Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Top 11 idei de decorare a biroului de acasa pentru mai multa productivitate

de Sunt Fericita la 2019-02-28
Top 11 idei de decorare a biroului de acasa pentru mai multa productivitate
Fie ca lucrezi de acasa periodic sau chiar in fiecare zi, un birou amenajat in propria locuinta trebuie sa respecte cateva reguli de baza. Chiar daca munca din confortul casei tale poate parea o optiune simpla si la indemana, pentru a da randament maxim este nevoie sa tii cont de mai multe aspecte importante.


Afla in continuare 11 idei de decorare a biroului de acasa care iti pot aduce o productivitate sporita:

1. Pozitioneaza corect biroul

Inainte de a incepe amenajarea biroului, este esential sa alegi o camera adecvata. In cazul in care ai o garsoniera, alege un loc cat mai linistit. De exemplu, pozitioneaza-ti biroul in coltul camerei, astfel incat sa te poti concentra doar pe activitatile tale.


Daca ai un apartament cu 2, 3 sau 4 camere, opteaza pentru o incapere mai putin accesibila, pentru a nu fi distras de activitatile persoanelor din alte camere. In cazul in care inca te afli in cautarea unui loc, gasesti apartamente de vanzare in Valcea pe site-ul Storia.ro. Alege un spatiu suficient de mare si pozitioneaza biroul de lucru astfel incat sa beneficiezi de cat mai multa lumina naturala.

2. Foloseste cutii si organizatoare colorate

Un truc eficient pentru a ramane mereu productiv este sa iti pastrezi lucrurile bine organizate. Indiferent daca vorbim despre foi de hartie, contracte, schite sau fisiere pe computer, tine-ti documentele in ordine. Poti folosi coduri de culoare pentru fiecare categorie: carti, acte, notite, proiecte si asa mai departe.


Astfel, vei sti de fiecare data unde sa iti cauti cele necesare, scutind timp pretios pe care il poti folosi pentru alte sarcini importante.

3. Pune in valoare peretii

Peretii unei camere si modul in care ii folosesti pot schimba total atmosfera. De aceea, apeleaza la mici trucuri de design interior pentru a obtine efectul dorit:

Daca ai o camera de dimensiuni mici, vopseste peretii in nuante deschise, precum alb, bej, crem sau chiar tonuri pastelate: lila, roz pudrat, bleu.

Daca esti o persoana foarte organizata, pune pe unul dintre pereti o tabla magnetica sau clasica, pe care sa iti notezi planul saptamanal sau sarcinile zilnice.

Pentru un plus de motivatie, poti folosi peretii pentru a scrie sau lipi autocolante cu citatele tale preferate.

4. Foloseste perdele pentru a delimita spatiul

Daca nu ai o camera intreaga pe care sa o transformi in birou, nu trebuie sa iti faci griji. O idee foarte buna este sa delimitezi biroul cu ajutorul unor perdele. Astfel, cand doresti sa te concentrezi pe munca, te poti retrage in spatiul de lucru.

5. Alege cromatica ideala

Culorile care te inconjoara isi pot pune amprenta asupra starii tale de spirit. Mai multe studii sugereaza ca nuantele deschise favorizeaza concentrarea, asa ca poti alege tonuri de bej, griuri colorate sau tonuri pastelate.

 

Poti pastra o tematica monocroma, care va crea impresia de ordine si calm sau poti integra elemente colorate, care sa iti ofere un plus de energie.

6. Inspira-te din curentul minimalist

Un birou aerisit te va ajuta sa lucrezi cu spor si sa nu fii distras. Adopta trendul minimalist si incearca sa pastrezi pe birou doar strictul necesar: un laptop, o agenda, cateva instrumente de scris si, daca doresti, doua sau trei elemente decorative.

 

Pentru a imprima spatiului propria ta personalitate, alege cateva obiecte dragi tie: o lumanare parfumata, o planta, o fotografie sau un colaj cu poze.

7. Amenajeaza un spatiu pentru creativitate

Pentru a ramane productiv pe tot parcursul zilei, este necesar sa te si relaxezi. Chiar daca pare paradoxal, pentru a lucra cat mai bine, trebuie sa iei multe pauze. Creierul nu poate functiona la capacitate maxima non-stop, asa ca este indicat sa ii oferi un ragaz.

 

Fie ca optezi pentru un joc, un bloc de desen si pensule, o tabla cu creta sau cateva reviste, amenajeaza un colt creativ, in care sa te poti relaxa pentru jumatate de ora.

8. Introdu elemente naturale

Chiar daca ideea de munca te duce cu gandul la un spatiu office, neutru si minimalist, cateva elemente inspirate din natura pot face minuni pentru productivitatea ta.

 

Fie ca optezi pentru cateva ghivece cu plante, o gradina zen sau o vaza cu flori, asigura-te ca esti inconjurat de prospetime. Vei obtine mai multa energie, o stare de calm si putere de concentrare.

9. Foloseste stimuli olfactivi

Pe langa un birou curat si organizat, exista si alte elemente subtile ce iti pot influenta productivitatea. De exemplu, un miros subtil si placut te poate ajuta sa te concentrezi, mai ales daca folosesti mereu aceeasi aroma atunci cand lucrezi. Opteaza pentru un difuzor cu ulei esential de menta sau citrice, care iti va oferi un plus de energie, sau alege un parfum mai intens, precum lemnul de santal.

10. Asculta muzica ambientala

Faptul ca muzica poate ajuta la pastrarea concentrarii a fost dovedit stiintific. Asadar, pozitioneaza in birou o boxa portabila sau mai multe, astfel incat sa poti asculta melodii in surdina. Alege piese instrumentale, daca ai nevoie de focus sau melodii energice, cu mesaj pozitiv, daca simti nevoia de inviorare.

11.  Opteaza pentru o iluminare corecta

Unul dintre principalele motive pentru care nu te mai poti concentra asupra sarcinilor tale este oboseala. Daca petreci ore in sir in fata monitorului, ochii tai vor fi afectati, acest lucru putand cauza dureri de cap si o stare generala de extenuare.


Asadar, este indicat sa utilizezi o lumina cat mai asemanatoare celei naturale, becurile led cu lumina alba a carei intensitate se poate ajusta fiind o optiune ideala.

 

Tine cont de aceste idei si decoreaza-ti biroul de acasa intr-un mod original si benefic pentru productivitatea ta.

 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre apartament

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre vanzare

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre storia

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre

Cele mai citite articole

Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0