De la simplele exercitii fizice solicitate de petrecerea timpului in parcul de joaca, pana la programul respectat de copil cu un hobby care il atrage in mod deosebit, activitatile sunt variate. Daca inca nu stiti ce sa alegeti, gasiti mai jos trei domenii care va pot inspira.
Sportul
Primele recomandate de specialistii in pediatrie sunt hobby-urile care implica efort fizic. Acestea sustin dezvoltarea armonioasa a copiilor, le imprima disciplina unui program si un nivel sporit de incredere in sine, le sporesc aptitudinile de socializare.
Exemplul sportului complet prin excelenta este inotul – extraordinar pentru copiii de toate varstele, inclusiv pentru bebelusi, beneficiaza de medii de lucru profesioniste in cluburi specializate, precum acvaticbebeclub.ro. Prin intermediul acestui tip de activitate se stimuleaza majoritatea grupelor musculare, se imbunatatesc coordonarea, echilibrul, functionarea aparatului cardiovascular si respirator. In plus, inotul intareste sistemul imunitar si imbunatateste calitatea somnului, fiind un sport deopotriva consumator de energie si relaxant.
Pentru iubitorii jocurilor de echipa, fotbalul, baschetul, voleiul sau handbalul imbina efortul fizic si dezvoltarea psihologica a copilului. Prin intermediul unui astfel de sport, copiii invata lucrul in echipa, respectul pentru efort sustinut, pentru colegi si adversari. Se formeaza astfel caractere frumoase, viitori adulti echilibrati si constienti de puterea propriului exemplu.
Cei dornici sa-si antreneze sau sa-si dezvolte spiritul combativ pot gasi in artele martiale hobby-ul care li se potriveste. Acest domeniu sustine o forma fizica excelenta, invatarea tehnicilor de respiratie, sporirea increderii in fortele proprii. Practicarea artelor martiale faciliteaza insusirea unei mentalitati de luptator perseverent si dobandirea unui echilibru ce permite traversarea greutatilor cu un plus de calm si rabdare.
Dezvoltarea creativitatii
Un hobby care ajuta copiii sa isi imagineze lucruri noi si sa creeze este cu adevarat special, deoarece dezvolta latura creativa, capacitatile motorii de finete si coordonarea minte-corp:
- Desenul, picturs cu degetele sau cu mana – foarte distractive la orice varsta: un set de amprente sau cateva degete rasfirate pot crea pasari, animale, flori sau copacei ornamentali.
- Origami – este o arta cu radacini japoneze, introdusa in cultura acestei tari in sec. VI de catre calugarii budisti, ce presupune crearea de obiecte prin plierea, dupa anumite tipare, a hartiei. Copiii vor fi incantati sa constate cum o simpla coala se poate transforma intr-o superba lebada, iar casele parintilor se pot umple cu frumoase creatii originale.
- Crearea de bijuterii – din lemn, piatra sau chiar materiale reciclabile – reprezinta o modalitate extraordinara de explorare a diverselor combinatii, precum si o zona de craft care poate genera venituri insemnate.
Exprimarea artistica
Foarte cautate si deja in voga nu doar printre parinti, dar si pe listele de activitati extracurriculare in institutiile de invatamant, activitatile artistice sustin copiii in explorarea expresivitatii:
- Dansul – excelent pentru cresterea concentrarii si a echilibrului, imbunatateste postura si coordonarea miscarilor, tonifica multe dintre grupele musculare, toate sub forma unui hobby distractiv, sustinut de muzica de calitate.
- Teatrul – clasic sau cu papusi – ajuta copiii sa isi exteriorizeze artistic emotiile, sa invete modalitati de exprimare individuala si in grup; este deopotriva un excelent antrenament pentru memorie si o modalitate de relaxare.
- Studiul muzical – vocal sau cu un instrument, acesta poate parea anevoios unora, chiar inutil daca nu este focalizat spre obtinerea de rezultate si practicat de copii cu inclinatii native. Aduce, insa, beneficii incontestabile in viata unui copil: dezvoltarea IQ-ului, formarea gustului pentru muzica, dezvoltarea abilitatilor sociale si a comunicarii.
Copiii au tendinta de-a invata mai ales prin observare si imitare, asa ca adultii si preocuparile lor influenteaza alegerile celor mici. In mod firesc, dorinta lor este de-a sta cat mai multa vreme cu parintii, in special la varste mici. Astfel, descoperirea si practicarea unui hobby poate fi un timp al bucuriei impreuna, impartasind idei si experiente noi.
Intr-o lume pasionata de originalitate si performanta, un hobby urmat cu perseverenta se poate transforma ulterior intr-o sursa de venit suplimentar sau chiar intr-o profesie de succes. Cautati, asadar, sa intelegeti preferintele si inclinatiile innascute ale copiilor, pentru a putea identifica hobby-urile care le pot schimba viata in mod fericit.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
50 de exercitii yoga pentru relaxare Ghid practic pentru incepatori
Te-ai gandit vreodata ca yoga ar putea fi solutia pentru problemele tale Solutia pentru a fi sanatos Pentru a avea un corp armonios o minte linistita si un spirit mereu tanar Ei bine yoga chiar este solutia pe care o cauti si chiar iti poate oferi toate aceste lucruri Yoga iti pune la dispozitie modalitati practic nelimitate de a-ti...
valabila 48h
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!