Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Obiceiuri nesanatoase care iti afecteaza vederea

de Camelia Diaconu la 2020-07-14
Obiceiuri nesanatoase care iti afecteaza vederea
Poate n-ai fi crezut, dar sunt o multime de activitati pe care le facem cu totii si care, fara sa stim, ne afecteaza calitatea vederii. La o prima vedere ai spune ca medicamentele nu au nicio legatura cu vederea, insa specialistii ne avertizeaza ca, chiar si antidepresivele pot cauza vederii. Iata alte obiceiuri nesanatoase pe care le avem multi dintre noi, care afaceteaza vederea!


Vorbim despre cauze complet neasteptate, dar care au un efect surprinzator la nivelul vederii. Pot duce chiar la pierderea vederii pe termen lung, asa ca, fii atent pe viitor si incearca sa te protejezi cat de mult poti.
 
Cafeaua prea tare. Un studiu publicat intr-o revista de specialitate a demonstrat faptul ca persoanele care obisnuiesc sa bea in fiecare zi cel putin trei cafele vor avea un risc mai mare de glaucom, boala degenerativa, care duce la pierderea vederii. Consumul de cafea produce vasoconstrictie, mai exact, vasele de sange se strang si duc la cresterea tensiunii arteriale, dar si a presiunii intraoculare.
 
Nu conteaza numai cantitatea, ci si taria cu care obisnuiesti sa bei cafeaua, spun specialistii. Recomandarea acestora este sa se consume cafea decofeinizata ori cafea care contine cofeina combinata cu cafeaua fara cofeina. 
 
Fumatul in exces. Fumatorii deja dependenti au un risc de patru ori mai mare decat nefumatorii sa sufere de degenerescenta maculara, afectiunea care duce la distrugerea vedereii centrale. In general, aceasta afectiune poate aparea dupa varsta de 50 de ani, insa in cazul fumatorilor inraiti, se grabeste chiar si cu zece ani declansarea afectiunii.
 
Anticonceptionalele. Exista medicamente care, consumate pe termen lung pot duce la tulburari de vedere. Pe aceasta lista sunt incluse si anticonceptionalele, cu un risc mare  deoarece acestea cresc presiunea intraoculara. Chiar daca medicii ginecologi le recomanda, acestia nu iau intotdeauna in calcul riscul de accidente cerebrale, risc ce este foarte mare, mai ales in cazul femeilor care sufera de tromboze sau probleme vasculare.
 
Colesterolul marit. Stim deja faptul ca alimentele bogate in grasimi, dar si hipertensiunea pot duce la un nivel prea ridicat al colesterolului. Acesta poate genera si accidente vasculare oculare, care ulterior sa produca leziuni degenerative oculare, care sa duca spre orbire, mai ales daca nu este tratat in timp util. Pentru a evita pe cat posibil acest lucru, adopta o dieta alimentara echilibrata, fara excese.
 
Tumori cerebrale. Sunt cazuri rare de orbire brusca, insa acestea apar din cauza unor boli grave precum tumori la creier sau accidente cerebrale. 

Sursa foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.83 din 5 - 9 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
    Te-ai simtit vreodata coplesita de haosul din locuinta ta si nu ai stiut cum sa faci fata ...
    Semintele de chia nu sunt doar o sursa bogata de nutrienti esentiali, ci si un ingredient versatil ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
     
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
    0