Ceaiul, cafeaua, nucile, exercitiile fizice si petrecerea timpului in aer liber alcatuiesc "reteta" ideala impotriva maladiei Alzheimer, potrivit unui studiu realizat de cercetatorii de la Institute for Basic Research in Developmental Disabilities din New York, relateaza dailymail.co.uk.
Maladia Alzheimer si alte forme de dementa afecteaza in prezent peste 800.000 de britanici, insa specialistii considera ca numarul acestora se va dubla in decursul unei singure generatii, din cauza procesului de imbatranire accelerata a populatiei.
O ceasca zilnica de ceai sau de cafea ar putea insa sa-i protejeze pe oameni de efectele devastatoare ale acestei maladii. Ambele bauturi reduc cu 40% pierderile de memorie, potrivit acestui studiu, prezentat la sfarsitul saptamanii trecute in cadrul International Conference on Alzheimer's Disease, care a fost organizata in Hawaii.
La randul lor, cercetatorii de la University of California au afirmat ca persoanele in varsta de peste 65 de ani care beau ceai cu regularitate prezinta cu 37% mai putine semne de dementa comparativ cu persoanele care nu obisnuiesc sa consume aceasta bautura.
Persoanele care beau cafea de cel putin cinci ori pe saptamana beneficiaza de o reducere cu 20% a pierderilor de memorie comparativ cu persoanele care nu beau deloc cafea.
Un alt studiu a relevat faptul ca si nucile au efecte benefice impotriva acestei boli. Soarecii care au beneficiat de o dieta bogata in nuci au relevat o imbunatatire considerabila a capacitatii de invatare dar si a memoriei.
Cercetatorii americani sustin ca nu doar alimentele si bauturile consumate, ci si stilul de viata reprezinta un factor important care conduce la scaderea riscului de declansare a maladiei Alzheimer.
Persoanele in varsta care practica "cu moderatie" exercitii fizice, precum golf si jogging, beneficiaza de un risc cu 40% mai mic de a suferi de Alzheimer, au declarat cercetatorii de la University School of Medicine din Boston (statul Massachusetts, n.r.).
Si petrecerea timpului in aer liber reduce riscul de aparitie a acestei maladii. Persoanele care nu au in organism un nivel suficient de vitamina D - sintetizata prin expunerea pielii la razele solare - sunt mult mai predispuse la a suferi de Alzheimer.
Cercetatorii de la Exeter University din Marea Britanie au realizat un studiu pe un esantion de 3.300 de persoane in varsta de cel putin 65 de ani si au descoperit ca pacientii care sufereau de un deficit de vitamina D prezentau un risc de cinci ori mai mare de a suferi de maladia Alzheimer.
Desi vitamina D se afla in cateva produse alimentare - in special in uleiul de peste si oua - cea mai mare parte din doza recomandata de vitamina D este sintetizata pe cale naturala de organismul uman, in urma expunerii la soare.
Alzheimer este o maladie cognitiva degenerativa care ataca progresiv creierul, cauzand pierderi de memorie, stare de confuzie si schimbari bruste de dispozitie. Pacientii aflati in stadiul final al bolii isi pierd capacitatea de vorbi, de a inghiti si de a se deplasa. SURSA: Mediafax
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic
Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...
Oferta Speciala
valabila 48h
de
SuntFericita.roRedactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 5
din 5
- 1 vot.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!
Newsletter GRATUIT SuntFericita
Aboneaza-te acum GRATUIT si primesti imediat Raportul Special "
Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"