Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Dieta de vara - ce mancam ca sa slabim sanatos

de Sunt Fericita la 2019-07-01
Dieta de vara - ce mancam ca sa slabim sanatos
Vara este anotimpul in care toata lumea vrea sa slabeasca. Ce dieta de vara trebuie sa tinem pentru a slabi depinde foarte mult de organismul nostru, precum si de metabolismul si stilul de viata pe care il avem. Noi va prezentam mai jos top 5 alimente pentru a slabi sanatos pe timp de vara. Si rapid.


 
1. Supe de legume
 
Va vine sa credeti sau nu, supele de legume sunt foarte recomandate in zilele toride. Acestea contin nutrienti suficienti cat sa ofere corpului energia necesara unei zile intregi, insa, in acelasi timp, nu aduc aduc un aport nedorit de calorii. Bazate in principal pe lichide, apa mai exact, supele pot fi consumate fara restricitii majore, dat fiind ca produc rapid senzatia de satietate. Nu uitati sa incercati sa consumati cantitati moderate, de preferat la intervale de 3-5 ore.
 
2. Pepene rosu
 
Pepenele rosu este si el un aliment recomandat pentru a fi consumat in dietele de vara. Este cunoscut faptul ca pepenele rosu contine o cantitate mare de apa, ceea ce are ca avantaj faptul ca ne mentine hidratati perioade indelungate de timp. Evident ca acesta nu este foarte satios, de aceea este recomandat sa consumam cat mai des, dar si alaturi de alte alimente, precum legumele fierte. Nu exagerati, insa, cu consumul de pepene rosu si nu riscati o dieta bazata exclusiv pe el daca aveti probleme renale. Consumul in exces de pepene rosu va pune presiune suplimentara pe rinichi.
 
3. Capsuni
 
Cui nu-i plac capsunile, mai ales cand vorbim despre acele capsuni coapte la timpul lor si proaspat culese din gradina? Ei bine, capsunile sunt recomandate in dietele de vara pentru ca sunt pline de fibre si nutrienti, dar contin foarte putini nutrienti. Asadar, puteti inlocui fara emotii o masa, sau mai multe, cu capsuni, avand chiar avantajul de a slabi mai rapid. Atentie, insa: nu incercati combinatiile cu frisca, smantana sau ciocolata, pentru ca efectul va fi invers celui de dieta de vara.
 
4. Legume la gratar
 
Da, orice fel de legume la gratar va pot ajuta sa slabiti mai rapid in timp ce mancati sanatos. Legumele la gratar sunt recomandate in dietele de vara pentru ca aduc aportul necesar de nutrienti fara sa exagereze. In plus, sunt foarte gustoase si usor de preparat. Rosii, ardei, vinete, dovlecei, ceapa, chiar si cartofi, toate acestea pot alcatui o masa de pranz, sau o cina, cat se poate de gustoasa. Puteti incerca sa adaugati si o friptura de pui, dar efectul de dieta de vara va scadea, evident.
 
5. Fructe congelate

Intr-adevar, poate parea extrem de ciudat sa mananci fructe congelate la micul dejun sau chiar la masa de pranz. Exista, insa, o explicatie cat se poate de logica. Atunci cand mancam alimente reci, metabolismul nostru creste, incercand sa le incalzeasca pentru a le aduce la temperatura corpului. AStfel, se consuma mult mai multe calorii decat la o masa normala. Evident ca nu ne vom apuca sa mancam gheata pentru a consuma cat mai multe calorii, dar putem incerca diverse shake-uri facute din fructe congelate. Si lasate putin sa ajunga aproape de temperatura camerei.
 
Nu uitati ca vara inseamna alimente usoare, hidratare cat mai mult posibil si mese putin consistente, dar dese. Astfel nu solicitam corpul aflat deja in prag de stres din cauza cadurii, ba chiar il ajutam sa produca suficenti nutrienti astfel incat sa ne putem face treburile zilnice obisnuite. In plus, vom reusi sa sislabil cele cateva kilograme dorite.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.71 din 5 - 7 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
    In preajma sarbatorilor Pascale ne aflam in cautarea cadourilor perfecte pentru cei dragi. Alegerea ...
    In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
     
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
    0