Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Gustul de acasa - tocanita brasoveana

de Sunt Fericita la 2019-12-02
Gustul de acasa - tocanita brasoveana
Tocanita brasoveana e un preparat iubit in centrul tarii, dar putin cunoscut prin alte locuri. Incerci sa o faci?


Vestea buna e ca pentru tocanita brasoveana nu trebuie sa petreci mai mult de o ora in bucatarie. 
 
Ai nevoie 1 kg de cartofi, 30 de ml de ulei de masline, 400g cotlete de porc, 50ml ulei de floarea-soarelui, 30g uni, 20g faina alba de grau, 300ml lapte proaspat, 100ml smantana pentru gatit, 100g cascaval felii, sare de mare, piper, usturoi granulat, boia de ardei. 
 
Dupa ce ai adunat toate ingredientele si esti gata de pornit operatiunile, trebuie sa cureti cartofii si sa ii tai in cubulete foarte mici. Pune-i intr-o tava cat mai mare, astfel incat sa nu se suprapuna prea mult, stropeste-i cu ulei si condimenteaza-i dupa cum doresti. Tot ce ai pregatit trebuie bagat la cuptorul (incins anterior) pentru 20 de minute la o temperatura constanta de 200 de grade Celsius. 
 
In timp ce cartofii aromati sunt la cuptor, taie cotletul de porc cubulete la fel de mici precum cartofii si amesteca-l cu 50 ml ulei, condimenteaza dupa gust, adauga putina boia si prajeste cubuletele in tigaie.
 
Pentru sosul bechamel, topim untul intr-o craticioara, apoi tragem de pe foc, adaugam faina si amestecam repede cu telul, ca sa nu se faca cocoloase. Adaugam laptele si smantana dulce, condimentam cu sare, piper si un praf de nucsoara. Punem sosul din nou pe foc si il lasam sa fiarba la foc foarte mic, cca 10-12 minute, pana faina este fiarta si sosul bine legat. In sosul fierbinte punem 50 g cascaval dat pe razatoare si amestecam pana cascavalul este topit.Pentru a asambla tocanita, punem pe fiecare farfurie un strat de cartofi, un strat de cubulete de carne, un strat generos de sos bechamel si putin cascaval dat pe razatoare deasupra.
 
Pofta buna!

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.68 din 5 - 19 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre reteta

Cele mai citite articole

Te-ai simtit vreodata coplesita de haosul din locuinta ta si nu ai stiut cum sa faci fata ...
Semintele de chia nu sunt doar o sursa bogata de nutrienti esentiali, ci si un ingredient versatil ...
Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0