In acest sens, au fost analizate 73 de sortimente de cereale care se comercializeaza in hipermarketuri.
La 62% dintre produsele analizate s-au identificat arome artificiale.
Numai la 38% dintre produsele analizate s-au folosit cereale integrale, adica macinisuri din bobul intreg sau fainuri dietetice, la fabricarea cerealelor rafinate, procentul de fainuri dietetice fiind cuprins intre 24% si 75%, dar si aceste produse au fost denaturate prin adaosul de arome artificiale, minerale si vitamine sintetice, zahar si aditivi alimentari.
La 81% dintre produsele analizate, cantitatea de zaharuri declarata de catre producatori depaseste cantitatea de 15 grame zahar per 100 grame de produs, incalcandu-se astfel recomandarea din Ordinul nr. 1563/2008 pentru aprobarea Listei alimentelor nerecomandate prescolarilor si scolarilor.
In cele 73 de produse analizate s-au identificat 14 aditivi alimentari, dupa cum urmeaza:
E 120 - Carminul este un colorant rosu stralucitor produs din insecte, cosenile, specie de gandac din America de Sud, uscate si zdrobite. Carminul nu este recomandat in alimentatia copiilor pentru ca poate produce hiperactivitate si deficiente de concentrare. Poate produce astm, alergii si rinite.
E150a - caramel simplu, cel mai utilizat colorant artificial. Poate provoca hiperactivitate si probleme gastrointestinale. Consumul lui nu este recomandat copiilor hiperactivi.
E 170 - carbonatul de calciu. Nu este permis in alimentele copiilor mici deoarece poate cauza voma, dureri abdominale, probleme renale.
E 220 - dioxidul de sulf - incetineste asimilarea vitaminei B1 si poate produce dureri de cap, ameteli, provoaca afectiuni intestinale.
E223 - metabisulfit de sodiu, conservant, poate provoca reactii alergice.
E300 - acid ascorbic poate produce diaree, ataca smaltul dintilor si formarea calculilor la rinichi.
E330 - acid citric - Poate provoca dureri abdominale si poate ataca smaltul dintilor.
E339 - fosfatii de sodiu cauzeaza alergii, dereglari hormonale, tulburari hepatice, boli intestinale si ale ficatului.
E341 - fosfat monocalcic se foloseste ca agent de solidificare. Poate provoca flatulenta.
E341(iii) - fosfatul tricalcic duce la reactii alergice, tulburari ale tranzitului intestinal, oboseala, dureri de cap, oase si muschi.
E414 – guma de acacia (arabica) poate provoca alergii.
E422 – glicerina sau glicerolul poate produce dureri de cap, ameteala, balonare, greata, sete si diaree.
E471 – mono si digliceride ale acizilor grasi - nu sunt recomandate in alimentatia copiilor.
E 1200 – polidextroza poate avea efect laxativ.
Asadar, la micul dejun cel mai bine este sa le dati copiilor cereale integrale cu iaurt, sana sau chefir.
Foto: www.seriouseats.com
Sursa: http://apc-romania.ro/
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Prin Bucuresti cu rucsacul in spate
Ca sa nu cada in derizoriu un autor contemporan de literatura de calatorie trebuie sa stie sa spuna povesti frumoase Si mai ales sa le spuna frumos Dan Manusaride a demonstrat ca poate face si una si alta in volumele pe care le-a publicat tot la editura Rentrop & Straton in anii din urma Calatorind prin aer pe apa...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 4.56
din 5
- 8 voturi.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!