Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Fa-ti timp sa citesti

Fa-ti timp sa citesti
Timpul, resursa uriasa si totusi atat de perisabila, se dovedeste a fi neputincios atunci cand e atacat din toate partile. Ai atatea lucruri de facut, incat nu-ti mai ramane vreme sa citesti. Deloc. Si ai avea nevoie sa mai evadezi din „cercul tau stramt”, sa stii cum sa-ti depasesti limitele, sa te dezvolti. Dar un roman sau o carte de dezvoltare personala, fie si ele de doar 100 de pagini, ti se par imposibild e rasfoit in doar cele cinci minute pe care li le poti aloca.


O persoana normala citeste intre 150 si 300 de cuvinte pe minut, cu un coeficient de asimilare de 0,3-0,4%. Foarte putin nu? Ce-ai zice insa daca ai avea capacitatea de citire rapida care te poate ajuta sa ajungi sa citesti pana la cinci carti pe zi? Adica 300 de pagini in cinci minute?
Nu-ti spunem nimic din domeniul stiintifico-fantastic, ci doar sa uiti de cum ai invatat la scoala sa citesti, „cuvant cu cuvant”, silabisind, atent si rar. Eventual si cu voce tare. 
Din pacate, citirea invatata in scoala prezinta dezavantajul ca a ramas in urma fata de necesitatea asimilarii unei cantitati mari de informatie in cel mai scurt timp.
Se stie ca istoricul Nicolae Iorga putea parcurge cu privirea 1000 de cuvinte pe minut, dovedindu-se mai abil decat  alte celebritati ale vremii, cum ar fi Dimitrie Cantemir sau B.P. Hasdeu.  Stacheta a fost inaltata insa de Anne Jones, campioana mondiala la citire rapida, la 4.700 de cuvinte pe minut si cu o intelegere a textului de 67%. Ce spui?
Citirea rapida aduce cu sine urmatoarele beneficii:
dezvoltarea progresiva a memoriei;
marirea puterii de concentrare;
cresterea nivelului de incredere in propriile forte;
echilibrare emotionala;
prin acumularea mai multor informatii, comunicarea cu cei din jur se eficientizeaza;
imbunatatirea abilitatilor de rezolvare a problemelor. Dezvoltarea creativitatii!
Bazele citirii rapide au fost puse de oftalmologul francez Emile Javal in 1878. Experimentele sale privind miscarile ochilor au condus la descoperirea ca ochii se opresc de 3-4 ori atunci cand citesc o linie de text. Iar in momentul cand se fixeaza cuvantul, atunci se produce intelegerea. Prin urmare suntem capabili sa citim mai repede decat credem.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Mind Aerobics


Descoperiti aceasta inovatie demna de Premiul Nobel care va poate imbunatati functiile cerebrale prin sunete A fost dovedit stiintific faptul ca aceasta tehnologie audio revolutionara dezvolta abilitatile mentale  inlatura stresul imbunatateste capacitatea de concentrare si creativitatea imbunatateste memoria aduce o stare...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre timp

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre creativitate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre dezvoltarea creativitatii

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0