Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 motive pentru care muzica este o adevarata fantana a tineretii

5 motive pentru care muzica este o adevarata fantana a tineretii
Societatea moderna este obsedata de tinerete, intr-atat incat una dintre cele mai mari companii tehnologice din lume, Google, a achizitionat recent o noua companie, Callico ce se ocupa de chestiunea imbatranirii. Dar poate oare stiinta sa intoarca timpul in loc sai umanitatea incearca doar sa puna mana pe apa vietii a lui Herodot?


Sa stii insa ca avem la indemana un mod simplu de a te reconecta cu tineretea: o serie de studii recente au aratat ca muzica este cel mai direct drum catre fantana tineretii.
Iata cinci moduri incredibile in care muzica ne ajuta sa ne mentinem tineri:
Imbunatateste imunitatea: Daca asculti muzica pentru mai putin de o ora este suficient sa scazi hormonii stresului care scad imunitatea si sa cresti numarul de anticorpi, conform unui studiu efectuat de Universitatea Sussex si Institutul Max Planck. Cercetatorii au testat numai efectele muzicii alerte si spun ca preferintele personale si expunerea la alte genuri de muzica poate influenta raspunsul individual. Cu alte cuvinte, nu numai muzica in sien conteaza, ci si aprecierea ascultatorului.
Combate declinul cognitiv: Cercetatorii de la Universitatea McGill au descoperit cum creierul uman elibereaza dopamina – un neurotransmitator conectat sentimentelor de recompensa si placere, si faciliteaza crearea memoriei pe termen lung, atat in timpul, cat si in anticiparea melodiilor bune. Scaderea naturala a numarului de celule care produc dopamina se crede ca da o mana de ajutor declinului memoriei si a cognitiei ce se intampla o data cu varsta. Dar studiile arata ca simpla crestere a nivelului de dopamina in creierului unei persoane in varsta o poate ajuta sa aiba o memorie mai buna.
Tine depresia departe: Majoritatea persoanelor cu tendinte depresive imbatranesc mai accelerat ca restul oamenilor. Dar un set de 17 studii recente efectuate de cercetatorii de la Universitatea Nationala din Singapore arata ca doar jumatate de ora pe saptamana poate reduce simptomele depresiei.
Intareste circuitele neuronale: Persoanele care sunt expuse unui numar chiar si mic de lectii de invatare a unui instrument beneficiaza mai tarziu in viata de acest lucrur, pentru ca proceseaza mai repede suentul decat cei care nu au cantat in viata lor la vreun instrument. Pierderea acuitatii auzului este una din problemele imbatranirii, dar expertii cred ca muzica ajuta la prevenirea acestui lucru.
Ii readuce la viata pe suferinzii de Alzheimer: Alzheimer este una dintre cele mai temute boli ale imbatranirii. Persoanele cu Alzheimer si alte forme de dementa se confrunta cu eroziunea graduala a abilitatilor lor mentale. O cercetare recenta a Universitatii George Mason indica faptul ca fredonatul melodiilor, nu numai ascultatul, poate creste functia cognitiva.

Sursa: care2.com
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre muzica

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre alzheimer

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0