Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cultivarea lavandei - afacere de succes pentru familia ta

de Alina Ilie la 2023-05-12
Cultivarea lavandei - afacere de succes pentru familia ta
Cultivarea lavandei poate fi o modalitate foarte buna de a face profit pentru un mic fermier. Lavanda are un parfum unic obtinut prin combinarea a 180 de elemente diferite. Este utilizata pe scara larga in industria parfumurilor pentru a adauga o nota de varf sau de mijloc. In lumea specialistilor de top din cosmetica, lavanda este pretuita pentru prospetime, dulceata si pentru mirosul fructos.


Lavanda este o cultura ideala daca ai la dispozitie un teren de dimensiuni mici. Toti cultivatorii de lavanda din Romania au inceput cu doar cateva mii de metri patrati (sub o jumatate de hectar), dar poti lua startul chiar si cu o suprafata-test de cateva sute de metri patrati. Chiar si un teren mic - de exemplu, gradina din spatele casei – poate aduce un profit remarcabil cand vine vorba de cultivarea lavandei.
 
Cererea extrem de ridicata de pe aceasta piata si diversele modalitati in care plantele pot fi valorificate: saculeti parfumati de lavanda, ceaiuri, buchete de flori, ulei, sirop etc. reprezinta „cheia“ succesului pentru o astfel de afacere. Uleiul de lavanda este deosebit de apreciat in creme si lotiuni anti-imbatranire, motiv pentru care se recomanda folosirea acestuia in tratamentele si mastile de fata pentru ten uscat.
 
Pentru ca afacerea cu lavanda sa fie una profitabila, cultivatorul trebuie sa se decida de la inceput care este modalitatea de valorificare a recoltei si pentru aceasta trebuie avut in vedere soiul de lavanda din care se pot obtine produse care sa indeplineasca cele mai inalte standarde de calitate. Printre cele mai avantajoase posibilitatii se enumera: comercializarea butasilor, producerea uleiului esential sau vanzarea inflorescentelor in scop culinar.
 
Cresterea numarului de plantatii a facut ca lavanda sa devina o afacere profitabila doar pentru cei care stiu cu adevarat cum sa isi valorifice recolta. Amploarea pe care a luat-o cultivarea lavandei in Romania i-a determinat pe micii producatori sa isi gaseasca noi modalitati de valorificare a recoltei, pentru a putea fi cat mai competitivi pe piata. Astfel, daca pentru cei care detin plantatii de cateva hectare, solutia o reprezinta mai ales exportul, la producatorii mici, care detin suprafete de cel mult un hectar, este nevoie de creativitate si de investitii suplimentare pentru asigurarea profitului.

Gabriela Culda (Cluj-Napoca) este una dintre persoanele care a mizat cu succes pe cultura de lavanda. Reuseste sa obtina anual doua productii de lavanda, prima in luna iunie, iar cea de-a doua in luna august. Vinde lavanda in mai multe forme (butasi, ornamente sau produse handmade), la preturi ce pornesc de la 10 lei si ajung la 80 de lei. Produsele le vinde prin intermediul targurilor, sau in urma comenzilor facute online. 
 
Gasesti informatii complete despre aceasta afacere in ghidul practic  “Lavanda, cultura care iti aduce minimum 8.000 de euro profit”! >> 
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
50 de exercitii yoga pentru relaxare Ghid practic pentru incepatori


Te-ai gandit vreodata ca yoga ar putea fi solutia pentru problemele tale Solutia pentru a fi sanatos Pentru a avea un corp armonios o minte linistita si un spirit mereu tanar Ei bine yoga chiar este solutia pe care o cauti si chiar iti poate oferi toate aceste lucruri Yoga iti pune la dispozitie modalitati practic nelimitate de a-ti...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Cele mai citite articole

In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Te-ai simtit vreodata coplesita de haosul din locuinta ta si nu ai stiut cum sa faci fata ...
Semintele de chia nu sunt doar o sursa bogata de nutrienti esentiali, ci si un ingredient versatil ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0