Totusi, stresul este o parte inevitabila din activitatea de zi cu zi, devenind chiar daunator cand ajunge la un nivel mai ridicat. Dar intrebarea nu este daca aveti parte de factori care provoaca stresul, ci daca stiti cum sa reactionati si sa va comportati in astfel de situatii.
Spre exemplu, majoritatea persoanelor s-au confruntat cu situatii precum:
- O slujba care cerea prea multe sacrificii, oferindu-vi-se recompense nesemnificative si neavand multe sanse de a evolua, ati simtit un grad mai ridicat de stres constant, ceea ce va influenteaza atat fizic cat si psihic.
- Un mediu de lucru nesigur sau neprimitor.
- Lucrati intr-un colectiv dificil in care nu se comunica sau nu sunteti motivat sa va implicati cu adevarat.
Acest tip de stres se numeste distres, ceea ce de cele mai multe ori parca ne copleseste, ne schimba starea de spirit si ne impiedica sa vedem lucrurile asa cum ar trebui privite.
Potrivit lucrarii "Cine castiga: TU sau Stresul?", acesta poate cauza numeroase afectiuni, probleme mentale sau emotionale la urmatoarele nivele:
- Parul: un nivel ridicat de stres poate provoca o cadere frecventa a parului si anumite forme de pierdere a acestuia.
- Muschii: spasmele musculare simtite la nivelul umerilor, durerile de spate si anumite ticuri nervoase sunt deseori recunoscute ca efecte ale stresului.
- Tractul digestiv: stresul poate cauza sau agrava afectiunile sistemului digestiv precum gastrita, ulcerul, colita si colonul iritabil.
- Tenul: unele persoane reactioneaza la stres iti face aparitie prin eczeme si psoriazis.
- Creierul: stresul cauzeaza probleme mentale si emotionale precum insomnii,bdureri de cap, schimbari de personalitate, irascibilitate, anxietate si depresie.
- Gura: ulcerul oral si senzatia excesiva de uscare a gurii sunt deseori simptome ale stresului.
- Inima: bolile cardiovasculare si hipertensiunea sunt raportate direct stresului.
- Plamanii: nivelul ridicat de stres mental sau emotional afecteaza in special persoanele ce sufera de astm.
- Organele de reproducere: stresul afecteaza sistemul de reproducere, cauzand la femei dereglari ale perioadei menstruale si infectii vaginale.
Stresul creeaza disconfort, putand dauna sanatatii trupului si sufletului. Dar cunoscand tehnicile de eliminare a stresului si practicandu-le in fiecare zi, veti putea fi mereu zambitori.
Foto: pixabay.com
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
In slujba coroanei
Volumul memorialistic & 39;In slujba coroanei& 39; ne invita sa cunoastem perspectiva personala a autorului dl Dan Ion Lazar membru al echipei ce a insotit Familia Regala la revenirea in tara ca martor si participant direct la evenimentele petrecute atunci dar si mai tarziu la activitatile Casei Regale Romane Aflam intai despre...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h

Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.
Newsletter GRATUIT SuntFericita
Aboneaza-te acum GRATUIT si primesti imediat Raportul Special "Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
