Sa stii insa ca avem la indemana un mod simplu de a te reconecta cu tineretea: o serie de studii recente au aratat ca muzica este cel mai direct drum catre fantana tineretii.
Iata cinci moduri incredibile in care muzica ne ajuta sa ne mentinem tineri:
Imbunatateste imunitatea: Daca asculti muzica pentru mai putin de o ora este suficient sa scazi hormonii stresului care scad imunitatea si sa cresti numarul de anticorpi, conform unui studiu efectuat de Universitatea Sussex si Institutul Max Planck. Cercetatorii au testat numai efectele muzicii alerte si spun ca preferintele personale si expunerea la alte genuri de muzica poate influenta raspunsul individual. Cu alte cuvinte, nu numai muzica in sien conteaza, ci si aprecierea ascultatorului.
Combate declinul cognitiv: Cercetatorii de la Universitatea McGill au descoperit cum creierul uman elibereaza dopamina – un neurotransmitator conectat sentimentelor de recompensa si placere, si faciliteaza crearea memoriei pe termen lung, atat in timpul, cat si in anticiparea melodiilor bune. Scaderea naturala a numarului de celule care produc dopamina se crede ca da o mana de ajutor declinului memoriei si a cognitiei ce se intampla o data cu varsta. Dar studiile arata ca simpla crestere a nivelului de dopamina in creierului unei persoane in varsta o poate ajuta sa aiba o memorie mai buna.
Tine depresia departe: Majoritatea persoanelor cu tendinte depresive imbatranesc mai accelerat ca restul oamenilor. Dar un set de 17 studii recente efectuate de cercetatorii de la Universitatea Nationala din Singapore arata ca doar jumatate de ora pe saptamana poate reduce simptomele depresiei.
Intareste circuitele neuronale: Persoanele care sunt expuse unui numar chiar si mic de lectii de invatare a unui instrument beneficiaza mai tarziu in viata de acest lucrur, pentru ca proceseaza mai repede suentul decat cei care nu au cantat in viata lor la vreun instrument. Pierderea acuitatii auzului este una din problemele imbatranirii, dar expertii cred ca muzica ajuta la prevenirea acestui lucru.
Ii readuce la viata pe suferinzii de Alzheimer: Alzheimer este una dintre cele mai temute boli ale imbatranirii. Persoanele cu Alzheimer si alte forme de dementa se confrunta cu eroziunea graduala a abilitatilor lor mentale. O cercetare recenta a Universitatii George Mason indica faptul ca fredonatul melodiilor, nu numai ascultatul, poate creste functia cognitiva.
Sursa: care2.com
Sursa: care2.com
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Prin Bucuresti cu rucsacul in spate
Ca sa nu cada in derizoriu un autor contemporan de literatura de calatorie trebuie sa stie sa spuna povesti frumoase Si mai ales sa le spuna frumos Dan Manusaride a demonstrat ca poate face si una si alta in volumele pe care le-a publicat tot la editura Rentrop & Straton in anii din urma Calatorind prin aer pe apa...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 5
din 5
- 1 vot.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!