1. Somonul.
Somonul este bogat in vitamina D si acizi grasi omega-3 care te ajuta sa reduci riscul aparitiei bolilor de inima, cancerului, bolilor cardiovasculare, hipertensiunii, dar si sa-ti imbunatatesti starea de spirit. Omega-3 iti protejeaza si creierul de Alzheiemr. Este preferabil sa consumi peste de doua ori pe saptamana. Fa-l la aburi sau la gratar, pentru a evita grasimile nesanatoase.
2. Fructele de padure.
Fructele de padure sunt incarcate de fibre care te fac sa mananci mai putin si functioneaza si ca antioxidanti care protejeaza corpul de inflamatii si deteriorari ale organelor interne. Toate fructele si legumele au antioxidanti, dar fructele de padure sunt cele mai bune resurse. Ele imbunatatesc puterea creierului si lupta impotriva cancerului.
3. Ouale.
Ouale sunt ticsite de colina (vitamina H) care ajuta vederea si memoria. Aceasta poate reduce riscul bolilor cardiace. Se credea pana de curand ca persoanelel cu boli cardiovasculare trebuie sa evite consumul de oua, dar aceasta teorie a fost contrazisa de studiile recente care spun ca a manca un ou pe zi este un obicei foarte sanatos, caci acesta reduce riscul atacului de cord si previne degenerarea maculara. Oul contine nutrienti antiinflamatori si luteina care sunt esentiale pentru sanatatea noastra (si ne protejeaza si de razele UV).
4. Broccoli.
Copiii isi intorc fata cand vad aceasta leguma, dar adultii isi pun din ce in ce mai mult in farfurie. Si bine fac, caci broccoli-ul contine fitochimicale ce ajuta la reducerea colesterolului si a riscului de cancer. El contine vitamina C, E, K si B si minerale, cum ar fi calciu, fier si potasiu. Te ajuta sa ai ochi sanatosi si previne degenerarea maculara (care duce la orbire, la unii oameni) si iti intareste oasele.
5. Rosiile.
Culoarea lor rosie este datorata licopeinei. Ele au proprietati anticancerigene si pota ajuta in mod natural la indepartarea punctelor albe si negre de pe fata. Au si m ulta vitamina C care este un puternic antioxidant care te protejeaza de boli de inima.
6. Bananele.
Bananele aduc nenumarate beneficii si cel mai cunoscut este ca reduce tensiunea. Compusii prezenti in banana pot absorbi nutrientii din mancarurile tale favorite.
7. Cartofii dulci.
Cartofii dulci sunt bogati in fibre si ii pot ajuta pe pacientii care sufera de diabet de tip 2 sa-si regleze glicemia, fiind si o buna sursa de betacaroten. Cartofii dulci functioneaza ca niste buni soldati impotriva bacteriilro si virusilor. Mananca-i cu un pic de ulei de masline pentru a putea absorbi betacarotenul (care este bun pentru ochi).
8. Ciupercile Shiitake.
Ciupercile contin lentinus care scade colesterolul si accelereaza sistemul imunitar. Ele ajuta la producerea si activitatea celulelor albe din sange. Ciupercile comestibile ajuta stomacul si pacientii cu cancer colorectal sa traiasca mai mult, reducand tumorile cancerigene.
9. Spanacul.
Spanacul contine luteina care, in general, se gaseste in legumele cu frunze verzi. Poate reduce riscul de boli cardiovasculare. Alunga colesterolul rau care blocheaza arterele. Spanacul are mai mult fier decat carnea de vita.
10. Turmericul.
Este cunoscut pentru proprietatile lui antiinflamatorii. Ajuta la reducerea simptomelor artritei, diabetului, alergiilor si Alzheimer-ului. Este foarte popular pentru proprietatile lui anticancer. Cercetatorii au descoperit ca un component al turmericului opreste avansarea cancerului de piele si incetineste raspandirea cancerului de san, creste si eficienta chimioterapiei si a radioterapiei.
Sursa foto: www.sxc.hu
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Prin Bucuresti cu rucsacul in spate
Ca sa nu cada in derizoriu un autor contemporan de literatura de calatorie trebuie sa stie sa spuna povesti frumoase Si mai ales sa le spuna frumos Dan Manusaride a demonstrat ca poate face si una si alta in volumele pe care le-a publicat tot la editura Rentrop & Straton in anii din urma Calatorind prin aer pe apa...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Newsletter GRATUIT SuntFericita
Aboneaza-te acum GRATUIT si primesti imediat Raportul Special "Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
