Ce boli previn vaccinurile?
Vaccinurile va pot proteja copilul impotriva unor boli ce conduc la afectarea grava a sanatatii. Printre acestea se numara poliomielita, care poate provoca paralizie, rujeola, care produce inflamatie cerebrala si tetanosul, despre care medicii spun ca in cazul nou-nascutilor, al caror sistem imunitar este in curs de dezvoltare, poate cauza dificultati la inghitire si respiratie.
Ministerul Sanatatii, cu sprijinul Institutului National de Sanatate Publica si al directiilor de sanatate publica, se alatura Saptamanii Europene a Vaccinarii, 23-29 aprilie 2023, dedicand intreaga luna aprilie desfasurarii campaniei ”Luna Nationala de Informare despre VACCINARE”, prilej de a creste gradul de constientizare cu privire la importanta vaccinarii in prevenirea bolilor.
Bolile infectioase precum hepatita, poliomielita, difteria, tetanosul, au reprezentat, in trecut, importante cauze de deces. Dezvoltarea vaccinurilor, prin imunizarea activa, a oprit raspandirea infectiilor, a salvat vieti, a eliminat si chiar a eradicat in anumite regiuni ale lumii unele boli grave.
In fiecare an, la nivel mondial, vaccinarea previne aparitia a 2,7 milioane de cazuri de rujeola, 1 milion de cazuri de tuse convulsiva si 2 milioane de cazuri de tetanos neo-natal.
Imunizarea prin vaccinare este cea mai sigura metoda prin care parintii isi pot proteja copiii impotriva unor boli infectioase precum rujeola, rubeola, poliomielita, tusea convulsiva, difteria, tetanosul, hepatita virala B. In cazul in care un copil vaccinat va contracta un agent patogen, sistemul lui imunitar va sti sa reactioneze, sa lupte impotriva infectiilor, va fi pregatit pentru a combate rapid si eficient boala.
Stiati ca:
⁕ Datorita vaccinarii, variola a fost eradicata complet? Inaintea aparitiei vaccinului aceasta boala a omorat milioane de oameni?
⁕ Datorita vaccinarii impotriva rujeolei, in perioada 2000 – 2018 numarul deceselor cauzate de rujeola la nivel mondial a scazut cu 73 % evitatandu-se astfel 23 de milioane de decese?
⁕ Incepand din anul 2020, singurele si ultimele cazuri de poliomielita au fost constatate in Pakistan si in Afganistan? Vaccinul impotriva acestei boli infectioase, a fost dezvoltat si introdus pe scara larga in anul 1955.
Astazi, avem avantajul de a beneficia de efectele acestor vaccinuri si de a ne proteja viata. Daca oamenii ar inceta sa se mai vaccineze, aceste boli si epidemiile asociate ar putea reveni.
Programul de vaccinare de rutina este conceput pentru a proteja copiii atunci cand au cea mai mare nevoie.
Fiecare doza de vaccin recomandata este importanta pentru a va proteja copiii de bolile care pot fi prevenite prin vaccinare.
Prin vaccinare contribuiti atat la binele dumneavoastra sau al copilului cat si la binele unei intregi comunitati. Atunci cand un numar mare de persoane se vaccineaza se obtine imunitatea de grup, situatie in care bolile nu se mai pot raspandi cu usurinta de la o persoana la alta.
Sursa: insp.gov.ro/
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
In slujba coroanei
Volumul memorialistic & 39;In slujba coroanei& 39; ne invita sa cunoastem perspectiva personala a autorului dl Dan Ion Lazar membru al echipei ce a insotit Familia Regala la revenirea in tara ca martor si participant direct la evenimentele petrecute atunci dar si mai tarziu la activitatile Casei Regale Romane Aflam intai despre...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 5
din 5
- 2 voturi.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!