Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Descoperirea depresiei in timp util

de Sunt Fericita la 2018-11-07
Descoperirea depresiei in timp util
Tristetea face parte din natura umana, insa de foarte multe ori aceasta reprezinta un pretext pentru persoanele care se afla intr-un anumit stadiu al depresiei, dar inca nu pot accepta acest lucru. Depresia nu isi ascunde simptomele, ci pot fi extrem de vizibile, doar ca multe persoane au tendinta de a le ignora. Iata cum putem descoperi depresia in timp util.


Din teama unor prejudecati neintemeiate legate de acest aspect, multe persoane isi neaga afectiunile de care sufera, ajungandu-se astfel la complicatii mai severe si greu de remediat. Depresia reprezinta o conditie psihologica care se manifesta si intr-o mare masura asupra corpului, provocand dureri fizice ce nu pot fi justificate de medic.
 
O persoana care sufera de depresie, rareori se intampla sa recunoasca acest lucru intr-o maniera directa, astfel ca sarcina de a o ajuta sa se faca bine le revine celor apropiati care pot analiza diferit si obiectiv starea prin care trece cineva drag.
 
Oboseala
Starile de oboseala cauzate cel mai adesea de insomnii sunt frecvent intalnite atat in cazul unei depresii incipiente, cat si a uneia stabilite de mai multa vreme. Oboseala acompaniata cu o stare monotana conduce la consecinte foarte neplacute pe plan emotional, precum scaderea motivatiei si a energiei. Desi poate parea irational, exista si anumite persoane, al caror organism actioneaza in varianta contrara, iar tulburarile lor de somn se manifesta diferit in sensul ca dorm mai mult decat ar fi normal. Orele excesiv de lungi de somn semnaleaza de asemenea o problema si o lipsa a energiei pozitive.
 
Controlul emotiilor negative
O persoana depresiva nu va acuza doar o stare continua de tristete, ci si alte dispozitii negative. Individul in cauza poate experimenta stari de vina, de vid interior, autocompatimire sau lipsa de speranta. De asemenea, acea persoana devine foarte vulnerabila si la alte tulburari mai dinamice, precum mania, iritarea sau agitatia continua. Comportamentele imprevizibile care variaza de la calmul absolut pana la furii neintelese reprezinta un alt indiciu care conduce catre conceptul de depresie.
 
Astfel de atitudini excesive de culpabilitate sau aprecierile constante negative fata de propria persoana ajung sa determine intr-un stadiu mai avansat la idei legate de moarte si suicid.
 
Diminuarea abilitatilor cognitive
Cunoscuta sub denumirea de ‘brain fog’, aceasta stare se remarca prin faptul ca persoana depresiva va considera foarte grea finalizarea unei activitati de zi cu zi, optand pentru alegeri ilogice. Lucrurile obisnuite care faceau parte candva din rutina zilnica ajung sa devina extrem de complicate si mai greu de inteles, lipsa de motivatie accentuandu-se tot mai puternic.
 
Izolarea sociala
Izolarea poate fi una din cauzele care conduce foarte usor la depresie si totodata poate fi rezultatul unei depresii deja instalate. Aceasta forma de comportament contureaza nevoia de singuratate pe care o simte bolnavul. Socializarea cu familia, prietenii sau colegii reuseste sa produca o stare de disconfort si de anxietate. Acest lucru are loc in mare parte din cauza starii de vina si de neputinta pe care o resimte, scazand, astfel considerabil stima de sine.
 
Diferentele cu privire la perceperea lumii inconjuratoare
Poate parea surprinzator si greu de realizat pentru cel care se afla in situatia respectiva, insa majoritatea oamenilor care s-au vindecat de depresie au vorbit despre decalarile pe care le traiesc la nivel de percepere a lumii exterioare. Culorile sunt mai putin vii, iar calitatea muzicii scade considerabil pentru urechea persoanei aflate in depresie.
 
Manifestari fizice
Depresia este o afectiune ce se declanseaza la nivel emotional, insa efectele si simptomele sale se resimt in foarte multe cazuri si asupra corpului. Durerile de oase, letargia, slabiciunea musculara, precum si scaderea, respectiv cresterea excesiva a poftei de mancare sunt semnele pe care le au cei mai multi dintre cei care sunt cazuti in aceasta stare de angoasa.
 
Socializarea si discutia cu familia reprezinta cele mai indicate de catre specialisti pentru cei aflati in depresie, insa nu sunt foarte usor de realizat atunci cand nu exista si un minimum de efort. Din acest motiv, psihoterapia a castigat un rol considerabil pe aceasta latura. In prezenta unui psiholog profesionist, discutiile si descarcarea emotionala se realizeaza mult mai usor.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre depresie

Cele mai citite articole

Te-ai simtit vreodata coplesita de haosul din locuinta ta si nu ai stiut cum sa faci fata ...
Semintele de chia nu sunt doar o sursa bogata de nutrienti esentiali, ci si un ingredient versatil ...
Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0