Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Idei de vacanta in Europa daca esti pasionat de sporturile de iarna

de Sunt Fericita la 2015-12-24
Idei de vacanta in Europa daca esti pasionat de sporturile de iarna
Deoarece Viena (Austria) reprezinta una dintre principalele destinatii pentru romani in perioada sarbatorilor de iarna, nu este o surpriza ca multi calatori romani prefera Austria si ca destinatie pentru sporturile de iarna, cum a fi schi sau snowboarding. Deoarece perioada de vacanta reprezinta momentul perfect pentru sporturile de iarna, Tripsta recomanda cateva statiuni de iarna din Austria si Europa care atrag un numar mare de turisti.


Aventuri tiroleze: mii de kilometri de partii pentru schi si distractie pentru intreaga familie

Regiunea austiaca Tirol este una dintre cele mai cautate pentru vacantele de iarna si nu este o supriza ca aceasta este destinatia numarul 1 din Alpii europeni. In zona se gasesc 80 de zone de schi cu paste 3,000 de kilometri de partii si circa 300 de scoli de schi, precum si sute de schi-lifturi modern. Unele dintre cele mai cautate statiuni ale zonei sunt Obergurgl Ski Resort si Alpbach Ski Resort.

Obergurgl Ski Resort este a doua cea mai veche statiune de schi din Austria, dupa St Anton, si a celebrat 100 de ani in 2011. Obergurgl este una dintre statiunile unde zapada este elementul sigur din decor si cel mai important accesoriu al sarmului locului, pastrat de proprietarii resortului, care au rezistat cu success expansiunii si au controlat dezvoltarea statiunii. Turistii care aleg aceasta destinatie pot alege sa se cazeze in special la hoteluri de trei si patru stele, dar si la o serie de cabane si pensiuni. Turistii pot participa si la evenimente care au loc dupa ce se termina ziua de schi, cum ar ceaiuri dansante sau concerte.

Alpbach Ski Resort este o statiune potrivita familiilor care se afla la doar o ora de aeroportul din Innsbruck. Destinatie populara in randul turistilor, Alpbach este cunoscut pentru arhitectura in stil traditionalist, ospitalitate si clientele loiala, cei mai multi turisti revenind an dupa an. Alpbachtal dispune de 63 de kilometric de zone sciabile si ofera cea mai buna experienta europeana atunci cand vine vorba de schiatul nocturn.

Elvetia – sporturile de iarna sunt si aici la ele acasa

Pe langa Austria, si Elvetia este o destinatie pentru fanii sporturilor de iarna. Cei carora le place sa schieze sunt asteptati in special in zona Bernese Oberland, o zona minunata, cu un peisaj feeric si sute de partii. Pentru calatori, cea mai rapida modalitate de a ajunge in regiunea Bernese Oberland este via Berna.

Una dintre statiunile de iarna de top din Elvetia este Gstaad, regiune care atrage un mix de vizitatori, turisti cunoscuti si celebritati internationale, care fie stau in Gstaad fie, in cazul familiilor cu copii, se cazeaza in saturile mai mici din imprejurimi. Atunci cand vine vorba de sporturile de iana, regiunea le ofera schiorilor si pasionatilor de snowboard acces la peste 220 de kilometri de partii situate la altitudini de peste 3,000 de metri. Mai mult, in regiune se gasesc si parcuri de iarna si toboganuri, alaturi de 165 de kilometri de partii pentru diverse stiluri de schi si de 200 de kilometric de carari destinate drumetiilor pe timp de iana.

St. Moritz este bine-cunoscuta statiune internationala si dubla gazda a Olimpiadei de Iarna, dar este faimos si pentru izvoarele sale minerale, descoperite in urma cu mai bine de 3,000 de ani. Pentru entuziastii sporturilor de iarna, St.Moritz  pune la dispozitie 350 de kilometric de piste cu o infrastructura de invidiat. Muntele pe care se afla St. Moritz, Corviglia, gazduieste cea mai inclinata partie din Elvetia, care este, de asemenea, si una dintre cele mai vechi piste natural de bob din lume. Pe de alta parte, turistii au la dispozitie 150 de kilometri pentru plimbari pe timpul iernii, un parc de distractie pentru snowboard-eri, curling si traininguri pentru inaltime.  Daca statiunea vi se pare interesanta, un zbor pana la Zurich va va aduce mai apoape de aceasta destinatie.

Toujour la France:  Chamonix

Turistii care vor sa profite de sezon si sa practice sporturi de iarna mai au la dispozitie o destinatie pe care nu o pot rata, aceasta fiind Chamonix, orasul francez care a devenit capitala montaniarzilor si s-a dezvoltat intr-un resort de schi de renume mondial.
Pe masura ce s-a dezvoltat, regiunea a ajuns sa includa cinci statiuni de schi si o linie de schi-lifturi renumita (the Aiguille du Midi). Calatoria la Chamonix incepe pentru calatorii romani cu un zbor pe ruta Bucuresti-Geneva, dupa care au la dispozitie diverse optiuni de transfer catre statiunile din regiunea Haute-Savoie.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Cele mai citite articole

Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este cruciala pentru mentinerea ...
In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0