Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Psihologii avertizeaza: ce trebuie sa stim atunci cand ne petrecem timpul pe internet

de Sunt Fericita la 2016-02-02
Psihologii avertizeaza: ce trebuie sa stim atunci cand ne petrecem timpul pe internet
Desi avem impresia ca noi suntem cei care controleaza activitatile pe care le executam atunci cand ne petrecem timpul online, un studiu realizat de Imperva Incapsula in 2015 arata ca nu este deloc asa. In plus, anul trecut, doar 51,5% din traficul online era generat de oameni, iar restul de roboti virtuali.


Studiul realizat pe un esantion de 35.000 de website-uri mai arata ca 29% dintre acesti roboti sunt "rai", iar 19,5% sunt "buni". Robotii buni sunt folositi sa colecteze informatii pe care organizatiile le folosesc pentru strategii de marketing sau imbunatatirea website-ului din punct de vedere tehnic, iar cei mai multi roboti rai, denumiti de specialisti “imitatori”, au menirea de a ocoli sistemele de securitate a website-urilor.

Atentie la informatiile personale!
    
Psihologul Dan Ivanescu, presedintele Asociatiei Sanatate Mintala pentru Calitatea Vietii, considera ca romanii ar trebui sa fie mult mai atenti pe ce website-uri isi lasa informatiile personale atunci cand se inregistreaza sau se aboneaza, intrucat acestea vor fi folosite, la un moment dat, impotriva lor.

"Ganditi-va doar ca un sfert din traficul website-urilor este generat de roboti virtuali, care au ca singur scop distrugerea sistemelor de securitatea pentru furt de informatii personale. Comiterea de infractiuni cibernetice a devenit un fenomen raspandit peste tot pe planeta, iar aceastea se produc de cele mai multe ori pe website-uri populare, deoarece operatorii robotilor rai prefera sa se axeze pe public numeros si activ", declara psihologul Dan Ivanescu.
    
Infractiunile online au crescut odata cu vanzarile online
    

Fenomenul infractiunilor virtuale a crescut in acelasi timp cu tendinta oamenilor de a cumpara online, iar numarul “imitatorilor” a crescut de la 19%, in 2012, la 24,5% in 2015, si continua sa creasca in anii urmatori. Sfatul psihologului Dan Ivanescu pentru persoanele care obisnuiesc sa cumpere de pe diferite website-uri este sa invete sa fie precauti, asa cum sunt si in viata reala atunci cand aleg persoanele de la care sa cumpere. De asemenea, specialistul ii sfatuieste pe romani sa se informeze mai bine cu privire la cat de securizat este acel website pentru tranzactii online inainte de a face cumparaturi.

Sursa studiu: Incapsula

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.25 din 5 - 18 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre internet

Cele mai citite articole

Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este cruciala pentru mentinerea ...
In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0