Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Romanii vor putea semnala telefonic abuzurile din piata muncii din Spania

Romanii vor putea semnala telefonic abuzurile din piata muncii din Spania
Romanii vor avea la dispozitie o linie telefonica verde pentru a semnala abuzurile legate de aplicarea restrictiilor din piata muncii din Spania, dar si pentru a primi lamuriri, a declarat ministrul muncii, Sebastian Lazaroiu. Omologul spaniol a subliniat, la randul sau, ca masura nu ii afecteaza pe romanii care au deja un loc de munca in Spania si nici pe cei care sunt in somaj in aceasta tara.


'Am incercat sa ne asiguram ca masurile sunt foarte clare, atat pentru romani, cat mai ales pentru functionarii care aplica aceasta decizie. Am decis sa infiintam un grup de lucru care sa urmareasca aplicarea acestei decizii, astfel incat sa nu fie abuzuri. Vom introduce o linie verde la care romanii sa poata semnala neclaritatile', a afirmat ministrul roman, referindu-se la decizia guvernului spaniol de introducere a permisului de munca pentru romanii care vor sa aiba un loc de munca in Spania. El a aratat ca romanii din Spania reprezinta o comunitate foarte bine integrata, sunt implicati in viata comunitatii si multi au drept de vot.
 
'Nu a fost usor de luat decizia, de vreme ce s-a trecut de la 200.000 la 860.000 de romani, iar romanii sunt primul grup extranational care cotizeaza la sistemul de asigurari sociale - 300.000 de oameni', a afirmat Valeriano Gomez, ministrul muncii din Spania. 'Vom analiza la finalul fiecarui an aceasta decizie si speram sa fie cat mai putin timp in vigoare. Trebuie sa asteptam sa se refaca economia. Chiar daca am fost criticat de sindicatele spaniole, nu le impartasim criticile: 30% dintre romanii din Spania sunt someri. Nu este o masura discriminatorie. Este o masura tranzitorie dupa trei ani de criza'.
 
In aceeasi zi, ministrul muncii s-a intalnit si cu reprezentantii comunitatii de romani din Madrid, care i-au cerut sa li se explice clar cine este afectat, cine nu si in ce consta introducerea moratoriului de catre Spania. Potrivit ministrului dezvoltarii si purtator de cuvant al guvernului spaniol, Jose Blanco, restrictiile au un caracter temporar si vizeaza corelarea fluxului intrarilor de romani cu necesitatile pietei muncii din Spania pentru 'a evita ca aceste persoane ca ajunga in economia subterana si sa fie victime ale abuzurilor si exploatarii in munca'.
 
In prezent, Comisia Europeana analizeaza solicitarea Spaniei cu privire la reintroducerea unor restrictii asupra liberei circulatii pentru lucratorii romani.  La 1 ianuarie 2011, in Spania se aflau 864.278 de romani (15% din totalul strainilor), cu peste 33.000 mai multi fata de aceeasi data a anului trecut.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
De dor de sufletul lui Andersen - Nichita Stanescu


Texte cu o circulatie foarte restransa si texte inedite ale poetului Nichita Stanescu – un mic tezaur care a stat ascuns vreme de decenii Volumul contine si un corp de texte originale recoltate din arhiva personala a autorului de sotia sa Comoara a fost pastrata de autor intr-un dosar pe coperta caruia a scris De dor...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre restrictii

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre piata muncii

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre spania

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre loc de munca

Cele mai citite articole

Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este importanta pentru mentinerea ...
In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0