Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Importanta cartilor in dezvoltarea creativitatii copiilor

de Sunt Fericita la 2023-04-21
Importanta cartilor in dezvoltarea creativitatii copiilor
Cartile au un rol important in dezvoltarea creativitatii copiilor. Acestea stimuleaza imaginatia cititorilor, ii inspira sa incerce moduri noi de abordare sau de rezolvare a unor probleme si amplifica dorinta de explorare, imaginatia si curiozitatea. Iata mai multe detalii si recomandari de lectura pentru copii, carti scrise de autori romani si straini, mult indragite de cei care le-au citit.


Care sunt beneficiile cititului aflam in continuare.
 
Cititul stimuleaza imaginatia

Prin intermediul cartilor, copiii exploreaza lumi noi si fascinante, personaje diferite si situatii neobisnuite, ceea ce ii poate ajuta sa isi dezvolte imaginatia. Cuvintele pe care acestea le citesc incep sa se transforme in imagini in mintea lor si, cu timpul, le va fi mai usor sa gaseasca solutii creative si sa vina cu idei inovative. 
 
Descopera cateva carti de autori romani de pe Editura-Arthur.ro care le poate deschide mintea copiilor si stimula imaginatia acestora: 
 
  • „Domnisoara Poimaine si joaca de-a Timpul” de Adina Rosetti - copiii vor intra intr-o lume in care timpul curge cu o viteza ametitoare si in care domneste haosul, toate din cauza Domnisoarei Poimaine, o mica rasfatata care voia sa se faca mare cat mai repede;
  • „Ferbonia” de Ioana Nicolaie - in aceasta lume magica exista un Campionat de Nazareli, iar povestile si imaginatia sunt cele mai de pret atuuri ale personajelor.
 
Cartile sunt o sursa de inspiratie pentru copii

Copiii care citesc mult pot fi inspirati sa creeze propriile povesti. In mintea lor se deschid taramuri impresionante si creative, pe care pot sa le impartaseasca celor din jur. Incurajeaza aceasta dorinta a micilor cititori prin intermediul cartilor:
  • „Baietelul care se putea musca de nas” de Alex Moldovan - aceasta poveste este despre super-puterile copiilor, iar cititorii pot fi inspirati sa scrie despre abilitatile lor nemaivazute si nemaiauzite; totodata o carte - lectie de viata pentru parinti in educarea copiilor
  • Seria „Olguta” de Alex Moldovan - pustoaica neindemanatica si impertinenta reuseste mereu sa intre in bucluc, insa este si foarte inteligenta si o adevarata inspiratie pentru cei mici.
 
Lectura amplifica dorinta de explorare 
 
Dorinta copiilor de a explora un nou univers si de a descoperi cat mai multe taramuri fictionale poate fi amplificata prin lecturarea cartilor potrivite varstei. Mai mult, aceste abilitati si deprinderi pot duce la incercarea de a cunoaste in profunzime si lumea reala. Iata ce pot citi acestia pentru stimularea creativitatii:
 
  • „Cartea cu Apolodor” de Gellu Naum si aventurile lui Apolodor ”Descoperim cu Apolodor, in Delta, pasarile-n zbor”, ”Apolodor pe Crestele Carpatilor” sau din ”Hai pe Luna impreuna”, scrise de Florin Bican - copiii pot face inconjurul lumii impreuna cu simpaticul pinguin, in versuri exceptionale, amuzante si satirice chiar, dar si cu ilustratii minunate semnate de Dan Ungureanu;
  • „Aventurile piratului Ket” de Alis Popa - sa fii pirat este o meserie cu multe zile de vacanta si plina de aventuri, iar Ket si Tiberius Tong calatoresc din Makaibe pana in Pataponia, vor sa descifreze harta care este in mainile lor si sa descopere comoara.
 
Cititul are un rol esential in dezvoltarea creativitatii copiilor. Povestile ii ajuta pe micuti sa isi exerseze imaginatia, sa gaseasca inspiratie pentru propriile nazareli sau pentru rezolvarea problemelor din viata de zi cu zi, sa nascoceasca eroi sau sa isi imagineze ca pot ajunge pe taramuri unde personajele favorite din carti au ajuns.. In plus, cartile pot stimula creativitatea si dorinta de a descoperi mai multe atat pe taramul magic al fictiunii, cat si in lumea reala. Cartile ii ajuta pe copii sa distinga binele de rau si sa empatizeze cu personajele. 
 
 
 
Sursa foto: freepik.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre carti

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre carti pentru copii

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre dezvoltarea creativitatii

Cele mai citite articole

Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
In preajma sarbatorilor Pascale ne aflam in cautarea cadourilor perfecte pentru cei dragi. Alegerea ...
In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0