Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce culori sa alegi pentru casa ta

de Rebeca Roman la 2016-03-29
Ce culori sa alegi pentru casa ta
Pentru un camin primitor si atragator, nu e recomandabil sa alegem culorile peretilor si ale decorului doar in functie de preferintele personale. Designerii profesionisti cunosc caracteristicile culorilor si le selecteaza astfel incat efectul vizual sa fie unul armonios. Mai mult decat atat, efectul psihologic al nuantelor folosite poate determina cat de bine ne simtim in propria noastra locuinta.


O simpla culoare sau combinatie de culori poate schimba modul in care percepem o incapere (mica sau mare, luminoasa sau intunecata), in acelasi mod in care ne poate relaxa sau energiza.
Din punct de vedere estetic, cu totii percepem culorile ca fiind calde sau reci, dar din punct de vedere psihologic, perceptiile noastre asupra acelorasi culori pot fi diferite sau chiar opuse.

3 factori importanti in alegerea decorului


1. Ganditi-va la cat timp veti petrece in fiecare camera in parte, in ce perioada a zilei si pentru ce tip de activitati.

2. Determinati nivelul luminii naturale de care dispune fiecare camera, in functie de momentele zilei

3. Determinati marimea fiecarei incaperi. folositi culori luminoase pentru spatiile mici si nuante inchise in camerele mari.

Culorile si decorul interior


Maro - Induce o senzatie de confort si naturalete. Des intalnita in natura, de cele mai multe ori este asociata cu elemente naturale precum pamantul. Alegeti piese de mobilier sau parchet in nuante de maro, pentru un decor neutru, cu efect linistitor. Textilele sau obiectele de decor in diverse nuante de maro vor crea un aspect rustic reconfortant.

Alb - Este asociat puritatii, curateniei si starii de calm. Folosit pentru pereti, creeaza iluzia optica de inaltime si confera senzatia de prospetime. Folosit in exces, albul poate deveni obositor. Folositi-l pentru a accentua anumite elemente precum ferestrele sau usile.

Galben - Pentru reincarcarea bateriilor si o stare de optimism, apelati la nuantele de galben. Peretii galbeni ar putea avea un efect iritant dupa o perioada, de aceea e recomandabil sa alegeti accesorii, obiecte decorative sau flori in aceasta culoare.

Albastru - O culoare rece prin excelenta, albastrul este asociat cu meditatia, concentrarea si munca. A fost demonstrat efectul sau de scadere a tensiunii si reglare a ritmului cardiac. Folositi nuante albastre in incaperile care se incalzesc cel mai mult vara.

Rosu - Are efectele psihologice opuse nuantelor de albastru. Datorita proprietatilor de stimulare, energizeaza, creste tensiunea si inspira pasiune. Folositi nuante de rosu si oranj in dormitor si in bucatarie.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
De dor de sufletul lui Andersen - Nichita Stanescu


Texte cu o circulatie foarte restransa si texte inedite ale poetului Nichita Stanescu – un mic tezaur care a stat ascuns vreme de decenii Volumul contine si un corp de texte originale recoltate din arhiva personala a autorului de sotia sa Comoara a fost pastrata de autor intr-un dosar pe coperta caruia a scris De dor...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 3 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre decor

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre design interior

Cele mai citite articole

Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
In preajma sarbatorilor Pascale ne aflam in cautarea cadourilor perfecte pentru cei dragi. Alegerea ...
In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0