Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cele 6 secrete ale feminitatii pentru o viata implinita

de Sunt Fericita la 2021-05-18
Cele 6 secrete ale feminitatii pentru o viata implinita
"Femeia mileniului trei" este cea mai complexa fiinta care a trait vreodata pe aceasta planeta, deoarece este mereu atenta la orice detaliu si isi ordoneaza viata chiar mai bine decat cei mai organizati profesionisti. Exista totusi momente cand femeia moderna isi pierde din stralucire, si acest lucru se intampla din cauza stresului cotidian pe care este nevoita sa-l suporte, a rutinei, a pasivitatii sau chiar a depresiei.


In opinia cunoscutului psiholog Lenke Iuhos, acesti factori externi foarte nocivi pentru starea de spirit a femeii, o face sa simta ca nu e ceva in regula cu ea, nu se mai vede frumoasa, nu se simte multumita de ea, de cum ii stau hainele, de munca ei, de familia ei, iar viata de cuplu nu mai e cum si-a imaginat-o.

“Femeia moderna este mai aranjata, mai frumoasa, mai independenta decat erau femeile acum cateva decenii, ca sa nu vorbim de secole, insa sunt mult mai fragile si usor de ranit. Femeia moderna isi pune multe intrebari, isi seteaza multe obiective si provocari si este intr-o continua fuga dupa validari sociale. Exista multe femei tinere care pur si simplu intra in depresie daca nu intrunesc un numar considerabil de like-uri pe Facebook la o fotografie. Este cel mai uzual exemplu, care ne arata ca validarea sociala a devenit primul element pe o lista de prioritati.

Toata aceasta goana de validare fortata primeste raspunsuri politicoase din partea barbatilor sau chiar din partea femeilor, deoarece fiecare raspuns afirmativ ascunde, in fapt, un scop ascuns. Intr-un final, femeile vor fi dezamagite daca merg pe aceasta strategie, deoarece se vor lovi de o realitatea crunta: nimeni nu te valideaza gratuit. Feminitatea functionala se cultiva prin puterea ta, prin gandurile tale, prin atitudinea ta fata de semnele venite din jurul tau. Multe femei se sperie din cauza trecerii timpului, crezand ca isi vor pierde din femininatate si din frumusete. In realitate, daca isi focuseaza frumusetea pe atitudine, pe putere, pe educatie, frumusetea unei femei va ramane vie toata viata”, declara psihologul Lenke Iuhos.

Totodata, specialistul in psihologia relatiilor de cuplu le recomanda tuturor femeilor sa puna accent pe iubire, deoarece iubirea este transformatoare, sa isi proiecteze secunda de secunda viata, sa faca sport, sa manance sanatos si sa fie deschise la tot ceea ce e nou. Acestea sunt cele 7 secrete ale feminitatii functionale:

1. Sa stii ca esti unica! “Sa stii in permanenta ca esti una, nu o multime, ci una … acesta este primul secret al frumusetii tale, sa te folosesti de gandul ca esti unica si ai calitatea, frumusetea, sanatatea ta, doar a ta. Te ajuta sa fii atenta cu tine!”, este sfatul psihologului Lenke Iuhos.
   
2. Iubeste-te! “Nu este un gest egoist daca invatam sa ne iubim mai multe pe noi. Doar asa putem avea armonie cu corpul nostru. Accepta-l, gandeste-te pozitiv la el, rasfata-l, da-i calitate prin hainele pe care le porti, cu o atitudine naturala. Toate acestea iti vor da un aport de confort psihic. Te ajuta sa fii Tu!”, afirma psihologul Lenke Iuhos.
   
3. Lucreaza cu tine! “Proiecteaza-ti in fiecare dimineata ziua, imagineaza-ti cum ai vrea sa decurga ea. Totul trebuie sa porneasca zilnic de la tine, gandurile tale sa nu ramana doar un glas interior, da-le viata. Vrei sa gatesti ceva bun? Fa-o cu placere! Vrei sa te intelegi bine cu sotul tau? Fa-ti timp pentru el! Vrei sa ai armonie in relatiile cu copii tai? Faceti programe impreuna! Vrei sa arati bine? Ocupa-te de elementele mici care te contureaza! Invata sa tii mult la igiena ta, alege-ti tinute optime pentru tine, deoarece corpul tau va reactiona, te va rasplati cu aprecieri. Te ajuta sa fii o persoana vie!”, explica psihologul Lenke Iuhos.
   
4. Fa sport, fii atenta la alimentatie! “Sportul si alimentatia sanatoasa ar trebui sa fie primordiale pe lista ta de prioritati. Fa sport cand simti ca ceva nu e placut la tine, astfel vei simti ca te respecti, te va motiva in adoptarea unui stil de viata sanatos. Respectandu- te, ii vei respecta pe cei din jurul tau. Te ajuta sa fii prezenta in prezentul tau feminin!”, spune specialistul.
   
5. Fii atenta ce comportament abordezi! „Invata sa iti formezi un portofoliu optim de atitudini, reactii si comportamente specifice statutului pe care-l ai in diversele medii in care te invarti. Aici, autocunoasterea face diferenta intre femeia de acasa, de la locul de munca si cea din societate. Femeia care e multumita de ea, nu doar in vorbe, e fericita, are un echilibru fara margini. Radiaza liniste sau energie plina de feminitate, atunci si unde trebuie. Te ajuta sa fii selecta cu tine!”, este de parere psihologul.
   
6. Fii deschisa la nou! “Depaseste stereotipurile si prejudecatile, deoarece te fac prizoniera acelor modele de viata si, fara sa observi, devii pasiva. Prin deschidere fata de noutati, te ajuti sa nu pierzi acel moment optim care poate sa-ti dea o idee productiva, un loc de munca la care visezi sau barbatul pe care-l cauti”, conchide psihologul Lenke Iuhos, specialist in relatii de cuplu.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
50 de exercitii yoga pentru relaxare Ghid practic pentru incepatori


Te-ai gandit vreodata ca yoga ar putea fi solutia pentru problemele tale Solutia pentru a fi sanatos Pentru a avea un corp armonios o minte linistita si un spirit mereu tanar Ei bine yoga chiar este solutia pe care o cauti si chiar iti poate oferi toate aceste lucruri Yoga iti pune la dispozitie modalitati practic nelimitate de a-ti...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.17 din 5 - 6 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre fericire

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre feminitate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre secrete de frumusete

Cele mai citite articole

Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0