Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Scaunul de masa pentru bebe: aspecte de care sa tii cont cand il cumperi

de Sunt Fericita la 2023-12-11
Scaunul de masa pentru bebe: aspecte de care sa tii cont cand il cumperi
Diversificarea reprezinta o etapa esentiala in dezvoltarea bebelusului si are loc in apropierea varstei de sase luni. Alegerea unui scaun de masa pentru bebe este una dintre principalele achizitii pe care le fac parintii in aceasta perioada. Acest obiect va fi folosit timp indelungat, asa ca este important sa bifeze cateva cerinte, siguranta si confortul fiind pe primele locuri.


Inainte de a cumpara scaunul de masa pentru bebe, familia trebuie sa se informeze in privinta unor aspecte de care este indicat sa se tina cont. Asadar, citeste in continuare cand este pregatit bebe sa stea pe noul scaun, dar si ce criterii de selectie ar trebui sa respecte modelul potrivit.

Scaunul de masa - cand este pregatit bebe sa stea in el?


Stii ca micutul tau este pregatit sa se aseze pe un scaun de masa daca poate sa stea singur in fund, isi tine capul drept, isi coordoneaza bine mainile si poate apuca mancarea cu ele. Copilul nu trebuie fortat daca nu este inca pregatit sa stea in aceasta pozitie. Utilizarea scaunului de masa si servitul mancarii trebuie sa fie asociate cu un ritual placut, nu cu unul care sa il streseze pe micut. Diversificarea poate sa inceapa si mai tarziu de sase luni, asa ca parintii nu ar trebui sa grabeasca momentul daca micutul inca nu este complet pregatit pentru noua etapa. Procesul de masticatie si inghitire trebuie facut dintr-o pozitie corecta pentru a preveni inecul.

Scaunul de masa pentru bebe - criterii de selectie


Orice parinte are cel putin o dilema privind alegerea scaunului de masa pentru bebe. Acest produs nu trebuie ales doar dupa design pentru ca sunt alte criterii care ocupa locurile principale pe lista, precum siguranta si confortul. Descopera in continuare toate aspectele de care este indicat sa tii cont inainte sa alegi scaunul pentru micutul tau.
 
- Siguranta este cel mai important aspect in alegerea scaunului de masa pentru bebe. Produsul trebuie sa fie dotat cu centuri ori sa prezinte un ham de siguranta pentru a intampina eventualele accidente. Spatarul si sezutul scaunului trebuie sa fie rezistente pentru ca copilul sa fie sustinut corespunzator, iar picioarele sa nu alunece pe podea. In cazul modelelor pe roti, este important sa cumperi un model care ofera posibilitatea de blocare a lor.

- Confortul este alt criteriu care trebuie analizat inainte de cumparare. Testeaza in magazin materialul huselor de scaun si al spatarului. Trebuie sa se simta placut la atingere si sa nu prezinte elemente care l-ar putea deranja pe copil. Totodata, spatarul trebuie sa fie ajustabil, iar cadrul incapator si bine captusit.

- Manevrarea usoara este inca o caracteristica ce trebuie luata in considerare. Scaunul de masa pentru bebe trebuie sa poata fi mutat cu usurinta prin casa. De asemenea, trebuie si sa fie usor de utilizat, mai ales daca are anumite functii suplimentare. Vezi aici mai multe functii utile in alegerea scaunelor de masa pentru bebelusi.

- Pliabilitatea este, de asemenea, importanta fiindca obiectul trebuie sa ocupe putin spatiu dupa ce nu mai este folosit. Astfel il poti strange si depozita cu usurinta. In plus, aceasta caracteristica este esentiala daca va deplasati deseori la rude cu masina.

- Usurinta de curatare este ultimul aspect de pe lista, dar nu inseamna ca este mai putin important. Cauta un scaun de masa pentru bebe care are zone detasabile ori huse care sa se poata spala cu usurinta.

Orice functie suplimentara care se poate dovedi utila mai tarziu poate inclina balanta in alegerea scaunului de masa pentru bebelusi.
 
 
Foto: unsplash.com
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
50 de exercitii yoga pentru relaxare Ghid practic pentru incepatori


Te-ai gandit vreodata ca yoga ar putea fi solutia pentru problemele tale Solutia pentru a fi sanatos Pentru a avea un corp armonios o minte linistita si un spirit mereu tanar Ei bine yoga chiar este solutia pe care o cauti si chiar iti poate oferi toate aceste lucruri Yoga iti pune la dispozitie modalitati practic nelimitate de a-ti...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre bebelusi

Cele mai citite articole

Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
In preajma sarbatorilor Pascale ne aflam in cautarea cadourilor perfecte pentru cei dragi. Alegerea ...
In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0