Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Metaxa, bautura preferata a zeilor

de Sunt Fericita la 2021-01-15
Metaxa, bautura preferata a zeilor
Iesirea la mare a Raiului si locul de nastere al zeilor si al Legendelor Olimpului, Grecia nu inceteaza sa ne uimeasca cu frumusetea ei absoluta. Numarul turistilor care o viziteaza an de an este in continua crestere, iar interesul pentru cultura elena pare sa molipseasca intreg mapamondul.


Cu o istorie veche cat lumea si pamantul, Grecia reprezinta alegerea ideala pentru o vacanta de vis. Chiar si cand vine vorba despre alcool si bauturi spirtoase, aceasta tara are multe de oferit. Metaxa este o bautura 100% greceasca, o experienta unica si sofisticata. Nu ai incercat-o pana acum? Iata cateva motive care te vor convinge sa incerci bautura creata in urma cu 132 de ani.
 
Cum a aparut?
 
Aceasta specialitate elena a fost inventata in 1888 de catre un negustor de matase, numit Spyros Metaxa. 
 
Productia a inceput in Pireu, portul din Atena, si in scurt timp a reusit primele exporturi in statele cu deschidere la Marea Mediterana. Desi este asociata cu distilatul invechit de tip brandy, Metaxa este un simbol al Greciei, o licoare aurie, unica, obtinuta din vinuri muscat din insula Samos, distilate din vin si botanice din regiunea Mediteraneana.
 
 
O afacere invingatoare de familie 
 
Desi astazi se vinde in intreaga lume, Metaxa a inceput ca o afacere de familie. Exista doar doua companii grecesti care au supravietuit ambelor Razboaie Mondiale, iar cea infiintata de Spyros Metaxa este una dintre ele. Dupa ce a fost fondata in 1888 in Pireu, compania s-a extins destul de repede si au fost deschise fabrici in Turcia (Istanbul) si Ucraina (Odessa), iar in 1910 a fost inaugurata prima fabrica de pe continentul american. 
 
Schimbari de marketing
 
Pana in anul 1937, Metaxa era vanduta si recunoscuta ca fiind un coniac. Insa, producatorii francezi au limitat denumirea de “coniac” numai pentru brandurile care folosesc exclusiv un anumit soi de struguri si o metoda specifica de distilare. In cele din urma, si definitia de “brandy” s-a modificat si exclude spirtoasele care contin orice altceva in afara de vin distilat. 
 
Combinatii de nerefuzat
 
Daca doresti sa traiesti experienta tariei grecesti, dar preferi aromele fresh, trebuie sa stii ca exista o multitudine de cocktailuri pe care le poti incerca! Modalitatea de a le prepara este foarte simpla si poti face combinatiile chiar la tine acasa. De exemplu, poti face un long drink intr-un pahar inalt, folosind 50ml de Metaxa, multa gheata si suc de mere, de ghimbir sau de lamaie. 
 
Nimeni nu poate uita farmecul zilelor mediteraneene, excursiile cu vaporul in lagunele albastre, plajele virgine sau petrecerile nocturne din Grecia. Pentru a simti spiritul relaxarii, gustul de vacanta si ritmurile elene, nu ezita si incearca bautura creata de Spyros Metaxa pe care o poti comanda la orice ora din magazinul online www.beicevrei.ro! Te vei bucura de cea mai placuta senzatie pe care ai incercat-o vreodata!

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
50 de exercitii yoga pentru relaxare Ghid practic pentru incepatori


Te-ai gandit vreodata ca yoga ar putea fi solutia pentru problemele tale Solutia pentru a fi sanatos Pentru a avea un corp armonios o minte linistita si un spirit mereu tanar Ei bine yoga chiar este solutia pe care o cauti si chiar iti poate oferi toate aceste lucruri Yoga iti pune la dispozitie modalitati practic nelimitate de a-ti...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.5 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Te-ai simtit vreodata coplesita de haosul din locuinta ta si nu ai stiut cum sa faci fata ...
    Semintele de chia nu sunt doar o sursa bogata de nutrienti esentiali, ci si un ingredient versatil ...
    Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
     
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
    0