Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Mesajul disperat al unei mame privind cannabisul a ajuns la ministrul Pintea

de Sunt Fericita la 2019-03-08
Mesajul disperat al unei mame privind cannabisul a ajuns la ministrul Pintea
"Plang in fata scolii lui fii miu si nu imi vine sa cred ca traiesc clipa asta", a spus Adele Chirica dupa ce a discutat cu ministrul Sanatatii, Sorina Pintea despre cannabisul medicinal in Romania.


Recent, o rezolutie privind cannabisul medicinal a fost adoptata in Parlamentul European. Eurodeputatii fac astfel un demers legal prin care incurajeaza folosirea cannabisului in scopuri medicinale pentru cei care au nevoie de un astfel de tratament.
 
Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a recomandat oficial ca CBD, compusul canabisului, sa nu fie clasificat drept substanta controlata, legislatia in statele membre difera foarte mult in ceea ce priveste folosirea canabisului in scopuri medicinale, mai arata europarlamentarii.
 
Adele Chirica are un copil care sufera de o forma rara de epilepsie, denumita sindromul Dravet. Ea a devenit mama in 2012. Cand avea 7 luni, in prima zi de Craciun, Davis, fiul ei, face prima criza violenta de epilepsie. Era in bratele bunicii, in fata bradului. Au chemat salvarea si au ajuns la spital, au fost trimisi direct la neurologie unde i s-a pus diagnosticul: epilepsie! Timp de 5 ani copilul urmeaza un tratament drastic pentru epilepsie, pana cand, intr-o zi, Davis intra in coma, iar neurologii din Romania ridica din umeri si o sfatuiesc pe Adele sa mearga cu el in Paris. Ajung la un spital in Paris si acolo afla ca, de fapt, Davis sufera de Dravet, o forma extrem de rara de epilepsie. 
 
”Aveam un carnetel pe care scriam convulsiile lui. Cand am ajuns la 500 m-am oprit din numarat”, a spus Adele Chirica intr-o emisiune televizata la un post TV national.
 
Acum, insa, mama lui Davis are un motiv de bucurie. Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, sprijina initiativa venita din Parlamentul European si ii ofera asigurari ca in Romania cannabisul va fi legal. 
 
"Doar ce am vorbit cu dna ministru al sanatatii Sorina Pintea la telefon. Si inca plang. Mi se pare ireal ca traiesc acest moment. Dna ministru mi a spus ca este de acord cu cannabisul medicinal, ca incepand de astazi va demara procesele pentru ca noi cei bolnavi sa avem acces in TARA NOASTRA LEGAL la cannabis medicinal. Mai mult le va si grabi iar sapt viitoare m a invitat la minister pentru a da o mana de ajutor pe tema asta. Plang in fata scolii lui fii miu si nu imi vine sa cred ca traiesc clipa asta", a scris ea pe Facebook. 
 
Printr-un alt mesaj a mai aratat ca acesta este cel mai pretios cadou pe care l-a primit de ziua ei de nastere.
 
Finalmente, acum doua zile femeia a anuntat ca "e o zi de scris istorie" si ca in Romania "cannabisul medicinal va fi legal, inclusiv cel cu THC si mai mult de atat, va fi decontat". 
 
"Visez si lupt pentru asta de cand am fost in America la copiii cu Dravet, tratati cu cannabis. Sute de mii de bolnavi vor avea o sansa la viata. O sansa reala la.viata si mai ales o alta calitate a vietii. Ii eram datoare fiului meu sa o fac si pe asta. Si celorlalti care cred in mine mereu si neconditionat. Iar dorinta de a mi salva fiul, transforma orice imposibil in posibil", a mai declarat Adele Chirica. 
 
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 2.75 din 5 - 4 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre tratament

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre davis

Cele mai citite articole

Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
In preajma sarbatorilor Pascale ne aflam in cautarea cadourilor perfecte pentru cei dragi. Alegerea ...
In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0