Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce afectiuni poate declansa stresul fizic si mental

de Alina Ilie la 2023-05-11
Ce afectiuni poate declansa stresul fizic si mental
Stresul face parte din viata fiecaruia dintre noi, cu siguranta cu toti experimentam acest sentiment la un anumit nivel. De cele mai multe ori ne confruntam cu anumite situatii sau circumstante care ne epuizeaza emotional si psihic.


Totusi, stresul este o parte inevitabila din activitatea de zi cu zi, devenind chiar daunator cand ajunge la un nivel mai ridicat. Dar intrebarea nu este daca aveti parte de factori care provoaca stresul, ci daca stiti cum sa reactionati si sa va comportati in astfel de situatii.
 
Spre exemplu, majoritatea persoanelor s-au confruntat cu situatii precum:
 
- O slujba care cerea prea multe sacrificii, oferindu-vi-se recompense nesemnificative si neavand multe sanse de a evolua, ati simtit un grad mai ridicat de stres constant, ceea ce va influenteaza atat fizic cat si psihic.
- Un mediu de lucru nesigur sau neprimitor.
- Lucrati intr-un colectiv dificil in care nu se comunica sau nu sunteti motivat sa va implicati cu adevarat.

Acest tip de stres se numeste distres, ceea ce de cele mai multe ori parca ne copleseste, ne schimba starea de spirit si ne impiedica sa vedem lucrurile asa cum ar trebui privite.
Potrivit lucrarii "Cine castiga: TU sau Stresul?", acesta poate cauza numeroase afectiuni, probleme mentale sau emotionale la urmatoarele nivele:
 
- Parul: un nivel ridicat de stres poate provoca o cadere frecventa a parului si anumite forme de pierdere a acestuia.
 
- Muschii: spasmele musculare simtite la nivelul umerilor, durerile de spate si anumite ticuri nervoase sunt deseori recunoscute ca efecte ale stresului.
 
- Tractul digestiv: stresul poate cauza sau agrava afectiunile sistemului digestiv precum gastrita, ulcerul, colita si colonul iritabil.
 
- Tenul: unele persoane reactioneaza la stres iti face aparitie prin eczeme si psoriazis.
 
- Creierul: stresul cauzeaza probleme mentale si emotionale precum insomnii,bdureri de cap, schimbari de personalitate, irascibilitate, anxietate si depresie.
 
- Gura: ulcerul oral si senzatia excesiva de uscare a gurii sunt deseori simptome ale stresului.
 
- Inima: bolile cardiovasculare si hipertensiunea sunt raportate direct stresului.
 
- Plamanii: nivelul ridicat de stres mental sau emotional afecteaza in special persoanele ce sufera de astm.
 
- Organele de reproducere: stresul afecteaza sistemul de reproducere, cauzand la femei dereglari ale perioadei menstruale si infectii vaginale.
 
Totusi, contrar multor pareri, stresul nu trebuie privit intotdeauna precum un lucru negativ. De multe ori ne stimuleaza activitatea, ajutandu-ne sa ne stabilim anumite obiective si sa ne impulsionam sa le depasim.
Stresul creeaza disconfort, putand dauna sanatatii trupului si sufletului. Dar cunoscand tehnicile de eliminare a stresului si practicandu-le in fiecare zi, veti putea fi mereu zambitori.

 
Foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Personalitati ale Arhitecturii Romanesti


Lucrarea Personalitati ale Arhitecturii Romanesti 1859-2023 este una dintre atat de rarele antologii dedicate arhitectilor care au activat si au creat in spatiul romanesc O arhiva bogata ce contine peste 1400 de nume reprezentative de arhitecti cu ajutorul careia puteti deslusi tendintele arhitecturale ale celor 165 de ani pusi sub lupa ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.17 din 5 - 3 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0