Iata care sunt trei dintre cele mai la indemana plante medicinale pe care sa plantezi acasa, in curte.
Echinaceea. Are flori colorate roz spre mov deschis, care stau inflorite cateva luni si pot schimba in totalitate aspectul gradinii tale. Radacina echinaceei are in compozitie un ulei volatil, care are actiune antiseptica si antifungica ce stimuleaza sistemul imunitar. Planta decorativa ajuta in mod direct la intarirea sistemului imunitar, fiind un puternic produs antiviral, care te poate proteja de virusul herpex simplex. Este un remediu eficient si impotriva racelilor, a inflamatiilor gatului, a tractului respirator, dar si a hepatitei ori alte afectiuni cu care se mai poate confrunta organismul.
Lavanda. Este una dintre plantele ce poarta un miros puternic, dar are si o multime de proprietati medicinale. Dupa ce se usuca, lavanda poate fi folosita pentru un an intreg in cazul diferitelor afectiuni. Are efecte terapeutice, vindeca infectiile si bacteriile, calmeaza durerile de urechi, dar si durerile abdominale. Este benefica si pentru piele deoarece lavanda poate trata acneea, dar poate si elimina matreata. Uleiul de lavanda poate fi folosit si pentru relaxare, intr-o cada plina cu apa. Lavanda uscata poate fi pusa si in saculeti pentru a emana parfum in toata casa.
Galbenele. Sunt intalnite foarte des in tot mai multe gospodarii, fiind foarte usor de ingrijit deoarece se adapteaza in functie de orice sol. Este recomandat doar sa fie udate in zilele secetoase, in rest nu au nevoie de nimic altceva. Galbenele au o actiune antiseptica, antiinflamatoare, antimicrobiana si au rolul de a grabi vindecarea tesuturilor. Galbenelele sunt recomandate in cazul gastritei, a inflamatiilor de colon, boli hepato-biliare, micoze, vaginite, infectii urinare, cancer, cistite, dereglari menstruale, hemoroizi, etc. Galbenelele pot fi utilizate, de asemenea, si in cazul tratamentelor cosmetice, pentru tratamente deramatologice, dar si pentru intretinerea pielii.
Sursa foto: pixabay.com
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid privind aplicarea dreptului la educatie pentru copiii cu dizabilitati din Romania
De ce copiii cu dizabilitati sunt marginalizati sau chiar exclusi intr-o forma sau alta din sistemul national de educatie Nu e suficient ca acesti copii duc deja o lupta cumplita cu ei insisi De ce trebuie sa duca inca una cu autoritatile cu institutii indiferente care de fapt sunt obligate prin lege sa le faciliteze accesul la educatie ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Newsletter GRATUIT SuntFericita
Aboneaza-te acum GRATUIT si primesti imediat Raportul Special "Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
