Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cele mai frumoase cinci locuri de vizitat in Spania

de Sunt Fericita la 2022-09-13
Cele mai frumoase cinci locuri de vizitat in Spania
Spania este o tara care se mandreste cu orase medievale, cu regiuni si peisaje spectaculoase, dar si cu unele dintre cele mai frumoase lacuri si plaje din lume. Asa ca daca te gandesti sa-ti organizezi o vacanta in Peninsula Iberica, iti venim in ajutor cu sugestii de locuri care asteapta sa fie descoperite.


Insa, inainte de a-ti planifica sejurul, poti afla ce zboruri sunt disponibile din Spania catre Romania, pentru a te bucura de o vacanta fara griji.
 
Barcelona
 
Daca te pasioneaza arta si arhitectura, atunci Barcelona este locul ideal pentru tine. Celebrul Gaudi a reusit sa ofere culoare acestui oras pe care il poti explora in cateva zile, luand la pas aleile romantice din cartierul Gotic sau traseele pitoresti care te duc catre Park Guell. O experienta inedita este apusul pe care il poti admira de pe stancile inalte, de la Bunkers del Carmel. Poti urca acolo alaturi de persoana iubita sau cu prietenii, pentru a vedea intregul oras de la inaltime. Iar cei dornici de distractie se pot bucura de momente frumoase in cluburile de noapte de pe plaja, sau in parcul de distractii Tibidabo. 
 
Costa Brava
 
Costa Brava este destinatia favorita a cineastilor spanioli care au filmat in aceasta regiune o multime de scene celebre. In general, oamenii sunt atrasi de aceasta zona datorita peisajelor salbatice, pur si simplu impresionante. Aflata la 60 de km de Barcelona, in zona de nord-est a Spaniei, Costa Brava este o locatie de poveste. Iar daca ajungi acolo, trebuie sa vizitezi neaparat capitala regiunii – Girona, care are o istorie veche de 2000 de ani. Acolo, vei putea admira vechile cartiere evreiesti care dateaza din secolul al XI-lea, baile arabe si catedralele in stil baroc. Iar daca alegi sa iti programezi o vacanta in Costa Brava in luna mai, poti avea sansa sa participi la Festivalul anual al florilor.
 
Lacurile din Covadonga
 
Poti trece pe lista destinatiilor spectaculoase si lacurile din Covadonga, acestea fiind deja populare datorita Turului de Ciclism care are loc in fiecare an aici. Cele trei lacuri Enol, Ercina si Bricial pot fi vizitate in orice anotimp, iar in zilele senine poti chiar sa admiri culmile muntilor care se reflecta in apa limpede. Pentru a vizita acest loc, nu uita sa te echipezi corespunzator, avand bocanci de hiking. Iar daca vrei sa obtii cele mai frumoase cadre cu aparatul de fotografiat, ia autobuzul si urca la o altitudine de 1000 de metri, de unde poti admira si cel mai impresionant apus.
 
Cabo de Gata, Almería
 
Unul dintre cele mai spectaculoase locuri din Spania este Parcul Natural Cabo de Gata, care se afla in provincia Almería. Acesta este unul dintre putinele parcuri vulcanice din zona Mării Mediterane, faimos pentru peisajele spectaculoase, fiind jumatate desert, jumatate coasta. Aici, poti explora celebrul desert Tabernas, unde s-au filmat unele dintre cele mai cunoscute filme western. Iar daca vrei sa te bucuri de clipe de relaxare, poti merge pe coasta, pe plajele Playa Monsul sau Playa de los Genoveses.
 
Valencia
 
Valencia este cunoscut drept Orasul Artelor si Stiintelor, fiind chiar inclus in 2022 in topul celor mai bune destinatii de vacanta. Aici, vei gasi un planetariu, un muzeu de stiinta, dar si cel mai mare acvariu din Europa, unde poti descoperi sute de vietuitoare marine. De asemenea, zona portuara atrage an de an zeci de turisti, iar centrul istoric al Valenciei ramane in continuare atractia principala. In plus, Valencia este locul de origine al celebrului fel de mancare paella, asa ca vei putea savura acest preparat in multe restaurante din oras.
 
Asadar, Spania este destinatia potrivita pentru orice iubitor de calatorii. Daca esti o fire romantica si preferi locurile incarcate de istorie, atunci Madridul sau Barcelona sunt locuri ideale de vizitat. Iar daca te pasioneaza drumetiile pe munte, atunci peisajele pe care le vei descoperi vizitand lacurile Covadonga te vor cuceri cu siguranta.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
De dor de sufletul lui Andersen - Nichita Stanescu


Texte cu o circulatie foarte restransa si texte inedite ale poetului Nichita Stanescu – un mic tezaur care a stat ascuns vreme de decenii Volumul contine si un corp de texte originale recoltate din arhiva personala a autorului de sotia sa Comoara a fost pastrata de autor intr-un dosar pe coperta caruia a scris De dor...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre zboruri

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre vacante

Cele mai citite articole

In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Te-ai simtit vreodata coplesita de haosul din locuinta ta si nu ai stiut cum sa faci fata ...
Semintele de chia nu sunt doar o sursa bogata de nutrienti esentiali, ci si un ingredient versatil ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0