Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Italia a introdus super-certificatul verde

de Sunt Fericita la 2021-12-07
Italia a introdus super-certificatul verde
Italia a facut un pas hotarat in fata cu privire la restrictii si a introdus super-certificatul verde.


In Peninsula Italica au intrat in vigoare noi restrictii, menite sa franeze raspandirea noului coronavirus, odata cu introducerea "super-certificatului verde", care restrictioneaza si mai mult activitatile persoanelor nevaccinate impotriva COVID-19.
 
Noul certificat, eliberat cetatenilor italieni vaccinati cu schema completa si celor care au trecut prin boala, va fi necesar pentru a putea intra in baruri, restaurante, cinematografe, teatre si discoteci, precum si pentru a putea participa la evenimente sportive, petreceri si la ceremonii publice pana la 15 ianuarie.
 
Ministerul Sanatatii din Italia a lansat o aplicatie ce permite verificarea validitatii "super-certificatului verde", asa cum este numit acesta in Italia, si care va avea o valabilitate de noua luni dupa ultima doza de vaccin si de sase luni pentru cei care s-au vindecat de COVID-19.
 
In schimb, certificatul verde clasic, care se poate obtine si in baza unui test antigen negativ, va fi obligatoriu pentru a putea merge la munca sau pentru a tranzita zonele comerciale, nu insa si la sfarsit de saptamana, cand trebuie prezentat "super-certificatul" verde.
 
Agentii de politie, carabinierii si personalul angajat in gestionarea transportului in comun vor putea sa solicite noul certificat celor care calatoresc cu autobuzul sau cu metroul, incepand cu varsta de 12 ani. Minorii vor trebui sa prezinte si ei documentul, a decis guvernul italian, care insista asupra sigurantei mijloacelor de transport in comun.
 
Accesul in baruri, restaurante si alte locuri de agrement va fi controlat de agentii politiei locale, iar cei care nu vor putea prezenta documentul vor fi pasibili de amenzi cuprinse intre 400 si 1.000 de euro.
 
Intrarea in vigoare a noilor masuri, printre care se numara purtarea obligatorie a mastii sanitare si in exteriorul centrelor comerciale sau in piete, a impulsionat vaccinarea in ultimele zile, mai ales cu cea de-a doua si cea de-a treia doza de vaccin.
 
In prezent, 45,7 de milioane de cetateni italieni sunt vaccinati cu schema completa, reprezentand 84,76 % din populatia tarii, iar vaccinarea copiilor cu varste cuprinse intre cinci si 11 ani ar putea sa inceapa de saptamana viitoare.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Personalitati ale Arhitecturii Romanesti


Lucrarea Personalitati ale Arhitecturii Romanesti 1859-2023 este una dintre atat de rarele antologii dedicate arhitectilor care au activat si au creat in spatiul romanesc O arhiva bogata ce contine peste 1400 de nume reprezentative de arhitecti cu ajutorul careia puteti deslusi tendintele arhitecturale ale celor 165 de ani pusi sub lupa ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre italia

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre restrictii

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0