Vorbim despre cauze complet neasteptate, dar care au un efect surprinzator la nivelul vederii. Pot duce chiar la pierderea vederii pe termen lung, asa ca, fii atent pe viitor si incearca sa te protejezi cat de mult poti.
Cafeaua prea tare. Un studiu publicat intr-o revista de specialitate a demonstrat faptul ca persoanele care obisnuiesc sa bea in fiecare zi cel putin trei cafele vor avea un risc mai mare de glaucom, boala degenerativa, care duce la pierderea vederii. Consumul de cafea produce vasoconstrictie, mai exact, vasele de sange se strang si duc la cresterea tensiunii arteriale, dar si a presiunii intraoculare.
Nu conteaza numai cantitatea, ci si taria cu care obisnuiesti sa bei cafeaua, spun specialistii. Recomandarea acestora este sa se consume cafea decofeinizata ori cafea care contine cofeina combinata cu cafeaua fara cofeina.
Fumatul in exces. Fumatorii deja dependenti au un risc de patru ori mai mare decat nefumatorii sa sufere de degenerescenta maculara, afectiunea care duce la distrugerea vedereii centrale. In general, aceasta afectiune poate aparea dupa varsta de 50 de ani, insa in cazul fumatorilor inraiti, se grabeste chiar si cu zece ani declansarea afectiunii.
Anticonceptionalele. Exista medicamente care, consumate pe termen lung pot duce la tulburari de vedere. Pe aceasta lista sunt incluse si anticonceptionalele, cu un risc mare deoarece acestea cresc presiunea intraoculara. Chiar daca medicii ginecologi le recomanda, acestia nu iau intotdeauna in calcul riscul de accidente cerebrale, risc ce este foarte mare, mai ales in cazul femeilor care sufera de tromboze sau probleme vasculare.
Colesterolul marit. Stim deja faptul ca alimentele bogate in grasimi, dar si hipertensiunea pot duce la un nivel prea ridicat al colesterolului. Acesta poate genera si accidente vasculare oculare, care ulterior sa produca leziuni degenerative oculare, care sa duca spre orbire, mai ales daca nu este tratat in timp util. Pentru a evita pe cat posibil acest lucru, adopta o dieta alimentara echilibrata, fara excese.
Tumori cerebrale. Sunt cazuri rare de orbire brusca, insa acestea apar din cauza unor boli grave precum tumori la creier sau accidente cerebrale.
Sursa foto: pixabay.com
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
In slujba coroanei
Volumul memorialistic & 39;In slujba coroanei& 39; ne invita sa cunoastem perspectiva personala a autorului dl Dan Ion Lazar membru al echipei ce a insotit Familia Regala la revenirea in tara ca martor si participant direct la evenimentele petrecute atunci dar si mai tarziu la activitatile Casei Regale Romane Aflam intai despre...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 4.83
din 5
- 9 voturi.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!