.
16. Daca nu vrei sa porti ruj, alege un gloss stralucitor in nuante galbui-aurii, care se poarta foarte mult in vara asta. Gloss-ul va da culoare machiajului si pentru ca reflecta lumina, iti va face buzele sa para mai carnoase.
17. Lumina galbena a soarelui este motivul pentru care aceasta culoare este asociata cu fericirea si starile sufletesti pozitive.
18. Mierea, cel mai des intalnit ingredient din bucatarie, poate fi folosita si ca remediu naturist pentru corp: vindeca muscaturile de gandaci si tantari, hidrateaza si lasa pielea catifelata si previne infectiile.

- ALBASTRU -
19. Daca vrei sa faci o impresie buna, poarta albastru. Este o culoare care place oricui si creaza un sentiment de incredere si de bine atat asupra ta, cat si asupra celor cu care vorbesti.
20. Ochii rosii sau injectati, semn al oboselii, te fac sa pari suparata si trista. Ca sa combati acest aspect, alege un machiaj in nuante albastre si navy. Culoarea albastra afecteaza in bine aspectul general, pentru ca mareste ochii si ii face sa para mai albi.
21. Florile albastre dau un aer de liniste, racoare si calm in orice incapere. Alege zambile, cicoare sau clopotei pentru buchetele pe care le faci, in functie de sezon.
22. Afinele contin flavonoide si vitamina C, care impreuna imbunatatesc circulatia sangelui si reduc inflamatiile... ca sa nu mai spunem ca sunt un desert natural si gustos.
23. Hainele in nuante de albastru inchis ofera o mai buna protectie impotriva razelor UV decat cele deschise.

- PORTOCALIU -
24. Turmericul, frumosul condiment portocaliu, este folosit de sute de ani pentru rezolvarea problemelor legate de sanatatea parului si scalpului.
25. Extractul de morcov este un ingredient care afecteaza pozitiv pielea, oferind hidratarea optima si cantitatea necesara de antioxidanti pentru a o proteja pe termen lung.
26. Nu uita ca in 2012, culoarea cea mai la moda este Tangerine-Mango. Alege machiaje si haine in aceste nuante, daca vrei sa fii in ton cu tendintele.
27. Pentru un aspect general sanatos pe timp de vara, mananca legume bogate in beta-caroten (morcovi, ardei galbeni).
- VIOLET -
28. Ochii caprui sunt cel mai bine scosi in evidenta cu un machiaj in tonuri violet si lavanda.
29. In 2012 se poarta mult culoarea mov, pornind de la imbracaminte si accesorii, pana la oja si machiaj.
30. Crema cu levantica ajuta la hidratarea mainilor si are si efecte antiseptice.
31. Tot levantica, de data aceasta sub forma de saruri de baie, are calitatea de a relaxa muschii tensionati si de a alina febra musculara.
32. Studiile arata ca oamenii care miros ori au in camera flori mov au nevoie de mai putine medicamente impotriva durerii dupa o operatie.
33. Inca un mod interesant in care culoarea ne afecteaza viata este reprezentat de extractul din samburi de struguri; acest ingredient, folosit in creme pentru ten, sampoane si balsamuri de par, are antioxidanti care afecteaza benefic pielea, protejand-o impotriva poluarii si prevenind aparitia primelor semne ale imbatranirii.
- ROZ -
34. Alt fruct minune, cand vine vorba de ingrijirea pielii, se pare ca este si grapefruit-ul roz; acesta are acizi care exfoliaza pielea in mod natural.
35. Daca iti plac machiajele naturale, cu ingrediente cat mai simple si mai apropiate de ceea ce ne ofera natura, atunci afla ca sfecla este ceea ce iti trebuie. Sfecla este darul naturii cand vine vorba de machiajul buzelor si obrajilor: taie o felie subtire de sfecla cruda si preseaz-o de buze si obraji, pentru a obtine o nuanta usor rozalie care va tine pana la cateva ore.
36. Studiile arata ca oamenii cu ten usor rozaliu sunt perceputi a fi mai atragatori. Daca ai tenul pamantiu, foloseste blush cu tenta roz.
37. Rozul este o culoare care ne afecteaza pozitiv in toate aspectele vietii. Se pare ca daca mancam ceva si suntem imbracati in roz ori avem manichiura aranjata cu aceasta culoare, totul ni se va parea mai dulce.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 2.83 din 5 - 3 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre afecteaza

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre culoarea

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre culoare

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre culori

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre piele

Cele mai citite articole

Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
In preajma sarbatorilor Pascale ne aflam in cautarea cadourilor perfecte pentru cei dragi. Alegerea ...
In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0