Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa ai un par sanatos si un ten stralucitor

de Sunt Fericita la 2023-05-18
Cum sa ai un par sanatos si un ten stralucitor
Descopera secretele unui ten si par sanatos in acest articol, care abordeaza subiecte precum identificarea nevoilor specifice ale tenului si parului, problemele comune si solutiile potrivite, precum si rutina zilnica de ingrijire. Te vei familiariza cu importanta cunoasterii tipului de ten si de par pentru a alege produsele potrivite de ingrijire si vei invata cum sa combati probleme precum acnee, matreata sau caderea parului.


Identificarea nevoilor specifice ale tenului si parului

1. Determinarea tipului de ten si par: Este important sa iti cunosti tipul de ten si par pentru a putea alege produsele adecvate de ingrijire. Pentru a determina tipul de ten, poti urma aceste pasi:
 
- Curata-ti fata si las-o sa se usuce timp de 30 de minute
- Observa aspectul pielii tale: normala (fara pete sau imperfectiuni), uscata (in general stralucitoare, cu aspect de piele deshidratata), grasa (cu aspect lucios si pori dilatati), mixta (cu zone uscate si zone grase) sau sensibila (cu aspect rosu si iritatii)
- Pentru a determina tipul de par, observa textura (drept, ondulat, cret), grosimea si densitatea (subtire sau gros).
 
2. Factori care influenteaza sanatatea tenului si parului: Sanatatea si aspectul tenului si parului sunt influentate de mai multi factori, atat externi, cat si interni. Alimentatia bogata in vitamine si minerale, hidratarea adecvata, expunerea moderata la soare si evitarea poluarii si a stresului sunt factori externi care pot contribui la o piele si un par sanatos. De asemenea, factorii interni, cum ar fi genetica si problemele de sanatate, pot influenta sanatatea pielii si parului.
 
3. Alegerea produselor potrivite: Este important sa alegi produsele adecvate pentru tenul si parul tau. Pentru tenul gras cu tendinte acneice, de exemplu, opteaza pentru produse care contin acid salicilic sau peroxid de benzoil. Pentru un par subtire si lipsit de volum, alege produsele care contin proteine si colagen, care ajuta la fortifierea firului de par si la sporirea volumului. Pe farmacia online Dr.Max ai produse Revox care iti pot fi de folos!
 
Probleme comune ale tenului si parului si solutii 

In ceea ce priveste problemele comune ale tenului, acneea este una dintre cele mai intalnite. Aceasta poate fi cauzata de o productie excesiva de sebum, de bacterii sau de inflamatie. Pentru a combate acneea, produsele  precum serul cu acid salicilic sau serul cu niacinamida pot fi utile. Acestea ajuta la exfolierea pielii si la reducerea inflamatiei. Punctele negre sunt, de asemenea, o problema frecventa si sunt cauzate de acumularea de sebum si celule moarte la nivelul porilor. Pentru a le combate, produsele cu acid glicolic sau acid salicilic pot fi utile.
 
In ceea ce priveste problemele comune ale parului, matreata este una dintre cele mai intalnite. Aceasta este cauzata de o productie excesiva de sebum sau de o infectie fungica. Pentru a combate matreata, sampoanele cu zinc pyrithione sau ketoconazol pot fi utile. Caderea parului este o problema comuna care poate fi cauzata de stres, schimbari hormonale sau mostenire genetica. Pentru a combate caderea parului, produsele cu biotina sau extract de castan salbatic pot fi utile. 
 
Rutina zilnica de ingrijire a tenului si parului

Curatarea corecta a tenului si parului: Pentru a avea un ten si un par sanatos, este esential sa incepi cu o curatare adecvata. In functie de tipul tau de ten si par, alege un sampon si un demachiant potrivite. Pentru a evita agresarea pielii si parului, aplica produsele in cantitati moderate si clateste bine cu apa calduta. Pentru ten, poti alege produse din gama cu efect exfoliant pentru a indeparta celulele moarte si a-ti lasa tenul curat si proaspat.
 
Hidratarea si hranirea tenului si parului: Dupa curatarea corecta, hidratarea si hranirea sunt urmatoarele etape importante. Pentru a mentine hidratarea pielii, foloseste o crema hidratanta potrivita tipului tau de ten. Pentru par, aplica un balsam sau o masca  ce iti va hrani si hidrata parul in profunzime. In functie de nevoile specifice ale pielii si parului, aceste produse pot fi aplicate zilnic sau de cateva ori pe saptamana.
 
In concluzie, pentru a obtine un par sanatos si plin de volum, este esential sa cunoastem nevoile specifice ale tenului si parului nostru, sa intelegem problemele comune cu care ne confruntam si sa stabilim o rutina eficienta de ingrijire, utilizand produse de calitate!

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.88 din 5 - 4 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre par

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre cosmetice

Cele mai citite articole

Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
In preajma sarbatorilor Pascale ne aflam in cautarea cadourilor perfecte pentru cei dragi. Alegerea ...
In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0