Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 lucruri care nu trebuie sa lipseasca din garderoba unei femei

de Sunt Fericita la 2020-05-15
5 lucruri care nu trebuie sa lipseasca din garderoba unei femei
In ultimii ani, conceptul de garderoba-capsula a devenit tot mai popular. Numeroase reprezentante ale sexului feminin au inceput sa-si dea seama ca nu au nevoie, de fapt, de atat de multe articole vestimentare pentru a crea tinute reusite, in armonie cu stilul lor vestimentar si cu felul lor de a fi. Ele au inteles ca un dressing burdusit cu haine nu inseamna neaparat o garderoba construita intr-un mod practic si eficient, mai ales daca majoritatea pieselor au fost cumparate sub impulsul de moment.


Fireste ca garderoba-capsula nu se potriveste oricui. Poate ca ti se pare foarte dificil (sau chiar imposibil) sa te descurci doar cu cateva articole basic, pe care sa le combini in moduri ingenioase. Este perfect in regula: suntem diferite. 

Totusi, te-ai putea inspira din unul dintre principiile de aur ale garderobei-capsula: versatilitatea articolelor vestimentare pe care alegi sa le incluzi in sifonier. Incepe, spre exemplu, cu acele piese vestimentare in care merita sa investesti, potrivite pentru numeroase ocazii din viata. Iata cateva dintre acestea:

Jeansii

Atunci cand vine vorba de pantaloni, jeansii par sa ocupe „locul regelui” in garderoba celor mai multor doamne si domnisoare - asta datorita faptului ca sunt versatili, confortabili si, alaturi de piesele potrivite, pot fi purtati in majoritatea contextelor. Pentru a fi convinsa ca beneficiezi din plin de versatilitatea blugilor, iti sugeram sa te orientezi catre un model cat mai  simplu si care iti avantajeaza silueta. 

Astfel, vei putea purta jeansii atat cu tricouri si sneakersi, ori de cate ori iti doresti o tinuta comfy, perfecta pentru o plimbare in parc, spre exemplu. 

In plus, daca ii combini cu o camasa clasica alba si cu pantofi Oxford, vei obtine un outfit smart casual adecvat pentru un interviu de angajare sau pentru o zi la birou.

Camasa clasica alba

Piesa clasica, nemuritoare si extrem de versatila, camasa clasica alba se poate adapta, cu putina inspiratie, oricarui stil vestimentar. 

Spre exemplu, pentru a crea un outfit business remarcabil, o poti purta cu incredere impreuna cu un costum de inspiratie masculina si cu pantofi stiletto cu toc. 

La fel de bine o poti integra si intr-o tinuta casual, alaturi de jeansi boyfriend si de sneakersi, dar si in outfiturile lejere, de vara, alaturi de pantaloni scurti din materiale confortabile, precum inul, si alaturi de sandale sau espadrile. 

Little black dress 

Din randul pieselor clasice, care au trecut cu brio proba timpului, face parte si rochia neagra simpla. Pentru a te asigura ca aceasta este o alegere inspirata pentru cat mai multe ocazii, iti sugeram sa te orientezi catre un model cu o lungime pana la genunchi sau midi.

O astfel de rochie este potrivita atat pentru un interviu de angajare sau pentru o zi la birou, cand o poti purta cu pantofi eleganti si cu sacou, cat si pentru o petrecere de seara, unde o poti purta cu pantofi cu tocuri cui ametitoare.

Accesoriile clasice

De cele mai multe ori, o geanta din piele naturala, confectionata cu atentia cuvenita detaliilor, o bratara fina sau o esarfa cu o cromatica spectaculoasa poate transforma cu totul un outfit aparent ca oricare altul - pentru ca, intr-adevar, accesoriile sunt acele detalii care fac intotdeauna diferenta. 

De aceea, este foarte important sa le alegi de fiecare data cu grija, sa optezi pentru simplitate si pentru calitate si, desigur, sa nu exagerezi cu numarul lor. In caz contrar, risti sa creezi un outfit prea incarcat, departe de definitia bunului-gust. 

Incaltamintea comoda

Trebuie sa recunoastem ca, indiferent de stilul vestimentar, primul lucru care ne atrage atunci cand observam o pereche de pantofi este designul. Poate ca si tu ai cumparat, si nu doar o data, o pereche de incaltaminte doar pentru ca ti-a placut la nebunie culoarea spectaculoasa sau acele detalii surprinzatoare de pe toc. Totusi, dupa cateva ore petrecute pe tocuri, pe ringul de dans, ti-ai dat seama ca pantofii respectivi nu au fost o alegere tocmai inspirata, motiv pentru care au sfarsit in strafundurile dressingului.

Tocmai pentru a evita astfel de situatii neplacute, sfatul nostru este te ghidezi si dupa criteriul confortului in procesul de alegere a incaltamintei potrivite - fie ca e vorba de stiletto, de pantofi Oxford sau de sandale cu talpa joasa. 

Nu uita ca si materialul din care sunt confectionati pantofii poate face diferenta, iar pielea naturala exceleaza la acest capitol. 


 

Calitate, versatilitate si confort - ghideaza-te intotdeauna dupa aceste trei criterii in alegerea pieselor care merita un loc in garderoba ta. Astfel, nu vei mai ajunge in situatia in care vei spune ca nu ai cu ce sa te imbraci, desi dressingul e burdusit cu haine. 


Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
De dor de sufletul lui Andersen - Nichita Stanescu


Texte cu o circulatie foarte restransa si texte inedite ale poetului Nichita Stanescu – un mic tezaur care a stat ascuns vreme de decenii Volumul contine si un corp de texte originale recoltate din arhiva personala a autorului de sotia sa Comoara a fost pastrata de autor intr-un dosar pe coperta caruia a scris De dor...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.67 din 5 - 3 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
    O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este importanta pentru mentinerea ...
    In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
     
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
    0