Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum ingrijesti si intretii bijuteriile

de Sunt Fericita la 2023-08-09
Cum ingrijesti si intretii bijuteriile
Bijuteriile sunt adesea alese pentru frumusetea lor si pentru modul in care completeaza aspectul personal. Iar pentru a le mentine stralucirea si eleganta cat mai mult timp, ele au nevoie de ingrijire si intretinere, indiferent ca vorbim despre metale pretioase, pietre semipretioase sau bijuterii din materiale alternative.



Iata cum le poti curata si ingriji:

Asigura-te ca au parte de o depozitare corecta

Pastrarea bijuteriilor intr-un loc potrivit este obligatorie pentru prevenirea deteriorarii lor. Spre exemplu, pentru inele aur, foloseste cutii de bijuterii captusite cu material moale, pentru a preveni zgarieturile si frecarea. De asemenea, bijuteriile ar trebui să fie păstrate separat pentru a evita ciocnirile care pot provoca deteriorari. In plus, nu depozita bijuterii de aur alaturi de bijuterii din argint sau alte materiale alternative. Incearca sa le pui in cutiute separate sau in saculeti speciali.

Evita  sa expui bijuteriile la substante chimice

Evita pe cat posibil, contactul bijuteriilor cu produse chimice precum produse de curatat si clor, deoarece acestea pot provoca decolorarea si deteriorarea metalelor, dar si a pietrelor pretioase. De asemenea, este recomandat sa nu porti bijuterii in momentul in care iti aplici creme sau lotiuni de corp. Daca totusi le-ai purtat, sterge-le dupa fiecare folosire cu o laveta moale, curata. 

In cazul bijuteriilor de argint, ar fi indicat sa eviti purtarea lor chiar și la plaja, piscina sau la dus. Apa din mare si clorul din apa de la piscina afecteaza, in timp, stralucirea lor.

Incearca sa le cureti regulat

Curatarea regulata a bijuteriilor ajuta la mentinerea stralucirii lor. In functie de materialul bijuteriei, exista diferite metode de curatare. De exemplu, pentru metalele pretioase (aur, argint) poti folosi solutii speciale de curatare sau le poti sterge cu o perie moale si apa calduta cu sapun. Clateste bine și usuca-le cu grija. 

In cazul pietrelor pretioase sau semipretioase, foloseste o perie moale și apa calda cu sapun. Evita sa utilizezi solutii abrazive care pot afecta pietrele. In ceea ce priveste materialele alternative sau gablonturile (denumirea populara), e recomandata doar stergerea lor cu o carpa moale si uscata. 

Ceea ce trebuie sa retii este faptul ca amoniacul este bun pentru a curata bijuteriile, insa nu trebuie folosit ca atare, ci dizolvat in apa. Iar bijuteriile nu se lasa la inmuiat in amoniac mai mult de un minut. Pentru curatarea perlelor sau a pietrelor pretioase nu se foloseste amoniac. Exceptie poate face diamantul, care este mai rezistent.

Evita purtarea lor in anumite conditii si situatii

Daca sunt purtate in mod constant, fara a tine cont de conditiile in care te afli (la plaja, in timpul activitatilor care pot provoca zgarieturi, ciocniri sau loviri), bijuteriile pot suferi deteriorari semnificative. De asemenea, nu purta bijuterii atunci cand faci sport, cand lucrezi prin gradina sau cand faci curatenie. Inainte de orice astfel de situatie, scoate bijuteriile care ar putea fi afectate, precum inelele sau bratarile.

Mergi la un bijutier pentru intretinere regulata

In cazul bijuteriilor cu pietre pretioase, este recomandat sa le verifici periodic la un bijutier profesionist. Acesta poate verifica daca pietrele sunt bine fixate si poate face ajustarile necesare. In plus, le poate curata si poate elimina urmele de zgarieturi sau de lovituri.

In concluzie, ingrijirea adecvata a bijuteriilor este esentiala pentru a mentine frumusetea si stralucirea lor de-a lungul timpului. Prin depozitarea corecta, evitarea expunerii la substante chimice, curatarea regulata si atentia la uzura, poti pastra bijuteriile ca noi pentru un timp indelungat.

Sursa foto: freepik.com

 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Revolutia Menopauzei


In acest moment lucrarea se afla in curs de retiparire De indata ce va ajunge in stoc va vom trimite comanda dvs cu prioritate   Descopera alternativa naturala fara medicamente Poti duce din nou o viata normala Cercetatorii au descoperit ca ADN-ul personal determina modul in care corpul tau metabolizeaza estrogenul precum si cat de...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4 din 5 - 3 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre bijuterii

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre inele

Cele mai citite articole

Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
In preajma sarbatorilor Pascale ne aflam in cautarea cadourilor perfecte pentru cei dragi. Alegerea ...
In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0