Sfaturi pentru un interviu transformat in succes
Interviul este primul pas care te va ajuta sa obtii experienta profesionala de care ai nevoie. Intotdeauna va fi emotionant, indiferent de vechimea pe care o ai in spate, insa, daca esti incepator, s-ar putea sa ti se para si mai dificil. Pentru a te ajuta sa scapi de anxietate, iata care sunt cele mai importante sfaturi.
Informeaza-te despre compania la care urmeaza sa sustii interviul. Site-ul firmei si paginile de social media ar trebui sa iti fie familiare in momentul in care mergi la un interviu de angajare. Nu iti cere nimeni sa stii cu exactitate toate detaliile, insa este important sa cunosti responsabilitatile firmei, pentru a parea informat si interesat de post. Persoanele care nu acorda atentie acestui detaliu, pot parea neinteresate de postul liber.
Ai grija la tinuta pe care o alegi. Tinuta pe care o porti in ziua interviului se alege in functie de postul pentru care ai aplicat. Nu intotdeauna un costum sau o camasa alba sunt solutia pentru un interviu de angajare. Alege-ti hainele in functie de comoditate, eleganta si finete si asigura-te ca din punct de vedere estetic este totul in regula. Inainte de a merge la interviul de angajare, mergi pana la baie si verifica daca machiajul iti sta bine, parul, cravata, pentru a te asigura ca faci o prima impresie buna.
Implica-te pe cat posibil in discutie. Nu te astepta sa fie doar o discutie banala in care angajatorul vorbeste si tu doar asculti. Cu cat iti dai interesul mai mult, cu atat vei realiza daca job-ul ti se potriveste sau daca ti-ar placea sa lucrezi acolo ori nu. Nu iti fie teama sa pui intrebari acolo unde nu ai inteles. Mai mult de atat, fa-ti un set de intrebari inca de acasa, carora sa le afli raspunsul la interviu. Afla mai multe despre colegi, mediul de lucru, programul, training-uri, etc.
Incearca sa anticipezi intrebarile unui angajator. Nu te astepta sa nu fi supus si unui mic test practic, asa ca fii intotdeauna pregatit in acest sens, pentru ca ti se pun intrebari cu privire la postul pentru care participi. Nu trage de timp sa cauti cele mai bune raspunsuri, ci mai degraba, pregateste-ti raspunsurile inca de acasa. Traseaza-ti cateva idei simple, pe care sa stii sa le dezvolti mai mult in fata angajatorului.
Nu uita sa fii pozitiv. O atitudine pozitiva este intotdeauna apreciata de angajator, in detrimentul uneia negative. Fii cu zambetul pe buze, optimist ca vei reusi sa faci fata volumului de munca, pozitiv ca nu va fi o situatie pe care sa nu stii sa o gestionezi.
Sursa foto: pixabay.com
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
De dor de sufletul lui Andersen - Nichita Stanescu
Texte cu o circulatie foarte restransa si texte inedite ale poetului Nichita Stanescu – un mic tezaur care a stat ascuns vreme de decenii Volumul contine si un corp de texte originale recoltate din arhiva personala a autorului de sotia sa Comoara a fost pastrata de autor intr-un dosar pe coperta caruia a scris De dor...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 5
din 5
- 2 voturi.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!