Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa te feresti de infectii genitale in vacanta la mare

de Sunt Fericita la 2019-06-07
Cum sa te feresti de infectii genitale in vacanta la mare
Urmeaza perioada concediilor si a vacantelor la malul marii. Pe cat sunt de frumoase, din pacate, uneori, vacantele se pot transforma intr-un cosmar din cauza infectiilor aparatului genital. Iata ce trebuie sa stii pentru a sta departe de infectii in aceasta vacanta!


Cum sa te feresti de infectiile genitale in vacanta la mare


 
Una dintre cele mai comune infectii cu care aproape orice femeie se confrunta este candidoza. Din pacate, ea se poate lua foarte usor din mediul exterior, asa ca in vacanta la mare trebuie sa fii extrem de atenta pentru a o preveni.

Transpiratia, dar si umezeala costumului de baie pot fi factori declansatori ai candidozei. Din fericire, daca acorzi mai multa atentie poti sta departe de infectiile aparatului genital. Asadar, iata ce trebuie sa faci!

 
Renunta la slipul tanga. Chiar daca pe timpul verii slipul tanga este cel mai placut la rochitele sexy de vara, medicii specialisti recomanda sa renunti la acest tip de lenjerie, mai ales daca suferi de infectii recurente ale aparatului genital. Chiar daca nu s-a demonstrat ca este un factor ce favorizeaza in mod direct aparitia candidei, acesta poate fi un factor ce poate produce recurenta infectiei.

 
Spala-ti costumul de baie in fiecare zi. Daca urmeaza sa porti si a doua zi acelasi costum de baie, este indicat sa il speli zilnic, tocmai pentru a distruge orice forma de bacterie. Nu trebuie sa il speli neaparat la masina de spalat, ci il poti clati cu sapun si limpezi din abundenta.

 
Usuca-ti costumul de baie. Daca stai la plaja, dar si inoti foarte mult, atunci cand vrei sa mergi la o terasa la umbra sa mananci, cel mai bine stai inainte la soare si usuca-ti costumul de baie. In caz contrar, vei crea un mediu optim pentru formarea bacteriilor care duc la aparitia infectiilor vaginale.

 
Nu exagera cu curatarea zonei intime. Igiena intima este esentiala, insa nu folosi produse dure si mai ales nu exagera cu dusurile vaginale. Din fericire, vaginul se curata singur, asa ca un dus cu apa calda si eventual un gel intim fara parfum si coloranti este suficient.

 
Ai grija la igiena zilnica. Pentru zona intima, hartia ideala este cea neparfumata si fara chimicale. De asemenea, nu uita ca trebuie sa acorzi importanta si modului in care o folosesti. Intotdeauna trebuie sa te stergi din fata in spate, pentru a evita propagarea infectiilor.

 
Nu sta prea mult in jacuzzi. Din nefericire, jacuzzi-ul, mai ales daca vorbim despre unul public, este o sursa bogata de infectii genitale, asa ca daca esti predispusa la recurenta, mai bine nu intra.

 
Hidrateaza-te. Pe timpul verii, hidratarea este esentiala deoarece pierzi multa apa prin transpiratie. Daca organismul este perfect hidratat, atunci el va lupta si cu infectiile genitale. Consumul zilnic recomandat este de 2,5 litri.


Sursa foto:pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
De dor de sufletul lui Andersen - Nichita Stanescu


Texte cu o circulatie foarte restransa si texte inedite ale poetului Nichita Stanescu – un mic tezaur care a stat ascuns vreme de decenii Volumul contine si un corp de texte originale recoltate din arhiva personala a autorului de sotia sa Comoara a fost pastrata de autor intr-un dosar pe coperta caruia a scris De dor...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
    In preajma sarbatorilor Pascale ne aflam in cautarea cadourilor perfecte pentru cei dragi. Alegerea ...
    In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
     
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
    0