Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

4 cauze ale raririi si caderii parului la femei

de SuntFericita.ro la 2021-03-18
4 cauze ale raririi si caderii parului la femei
De cele mai multe ori, parul are un rol important in identitatea unei femei si, din acest motiv, nu este surprinzator ca pierderea acestuia poate avea un impact semnificativ asupra increderii si stimei de sine. Pentru ca parul creste in cicluri, este normal ca o persoana sa piarda, zilnic, intre 50 si 100 de fire de par [1]. Daca ti se pare ca pierzi mai multe fire de par decat de obicei, atunci afla ca multe cauze pot fi temporare si reversibile, si ca parul revine la normal dupa ce a fost inlaturat motivul principal.


Ca sa-ti mentii podoaba capilara cat mai mult posibil, trebuie sa stii exact care sunt cauzele parului rar, dar si motivele caderii si raririi a podoabei capilare.

4 cauze frecvente ale caderii sau raririi  parului

Indiferent de cauzele caderii parului, respectarea recomandarilor specialistilor si utilizarea tratamentelor dermato-cosmetice corecte poate ajuta semnificativ la mentinerea podoabei capilare.

Alopecia androgenetica

Aceasta este o cauza genetica si afecteaza atat barbatii cat si femeile, insa, in mod diferit. Astfel, la barbati, caderea parului incepe din zona tamplelor si din crestetul capului si se poate extinde total. La femei, insa, alopecia androgenetica duce, de obicei, doar la o rarire a parului și nu la caderea completa a acestuia. Cu toate ca alopecia androgenica tinde sa apara si sa progreseze odata cu inaintarea in varsta, aceasta poate incepe si mai devreme in viata, de obicei intre 12 si 40 de ani [2], insa, atunci, nu este observabila.

Dieta

Dieta are un rol important in cresterea si in sanatatea parului. Daca sari peste mese si nu te alimentezi corespunzator, corpul va redirectiona din putina energie pe care o are spre buna functionare a organelor esentiale, ignorand alte functii ale organismului, cum ar fi cresterea parului. Importanta dietei a fost evidentiata si intr-un studiu realizat de Dinesh Gowda, V. Premalatha si DB Imtiyaz, care a fost publicat in 2017 si intitulat "Prevalence of Nutritional Deficiencies in Hair Loss among Indian Participants: Results of a Cross-sectional Study". Rezultatele acestei cercetari au dovedit un deficit nutritional existent la toti participantii care prezentau cadere a parului [3].

Stilizarea si produsele de par agresive

Expunerea parului la temperaturi ridicată, prin folosirea anumitor instrumente de stilizare cum ar fi placile de intins parul sau ondulatoarele, distruge firul de par si ii poate accelera caderea.

Mai mult decat atat, folosirea produselor cu chimicale sau ingrediente agresive pentru scalp si pentru par poate duce la deteriorarea firului si la schimbarea nivelului de sebum la nivelul scalpului, fenomen care favorizeaza aparitia matretii. Folosirea produselor speciale de par si evitarea sau limitarea expunerii firului la temperatri ridicate poate ajuta la mentinerea parului intr-o conditie cat mai buna.

Stresul

Indiferent de tipul stresului, fie el profesional, familial sau economic, acesta poate afecta, semnificativ, parul, stresul fiind asociat cu trei tipuri de cadere a parului si anume:

  •  Efluviu telogen - afectiune care apare atunci cand stresul obliga un numar mare de foliculi de par sa intre in stadiul de repaus al ciclului de crestere. Consecinta este oprirea cresterii firelor de par si chiar caderea acestora, in doar cateva luni.
  •  Alopecia areata - caracterizata prin atacul foliculilor piloÈ™i de catre propriul sistem imunitar. Se presupune ca alopecia areata poate fi declansata de mai multi factori printre care si stresul.
  •  Tricotilomania - nevoia de a smulge firele de par de pe scalp sau sprancene. Actiunea poate fi efectuata instinctiv sau ca metoda de a face fata evenimentelor stresante sau tensionate.

Referinte:

  1. https://www.healthline.com/health/hair-loss

 

  1. Thiedke, C. Carolyn. Alopecia in Women. 1 Mar. 2003, www.aafp.org/afp/2003/0301/p1007.html.

 

  1. Gowda, Dinesh, et al. “Prevalence of Nutritional Deficiencies in Hair Loss among Indian Participants: Results of a Cross-Sectional Study.” International Journal of Trichology, Medknow Publications & Media Pvt Ltd, 2017, www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5596642/.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Vindecarea cu Ki-Kou Secrete si tehnici de respiratie stravechi chinezesti


Tehnicile de respiratie secrete iti dezvaluie cea mai puternica forma de vindecare vazuta vreodata Acestea te pot ajuta sa elimini durerea sa previi atacurile de cord si sa tratezi astmul Toate acestea sunt mentionate intr-un manuscris antic care nu a fost niciodata vazut de catre lumea occidentala Vindecarea cu Ki-Kou Secrete si tehnici de...

Oferta Speciala
valabila 48h

de SuntFericita.ro
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Proteinele, pentru majoritatea oamenilor inseamna o portie de carne carne, sursa sigura pe care ...
    Pietrele la rinichi, infectiile de tract urinar sau cancerul renal sunt doar cateva dintre ...
    Imbunatatirea digestiei este un proces de durata, care presupune o grija si o atentie amanuntita in ...
    Slabeste rapid
    si scapa de toxine!
    Iti oferim un Raport Special GRATUIT
    "Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
    Citeste zilnic GRATUIT totul despre sanatate, frumusete, stil!
    Adauga mai jos adresa ta de email
    si primesti Raportul Gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016