Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Reteta zilei: Lasagna de vinete in stil mediteranean!

Reteta zilei: Lasagna de vinete in stil mediteranean!
Ce poate fi mai interesant decat dieta mediteraneana. Sincere sa fim, chiar ne incanta ideea unei portii apetisante de paste cu sos de rosii, peste la gratar si o salata suculenta de rucola si castraveti. In cateva cuvinte, dieta mediteraneana pare sa fie cea mai buna solutie si pentru dorinta noastra de a slabi si pentru dorinta de a ne pastra organismul cat mai sanatos si plin de vitalitate.



Iata si reteta zilei, lasagna de vinete in stil mediteranean, reteta culinara extrasa din ghidul "Minunile de la Marea Mediteraneana. Secretele unei diete eficiente si accesibile":
"Lasagna cu vinete
Este un fel de mancare foarte consistent, dar delicios. Avantajul sau este ca nu foloseste foi clasice de lasagna, ci vinete, care aduc un plus de fitonutrienti si fibre.
Ingrediente: zeama de la o lamaie, trei linguri de ulei de masline extravirgin, jumatate de kilogram de vinete crude, 500 g de piure de tomate, 500 g de rosii, o lingura de oregano proaspat tocat, o lingura de busuioc proaspat maruntit, piper de cayenne, doi catei de usturoi pisati, jumatate de cana de pesmet, jumatate de cana de parmezan ras, jumatate de cana de branza mozzarella, cateva linguri de branza ricotta.
Preparare: se incalzeste grilul. Vinetele se taie felii subtiri si se ung cu ulei si zeama de lamie. Se tin la grill pana cand devin aurii (se intorc pe ambele fete). Se incalzeste cupotorul la 180 de grade. Se amesteca intr-un bol piureul de rosii, rosiile taiate, oregano, busuioc, piperul si usturoiul. In alt bol, se combina parmezanul ras si pesmetul.
Se ia o cratita termorezistenta si se umple dupa cum urmeaza: un strat de amestec de rosii, un strat de amestec de pesmet cu parmezand, un strat de felii de vinete.
Se pune un strat de branza ricotta si se continua ca anterior, pana la epuizarea materiei prime. Ultimul strat trebuie sa fie de pesmet si parmezan. Se garniseste cu feliile de mozzarella si se da la coptor aproximativ 45 de minute sau pana cand suprafata este aurie.
Se serveste cu paine crocanta si cu salata verde! Pofta buna si nu uitati ca mai multe retete culinare apetisante gasiti in cadrul ghidului:"Minunile de la Marea Mediteraneana. Secretele unei diete eficiente si accesibile">>>





Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.75 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Cele mai citite articole

Te-ai simtit vreodata coplesita de haosul din locuinta ta si nu ai stiut cum sa faci fata ...
Semintele de chia nu sunt doar o sursa bogata de nutrienti esentiali, ci si un ingredient versatil ...
Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0