Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce trebuie sa stii ca sa-ti iei lentile de contact pe marimea ochilor tai

de Sunt Fericita la 2019-08-22
Ce trebuie sa stii ca sa-ti iei lentile de contact pe marimea ochilor tai
Lentilele de contact stau direct pe cornee, tocmai de aceea este foarte important ca masuratorile lentilelor sa coincida 100% cu dimensiunile ochilor pentru a va asigura o vedere sanatoasa. Acest lucru va preveni infectiile oculare si alte afectiuni ale ochilor, cum ar fi abraziunea corneei sau zgarieturi dureroase pe suprafata ochiului, care pot face chiar si clipirea incomoda.


Lentilele de contact sunt o alegere excelenta pentru aproape oricine are nevoie de corectia vederii insa nu doreste sa poarte ochelari sau sa fie supus unei interventii chirurgicale. Pentru multe persoane, lentilele de contact pentru uz continuu sau de unica folosinta ofera o comoditate sporita si o mai buna calitate a vederii decat ochelarii.

Examenul oftalmologic pentru lentile de contact

Inainte de orice, ar trebui sa faceti o examinare completa a ochilor. In timpul acestui consult, medicul oftalmolog va verifica vederea si va prescrie reteta pentru lentilele corective. Acesta este acelasi tip de reteta pe care o veti primi si in cazul ochelarilor de vedere. De asemenea, tot el va verifica daca exista afectiuni de sanatate a ochilor sau alte probleme care pot cauza uzura lentilelor de contact. Dupa examinare, urmeaza o sesiune separata de personalizare a lentilelor.

 

Alegerea lentilelor de contact in functie de propriile preferinte

Cu atat de multe optiuni disponibile, prima parte a consultului este o discutie cu medicul despre stilul dumneavoastra  de viata si preferintele cu privire la lentilele de contact.

O alegere pe care lentilele de contact de astazi va permit sa o faceti este sa va schimbati culoarea ochilor. Alte optiuni includ lentilele de contact concepute pentru a fi inlocuite zilnic sau cele care pot fi purtate pentru perioade mai lungi. Recunoscute pentru usurinta si confortul lor, lentile de contact moi se afla mereu in topul preferintelor.

 

Luarea masuratorilor

La fel cum dimensiunea unui pantof nu se potriveste tuturor picioarelor, dimensiunea unei lentile de contact nu se potriveste tuturor ochilor. Daca curbura unei lentile de contact este prea plana sau prea bombata pentru forma ochiului dumneavoastra, puteti prezenta disconfort. Masuratorile care vor fi luate pentru a determina cea mai buna dimensiune si design a lentilelor de contact pentru ochii tai includ urmatoarele:

 

1. Curbura corneei

Un instrument numit keratometru este utilizat pentru a masura curbura suprafetei frontale a ochiului (corneea). Un keratometru analizeaza reflectiile usoare din cornee si determina curbura suprafetei ochiului tau. Aceste masuratori ajuta medicul sa aleaga curba si dimensiunea potrivite pentru lentilele de contact.

 

Deoarece keratometrul masoara doar o sectiune mica si limitata a corneei, se pot efectua masuratori computerizate suplimentare folosind un instrument automat numit topograf al corneei. Topografia corneei ofera detalii extrem de precise despre caracteristicile intregii suprafete. Face acest lucru masurand modul in care ochiul reflecta lumina.

Daca se constata ca suprafata ochiului este neregulata, este posibil sa ai nevoie de un design special al lentilelor cunoscut sub numele de lentila de contact torica.

 

2. Dimensiunea pupilei si irisului

Marimea pupilei si irisului poate juca un rol important in determinarea celui mai bun design al lentilelor de contact, mai ales daca sunteti interesat de lentilele de contact rigide gaz permeabile (RGP sau GP). Aceste masuratori pot fi facute cu un instrument luminat numit biomicroscop sau pur si simplu cu o rigla sau card cu sablon.

Exista, de asemenea, instrumente automatizate care masoara dimensiunea pupilei. Aceste instrumente sunt capabile de masuratori extrem de precise, unele masoara simultan atat diametrul orizontal cat si cel vertical. Tehnici similare pot fi utilizate pentru a masura diametrul irisului.

 

3. Evaluarea filmului lacrimal

Filmul lacrimal mentine ochiul umed, curata suprafata lui si ofera protectie impotriva leziunilor si infectiilor. Pentru a purta aproape orice tip de lentile de contact, trebuie sa aveti un film lacrimal adecvat pentru a mentine lentilele suficient de hidratate. Acest test poate fi efectuat cu un colorant lichid asezat pe suprafata ochiului, astfel incat lacrimile sa poata fi vazute cu lampa.

Daca aveti o afectiune cunoscuta sub numele de sindromul ochilor uscati, lentilele de contact s-ar putea sa nu fie potrivite pentru dumneavoastra. De asemenea, cantitatea de lacrimi pe care o produci poate determina ce material va functiona cel mai bine pentru viitoarele tale lentile.

 

Incercarea lentilelor

Dupa finalizarea tuturor masuratorilor necesare, medicul oftalmolog va sti ce tip si forma de lentila de contact vi se potriveste cel mai bine.

Majoritatea medicilor ofera un set de lentile de proba doar pentru a confirma ca sunt alegerea potrivita pentru ochii pacientului. Folosind lampa cu fanta, acesta va evalua pozitia si miscarea lentilelor pe masura ce clipiti si priviti in diferite directii.

Lentile se vor testa timp de cel putin 15 minute, astfel incat filmul lacrimal sa se stabilizeze. Ulterior, veti afla cum sa va ingrijiti lentilele si cat timp sa le purtati. Veti primi, de asemenea, instruire despre cum sa introduceti si sa va scoateti noile lentile.

Desi poate parea dificil la inceput, acest proces va deveni foarte curand parte din rutina dumneavoastra.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
50 de exercitii yoga pentru relaxare Ghid practic pentru incepatori


Te-ai gandit vreodata ca yoga ar putea fi solutia pentru problemele tale Solutia pentru a fi sanatos Pentru a avea un corp armonios o minte linistita si un spirit mereu tanar Ei bine yoga chiar este solutia pe care o cauti si chiar iti poate oferi toate aceste lucruri Yoga iti pune la dispozitie modalitati practic nelimitate de a-ti...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.5 din 5 - 3 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre lentile de contact

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre

Cele mai citite articole

Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0