Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Linie telefonica de sprijin psihologic, lansata de Ministerul Sanatatii

de Sunt Fericita la 2021-04-06
Linie telefonica de sprijin psihologic, lansata de Ministerul Sanatatii
Persoanele afectate de pandemia COVID-19, personalul medical supus conditiilor de stres sau oricine se confrunta cu presiunea cauzata de pandemie beneficiaza de servicii gratuite de sprijin psihologic prin apelarea liniei telefonice cu tarif normal 021 9081.


Peste 40 de psihoterapeuti voluntari sunt implicati in proiectul demarat si coordonat de catre Ministerul Sanatatii in parteneriat cu Asociatia de Psihoterapii Cognitive si Comportamentale (APCCR), Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca (prin Clinica Universitara de Psihologie PsyTech) si Vodafone Romania. 
 
Linia telefonica de sprijin psihologic 021 9081 functioneaza de luni pana sambata in intervalul 12.00 – 20.00 si poate fi apelata cu tarif normal din toate retelele telefonice. Apelurile sunt preluate de peste 40 de psihoterapeuti voluntari ai APCCR printr-o centrala virtuala, numita Cloud Voice, oferita gratuit de Vodafone Romania. 
 
"A trecut mai mult de un an de cand pandemia COVID-19 a dat buzna in viata fiecarui roman. Izolarea, pierderea oamenilor dragi, problemele economice, limitarile in interactiunile sociale au avut un efect negativ asupra sanatatii mintale a multora dintre noi. Linia de sprijin psihologic lansata astazi este o unealta de suport pentru orice roman afectat de pandemie. Cu sprijinul UBB, APCCR si Vodafone, peste 40 de psihoterapeuti voluntari vor fi alaturi de oricine simte ca are nevoie de sprijin emotional. Pentru ca numai impreuna, om cu om, vom reusi sa trecem de aceasta perioada grea", a declarat ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu.

 
"Este primul demers formal si pe scara larga pe care il vad din partea autoritatilor, care, in relatie cu pandemia, se ocupa nu doar de binele medical al oamenilor, ci si de binele lor psihologic (sanatate mintala/calitatea vietii in pandemie). Este o schimbare majora, in linie cu ce se intampla in tarile moderne la care ne raportam. UBB, prin Clinica sa de Psihologie si in colaborare cu o serie de organizatii profesionale (Asociatia Psihologilor din Romania, Asociatia de Psihoterapiii Cognitive si Comportamentale) a oferit un suport psihologic constant populatiei in perioada de pandemie, acesta, prin implicarea ministerului de specialitate, dobandind acum o alta anvergura, asigurand oamenilor in nevoie acces la cele mai avansate interventii psihologie validate stiintific", a declarat Daniel David, rector al Universitatii Babes-Bolyai din Cluj-Napoca. 
 
"Provocarile, dificultatile si nesiguranta asociate ultimului an sunt factori care au activat vulnerabilitati cu impact direct asupra sanatatii mentale a populatiei, rata problemelor emotionale si comportamentale fiind in crestere in aceasta perioada. Impactul problemelor de sanatate mentala asupra modului in care ne desfasuram activitatile zilnice, asupra sanatatii fizice si asupra starii de bine este major.  In acest context, psihoeducatia si suportul psihologic sunt esentiale pentru a-i sustine pe cei in dificultate. In conditiile in care accesul la serviciile de sanatate mentala este limitat, APCCR, cu sprijinul partenerilor, si prin cei 40 de voluntari, psihologi cu drept de libera practica, isi ofera expertiza in beneficiul comunitatii prin oferirea gratuita a suportului psihologic telefonic, contribuind la reducerea efectelor pandemiei asupra sanatatii mentale si cresterea calitatii vietii persoanelor aflate in dificultate", a declarat Anca Dobrean, presedinte APCCR.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.75 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre ministerul sanatatii

Cele mai citite articole

Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0