Numai ca muzica iti influenteaza si comportamentul si mult mai multe decat ti-ai imagina. Studiile arata ca muzica te poate face sa bei mai mult, sa cheltuiesti mai mult, sa fii bland sau chiar sa te porti lipsit de etica. Nu, rock-ul si heavy metal-ul nu ii fac pe oameni sa se sinucida, dar muzica country, da, conform unei analize efectuate in zone metropolitane din Statele Unite unde cu cat timpul alocat muzicii country a fost mai mare, cu atat a crescut rata sinuciderilor in randul albilor.
Muzica este atat de puternica, incat poti deveni dependent de ea.
Putem folosi aceste date stiintifice pentru a ne imbunatati viata? Absolut. Iata cum:
1. Muzica te ajuta sa te relaxezi. Tensiunea arteriala scade daca asculti pop sau jazz. De fapt, efectele sunt similare situatiei in care am fi expusi la liniste totala. Iar daca asculti Pachlebel si Vivaldi te relaxezi si mai repede, tensiunea ajungand la niveluri normale in timpi record.
2. Muzica „suparata” iti imbunatateste performanta. Ne gandim la manie ca la un sentiment universal negativ. Numai ca este o emotie si cu utilizari pozitive. Mania face ca atentia sa se focalizeze pe recompense, accentueaza consecventa, ne face sa ne simtim in control si mai optimisti in legatura cu atingerea obiectivelor noastre.
3. Muzica reduce durerea. Cand ibuprofenul nu-si mai face treaba, poate este timpul sa asculti muzica favorita. Creste toleranta si scade anxietatea. In acest fel, iti controlezi mai bine stimulii de durere.
4. Muzica te ajuta sa faci mai bine sport. Nu este deci de mirare ca te simti mult mai bine cand faci sport la sala pe muzica.
5. Muzica te ajuta sa-ti gasesti dragostea. Se pare ca femeile sunt mai predispuse sa-si dea numarul de telefon atunci cand aud in fundal cantece de dragoste.
6. Muzica te face mai destept. Cel mai simplu si mai placut mod de a crea aceste legaturi neuronale in creierul copilului tau este muzica. Ritmurile muzicale cresc capacitatea intelectuala, prin stimularea raspunsurilor electrice in creier, incurajeaza creativitatea si receptivitatea spre invatare, prin inducerea unei stari de relaxare.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Prin Bucuresti cu rucsacul in spate
Ca sa nu cada in derizoriu un autor contemporan de literatura de calatorie trebuie sa stie sa spuna povesti frumoase Si mai ales sa le spuna frumos Dan Manusaride a demonstrat ca poate face si una si alta in volumele pe care le-a publicat tot la editura Rentrop & Straton in anii din urma Calatorind prin aer pe apa...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 4.75
din 5
- 2 voturi.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!