Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum alegi cel mai bun topper pentru saltea

de Sunt Fericita la 2021-11-15
Cum alegi cel mai bun topper pentru saltea
Denumit si saltea aditionala, topperul este un element cheie pentru imbunatatirea calitatii somnului. Acesta este ideal pentru cresterea gradului de confort, dar si pentru sprijinirea coloanei vertebrale in scopul prevenirii aparitiei durerilor cervicale, musculare si lombare. Daca te nemultumeste salteaua ta actuala, dar nu vrei sau nu poti investi intr-una noua, o poti imbunatati cu un topper.


Produsul se potriveste de minune si pentru o canapea prea rigida, dar si in cazul altor utilizari, cum ar fi atunci cand mergi in excursie cu cortul. Ca sa iti faci o idee despre cum ar trebui sa alegi cea mai buna si eficienta saltea aditionala, citeste cateva detalii importante in randurile de mai jos.

Ai in vedere materialul din care este realizat

Pe piata exista o multime de toppere pentru saltele, insa este esential sa tii cont de anumite aspecte ca sa te asiguri ca alegi cel mai bun accesoriu. Materialul din care este confectionat topperul are un cuvant greu de spus pentru ca de acesta depind multe alte criterii care-ti pot fi de ajutor la selectarea produsului. Astfel, poti alege intre toppere din latex, spuma cu memorie, spuma poliuretanica, lana, holofiber, pene si puf. Ia in considerare la selectarea materialului urmatoarele aspecte:

  • circulatia aerului: materialele naturale–lana, latex, bumbac, pene si/sau puf de rata–permit circulatia aerului si pastreaza temperatura ideala a corpului fiindca vara ofera racoare, iar iarna caldura. In schimb, poliesterul, spuma poliuretanica, spuma cu memorie sau latexul sintetic, in lipsa unei tehnologii care sa asigure echilibrul termic, mentin caldura si pot crea disconfort in anotimpul cald;
  • transmiterea miscarilor–daca dormi cu un partener, spuma cu memorie si latexul sunt cele mai potrivite intrucat miscarile celuilalt sunt resimtite foarte putin;
  • caldura corporala–topperele din latex si spuma cu memorie au tendinta de a retine cel mai mult caldura corporala. De aceea, unele au totusi elemente care le fac mai acceptabile, precum gelul sau canalele de ventilatie. Materialele naturale in schimb, lana si penele, sunt eficiente in orice anotimp pentru ca iarna furnizeaza un plus de caldura, iar in sezonul estival reduc senzatia de cald;
  • alergiile–persoanele sensibile trebuie sa tina cont si de proprietatile hipoalergenice pentru reducerea riscului dezvoltarii mucegaiului si bacteriilor. Spuma cu memorie nu permite acarienilor sa se dezvolte in interiorul sau, iar latexul natural, lana si bumbacul sunt si ele considerate materiale sigure. La polul opus, topperele cu puf sau pene, desi sunt optiuni de lux, pot crea reactii neplacute;
  • ameliorarea durerilor–pentru mai mult suport la nivelul spatelui si al membrelor se recomanda spuma cu memorie si latexul deoarece se muleaza mai bine pe forma corpului decat celelalte materiale.

Ia in considerare grosimea si densitatea topperului

Cu toate ca sunt disponibile toppere cu grosimi care incep de la 2 cm si ajung pana la 10 cm, cea mai populara optiune este de 8 cm pentru ca ofera un confort extraordinar peste orice tip de saltea. De preferat ar fi ca topperul pentru copii si adolescenti sa aiba o grosime de pana in 5 cm, iar modelele mai groase, de 10 cm, sa fie utilizate pentru persoanele a caror greutate corporala depaseste 100 kg.

In ceea ce priveste densitatea, cu cat aceasta este mai mare cu atat ofera un suport mai ridicat corpului. In acest sens, sunt indicate variantele realizate din spuma cu memorie si cele din latex. Cel mai bun topper trebuie sa aiba o densitate potrivita, intre 65-85 kg/mc, si sa fie mai putin dure. Modelele care depasesc 85 kg/mc sunt recomandate persoanelor care intampina probleme la nivelul coloanei sau articulatiilor.

Acorda atentie fermitatii si pozitiei de somn

Daca ai o saltea tare, va trebuie sa-ti indrepti atentia spre un topper mai moale, si invers. Fermitatea scazuta si medie sunt date de lana, pene si puf sau spuma cu densitate scazuta, care aduc un confort superior, dar sunt indicate doar celor mai putin solide. Fermitatea ridicata este indicata persoanelor mai solide, care obisnuiesc sa doarma pe spate sau pe burta, topperele avand la baza materiale precum latex ori spuma cu memorie.

Topperul este un produs independent de saltea, asa ca ai grija sa-l alegi cu atentie. In functie de buget, pe care il poti corela cu nevoile si asteptarile tale, poti selecta un produs cat mai bun, care sa te ajute sa te simti confortabil.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Personalitati ale Arhitecturii Romanesti


Lucrarea Personalitati ale Arhitecturii Romanesti 1859-2023 este una dintre atat de rarele antologii dedicate arhitectilor care au activat si au creat in spatiul romanesc O arhiva bogata ce contine peste 1400 de nume reprezentative de arhitecti cu ajutorul careia puteti deslusi tendintele arhitecturale ale celor 165 de ani pusi sub lupa ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre confort

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0