Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ai un copil bataus? Iata cum sa ii stapanesti agresivitatea fata de alti copii

Ai un copil bataus? Iata cum sa ii stapanesti agresivitatea fata de alti copii
Multi parinti sunt surprinsi sa afle ca atitudinile si comportamentele antisociale isi fac aparitia de timpuriu in dezvoltarea copilului si ca, fara interventie, problema creste in importanta si gravitate. Primele semne de agresivitate apar atunci cand copilul tau nu ii lasa in pace pe ceilalti colegi de gradinita, terorizandu-i, intimidandu-i sau luandu-i la bataie constant. Atat tu ca parinte, cat si educatoarea, trebuie sa interveniti si sa-l invatati pe copil o modalitate mai buna de a-si exterioriza emotiile.


Ca sa iti dezveti copilul de prostul obicei de a-si musca, lovi, lua la bataie sau intimida colegii, iata cateva idei si strategii...
Opreste din start comportamentele de intimidare
Unii parinti cred ca cei mici trebuie sa fie lasati in pace sa-si rezolve singuri problemele pe care le au cu alti copii, fara interventia adultilor. Aceasta tehnica functioneaza la copiii echilibrati, calmi sau care au mai trecut prin aceeasi situatie si sunt, astfel, capabili s rezolve problema fr a recurge la un comportament agresiv. Daca un copil nu a fost in stare s rezolve problema fr intimidare, fata sa tipe, sa-si impinga sau si mai grav sa isi loveasca colegul, printii trebuie s intervin imediat ce observa aceste tendinte in comportamentul copiilor lor. Problema va creste in intensitate si gravitate pe masura ce comportamentele se repeta.
Fii hotarata si ferma atunci cand ii interzici copilului sa muste, sa impinga, sa loveasca sau sa ii ameninte pe ceilalti copii. El trebuie sa simta si din tonul tau ca esti total impotriva oricarui comportament de intimidare, neadecvat fata ce ceilalti copii. Daca il pedepsesti, du la capat pedeapsa; numai asa va intelege ca faptele sale au consecinte. Nu il ameninta cu pedepse pe care stii ca nu le vei putea aplica.
Invata-l cum trebuie sa se comporte
Adesea, copiii se lasa purtati de emotiile lor, fara sa se gandeasca ca modul in care reactioneaza este gresit; de cele mai mutel ori ei nu stiu cum altfel sa reactioneze. Parintii si educatorii trebuie sa fie cai care il invata pe copil cum sa inlocuiasca comportamentele rele cu cele acceptabile. Acest lucru se realizeaza in timp, prin jocuri care presupun colaborarea sau jocuri de rol in care cel mic sa se puna in pielea unor animale si sa incerce sa rezolve anumite situatii. Jucati-va asa de cateva ori pe zi, altfel copilul nu va reusi sa-si depaseasca inclinatia spre agresivitate. Supravegheaza-l atunci cand mergeti in parc si, pe cat posibil si la gradinita, daca stii ca are probleme in a-si controla reactiile si atrage-i atentia imediat ce vezi ca recurge la intimidarea celorlalti copii sau ca se comporta neadecvat. Mai tarziu, acasa, aminteste-i situatia si invata-l cum ar fi trebuit sa se poarte.
Incurajeaza-ti copilul ori de cate ori vezi ca afiseaza un comportament pozitiv
Lauda-l si incurajeaza-l de fiecare data cand se comporta frumos. Poti face tot felul de calendare sau loste amuzante pe care sa marchezi comportamentele pozitive si cele negative, iar la finalul unei saptamani sa il recompensezi sau nu, in functie de evolutie. Recompensele nu trebuie sa fie musai dulciuri sau jucarii. De multe ori, copii care reactioneaza violent fata de altii copii au nevoie, paradoxal, de afectiune si atentie mai multa din partea parintilor.
Fii un exemplu pentru copilul tau
Comportamentele copiilor se imbunatatesc mai repede daca au in preajma adulti pe care sa ii admire si pe care sa ii copieze. Tu esti primul lui educator si exemplu.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.3 din 5 - 10 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre problema

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre comportament

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre agresivitate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre copii

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre copil

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0