Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Consumul de cafea ne poate face mai fericiti? Iata ce arata studiile

de Sunt Fericita la 2020-09-16
Consumul de cafea ne poate face mai fericiti? Iata ce arata studiile
Conform unui studiu realizat de cercetatori ai Universitatii din Tilburg, Olanda, persoanele care consuma cel putin doua cani de cafea in fiecare zi sunt mai putin predispuse la dezvoltarea depresiei. Chiar daca ne este cunoscut tuturor faptul ca acest lichid reprezinta o sursa binemeritata de energie matinala, datorita cafeinei din compozitia sa, iata ca stiinta a demonstrat si faptul ca putem fi mai fericiti daca bem cafea. Rezultatele acestui studiu au fost publicate initial in Jurnalul Asociatiei Americane de Medicina, iar noi ti le prezentam astazi pe scurt, pentru ca sunt deosebit de interesante:


Legatura cafea:fercire, studiata pe un interval de 10 ani

Studiul a inceput in urma cu mai bine de 10 ani, esantionul monitorizat insumand un numar de peste 50.000 de persoane. Echipa de cercetatori de la Universitatea din Tilburg a reusit sa traseze o legatura de cauzalitate intre consumul de cafea si predispozitia la depresie. Este interesant de precizat faptul ca rezultatele studiului au aratat ca aceasta relatie se poate dezvolta atat la femei, cat si la barbati. 

Cofeina actioneaza ca un antidepresiv?

Studiul a mai scos in evidenta o serie de rezultate secundare cat se poate de interesante. Cel mai important aspect de precizat ar fi acela ca, in anumite contexte, cafeina poate avea acelasi efect ca cel al anumitor antidepresive, responsabile pentru eliberarea unui volum insemnat de hormoni, cu rol in blocarea productiei de serotonina in organism. Astfel, consumul de cafea poate stimula mentinerea unui nivel ridicat de optimism, oferindu-ne totodata si energie, insa pentru o perioada limitata de timp. 

La fel se intampla si in cazul cafelei decofeinizate?

O echipa de cercetatori germani a analizat in 2016 un grup de 11.000 de respondenti, in privinta eventualei dependente pe care consumul excesiv de cafea o poate declansa. Cei intervievati in etapa incipienta aveau in comun pasiunea pentru cafea, o pondere insemnata a acestora declarand ca prin reluarea acestui tabiet, diminetile par sa capete un soi de caracter ceremonios, fapt ce le ofera mai multa satisfactie. De altfel, cafeaua decofeinizata pare sa nu ofere niciun rezultat vizibil, in privinta modificarilor la nivel emotional. 

Tratamentul pe baza de cofeina previne aparitia depresiei?

Chiar daca rezultatele noastre confirma o legatura de cauzalitate clara dintre consumul de cafea si obtinerea unei stari mentale pozitive, sunt necesare mai multe cercetari in aceasta zona de interes, pentru a putea confirma in totalitate aceste descoperiri, dar si pentru a putea determina daca se poate lua in calcul dezvoltarea unui tratament pe baza de cofeina, dedicat pacientilor care se lupta cu depresia.” a declarat seful echipei de cercetare a Universitatii din Tilburg, profesorul Daan van Wetering. 

Concluzie 

Depresia reprezinta una dintre cele mai comune afectiuni ale erei noastre, afectand deopotriva femeile si barbatii din mediul urban, 20-45 de ani. Rezultatele interesante in privinta cafeinei, ca adjuvant in ameliorarea simptomelor anumitor afectiuni (guta, cancerul de prostata, boala Alzheimer) nu sunt noi. Ar putea fi trecuta si depresia pe aceasta lista? In orice caz, consumul de cafea ne binedispune, indiferent de natura materiei prime utilizate pentru a prepara acest lichid atat de drag noua: cafea boabe, cafea macinata etc. Asa ca intra acum pe urmatorul link si comanda online cafea la filtru aromata, cu un gust puternic si un continut ridicat de cofeina, pentru a incepe fiecare zi cu o aroma puternica de fericire!

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
7 Secrete japoneze pentru dezvoltare personala


Vrei sa schimbi in bine un aspect din viata ta Vrei sa te dezvolti in plan personal Vrei sa cresti ranadamentul echipei pe care o conduci Totul e posibil acum Foloseste disciplina japoneza Kaizen Principiile ei extrapolate in absolut toate domeniile vietii te ajuta sa te organizezi mai bine sa-ti planifici anumite activitati sa incluzi...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.75 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
    In preajma sarbatorilor Pascale ne aflam in cautarea cadourilor perfecte pentru cei dragi. Alegerea ...
    In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
     
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
    0