Parintii vor putea sa-si trimita copiii spre explorarea artei si a muzeologiei la Palatului Cotroceni, unde va avea loc Cotroceni Summer School in perioada 6-31 iulie 2020.
"Cotroceni Summer School este un proiect desfasurat in parteneriat cu Policy Center for Roma and Minorities, cu sprijinul EximBank si Banca Transilvania si co-finantat de Administratia Fondului Cultural National.
Cotroceni Summer School isi propune crearea unui cadru in care copiii vor descoperi patrimoniul Muzeului National Cotroceni, dezvoltandu-si potentialul si creativitatea.
Atelierele creative sunt construite sub forma unei tabere de vara, prin intermediul careia participantii vor experimenta meseriile de baza dintr-un muzeu: muzeograf, restaurator, curator, ghid.
Acestea se vor desfasura conform urmatorului program: 6-10 iulie - atelierul de curatoriat; 13-17 iulie - atelierul de cercetare istorica; 20-24 iulie - atelierul de restaurare; 27-31 iulie - atelierul de ghidaj.
"Proiectul a fost conceput pornind de la ideea de a impartasi copiilor importanta patrimoniului cultural si de a le face cunoscute activitatile care stau la baza protejarii si promovarii acestuia. Scopul proiectului este de a promova educatia si prin intermediul patrimoniului Muzeului National Cotroceni, prin experimentare directa. Copiii vor putea descoperi astfel obiectele din muzeu, cu sprijinul specialistilor care au grija de patrimoniul actual cu implicare si multa pasiune. Avand in vedere misiunea Muzeului National Cotroceni, ca muzeu de arta, dar si ca spatiu memorial, atelierele vor pune un accent deosebit si pe impactul pe care regina Maria l-a avut asupra acestei locatii", a declarat Liviu Jicman, director general al Muzeului National Cotroceni.
Proiectul pilot urmareste dezvoltarea unor ateliere de educatie non-formala care vor putea deveni parte integranta din oferta Muzeului National Cotroceni in legatura cu educatia privind patrimoniul cultural.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Prin Bucuresti cu rucsacul in spate
Ca sa nu cada in derizoriu un autor contemporan de literatura de calatorie trebuie sa stie sa spuna povesti frumoase Si mai ales sa le spuna frumos Dan Manusaride a demonstrat ca poate face si una si alta in volumele pe care le-a publicat tot la editura Rentrop & Straton in anii din urma Calatorind prin aer pe apa...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
de SuntFericita.ro
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 5
din 5
- 1 vot.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!